Demba Ba ve Aboubakar göreve... - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

UEFA Avrupa Ligi’ne çeyrek final turuna hüzünlü bir şekilde veda eden siyah beyazlılar, yarın akşam Vodafone Arena'da Adanaspor ile oynayacakları karşılaşmayla Süper Lig’de ki şampiyonluk mücadelesine devam edecek

siyahlabeyaz | Gelecek sezon yeniden Şampiyonlar Ligi'nde boy göstermek ve şampiyonluk ipini ardarda 2. kez göğüsleyerek 3. yıldızı takma isteği olan Beşiktaş'ta Şenol Güneş ve kurmayları, gözünü evinde oynayacağı Adanaspor maçına çevirdi.

Kırmızı kart cezalısı olarak oynayamadığı maçların ardından yarın akşamın en kilit ismi belkide Aboubakar olmaya hazırlanırken Trabzon'da sarı kart cezalısı durumuna düşen Cenk Tosun ve adale sakatlığı devam eden Ricardo Quaresma'nın olası yokluğu teknik heyeti düşündürüyor.

Olympiakos rövanşında gördüğü kırmızı kart yüzünden 3 maç ceza alıp iki Lyon sınavını da kaçıran Kamerunlu golcüyü yarın akşam ki karşılaşmaya son derece yüksek bir motivasyon ile hazırlayan başarılı teknik adam Şenol Güneş'in, ileri uçta ise uzun zamandan sonra Demba Ba ile dönüşümlü olarak oynatması bekleniyor. Ancak sürpriz bir kadro gelişmesine de açık olan karşılaşmada Quaresma'nın kesin olarak kadroda olmaması durumunda maça forvet hattında Aboubakar ile başlayacak olan Şenol Güneş'in ilerleyen dakikalarda Demba Ba'ya ileride görev verirken Kamerunlu forveti de kanata çekmesine olası planlardan biri olarak bakılıyor.

Dün itibarı ile sezonu kapatabileceği haberlerine yalanlama ile karşılık veren Beşiktaş'ta Quaresma'nın ise aslında ciddi bir sıkıntısı bulunmuyor. Trabzon deplasmanında maç öncesi ısınma esnasında sakatlanmasına rağmen maça çıkan ancak maçta da aynı sıkıntının tekrarlaması nedeni ile Fransa'da oynanan çeyrek final mücadelesine götürülmeyen Portekizli süper yıldızın, Lyon ile İstanbul'da oynanan rövanş karşılaşmasında ise tam hazır olmadan aşırı efor harcadığı için yine problem yaşadığı biliniyor. Bu anlamda Quaresma'nın en azından sadece Adana maçında dinlendirilmesi planlanıyor.

Sakatlığı tamamen geçen ve Lyon karşılaşmasında kadroya alınan Caner Erkin'in ise ağırları bulunan ve Lyon karşılaşmasının ikinci yarısında oyundan alınan Adriano'nun yerine maç kadrosunda kendine yer bulması bekleniyor.

Gelecek haftaları düşünerek hareket eden tecrübeli hocanın bu anlamda kart cezalısı olan Cenk Tosun'un yanı sıra yarın akşam Adanaspor karşısında adalesinde darbe ve yorgunluğa bağlı olarak ödem oluşan, ağrılarının tedavisi için dün akşam 3 saat arayla 4 kez iğne olduğu bildirilen Gökhan Gönül ile birlikte Adriano ve Quaresma'ya da yer vermesi düşünülmüyor.

İşte Beşiktaş'ın yarın akşam Adanaspor karşısındaki muhtemel 11'i
Fabri - Andreas Beck - Marcelo - Tosic - Caner - Oğuzhan - Atiba - Babel - Talisca - Tolgay - Aboubakar

Siyahlabeyaz Özel