"O stadı benden başka kimse yıkamazdı" - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Beşiktaş’ta Vodafone Arena stadının yapılması ile birlikte siyah beyazlı camiada birçok şeyin temelinden değiştiğini söyleyen Başkan Fikret Orman, stadı kendisinden başkasının yapamayacağını savundu.

siyahlabeyaz | Orman, stadı başarı için bir araç gördüğünü anlatarak, "Boş statta ne yapacaksınız? İnsanlar gelecek, güzel takım olacak, eğlenecekler. Çok sıkıntılı süreçlerden geçtik. Her maçı deplasmanda oynadık. Bir yandan para yok bir yandan takımı yükseltmemiz lazım. Ne çektiğimi bir Allah bir de ben bilirim. Bir yandan keyif alıyorum. Kolay olsaydı zaten bugüne kadar yapılırdı. Yapmak bize nasip oldu. O stadı benden başka kimse yıkamazdı, benden başka da kimse kolay kolay yapamazdı. Çok büyük risklerdi." ifadelerini kullandı.

Vodafone Arena ile birlikte taraftar tutumunda da değişiklik olduğunu belirten Orman, "Taraftarın maça gelmemesi, beleş biletle maça gelmesi, kavga çıkarması gibi şeyler yok. Aynı insanlar ama bir disiplin geldi. Statla beraber seviye atladı. Dünyanın hiçbir stadında olmayan uygulamalar yapılıyor. Cep telefonundan uygulama indirip pozisyonları bile görebilecek teknolojiyi yaşıyorlar, istatistikleri görüyorlar. Her şey iyi oldu. Biz de iyi şeyler yaptık. Takdir edilen çok şeyimiz var. Ben ve arkadaşlarım da buna layık olduğumuzu düşünüyorum. Çok çalıştık, çok çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Orman, 24 saat yaşayan bir stat hayaline yönelik çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Müze bitti, restoranlar bitti, stat turu mayıs ayında başlayacak. Konser programları vardı, terör olaylarından sonra iptal ettik. Stadyumun futbol harici 10 milyon dolar gibi bir bütçesi var gelir getirmek açısından. Onun için çok yatırım yaptık. Sırayla başlayacaklar. Daha fazla dükkan planımız vardı ama izni alırken Kadir abi (Kadir Topbaş) 5 metre daha gömülmesini istedi. O zamanki Çevre ve Şehircilik Bakanımız da öyle arzu etmişti. Şimdi bir vatandaş olarak iyi ki gömmüşüz diyorum. Orada çevreyi rahatsız eden bir yükseklik olacağına insanların saygı duyduğu, ’Ne güzel oldu.’ dediği stat olması 2-3 mağazanın gelirinden daha önemli. Oradan geçen ’Bu rezilliği kim yaptı?’ demiyor, ’Ne güzel stat’ diyor. Anıt eserdir Vodafone Arena. Beşiktaş örnek olması gereken bir kulüptür ve stadıyla da örnektir."

Fikret Orman, Vodafone Arena’ya bir kartal heykeli yapılacağına dikkati çekerek, "Gerekli çalışmalar yapılıyor. 400 bin avroluk bir yatırım olacak. Heykelle ilgili Anıtlar Kuruluna başvuruda bulunduk. Heykeli yapacak sanatçılar da belli." diye konuştu.

Kaynak : AA