5 futbolcu alsanızda fenerden, Tolgay'ı veren haindir - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Bugün Fenerbahçe 5 oyuncu verse bile verilmeyecek bir oyuncu yıldız orta saha... Çünkü Beşiktaş'ın gelecek yıllarının sigortası olacak futbolcuların başında geliyor Tolgay Arslan. İşte son Fenerbahçe dedikodularının ardından Siyahlabeyaz Yayın Yönetmeni Koray Koyuncu'nun değerlendirmeleri


siyahlabeyaz | Geçtiğimiz yıl Tolgay Arslan'ın takımdan ayrılacağını tüm basında defalarca okuduk. Hatta Tolgay, bir kaç hafta 'sağolsunlar', oturdu, yönetimle konuştu, Galatasaray'la görüştü hatta imza attı. Biz yazılanları okuyup, hayrete düşerken basının en çok sığındığı nokta ise kadrodaki rotasyon sorunu ve Şenol Güneş'in yıldız orta sahayı tercih etmemesi idi.

Günler geldi geçti. Takıma Gökhan İnler monte edildi. Orta sahada sıkıntılı günler çok yaşanmasa da Jose Sosa'nın boşluğunu kim doldurur derken 23 yaşında belki ismini bir çok Beşiktaşlının bile bilmediği bir oyuncu olan Brezilyalı Anderson Talisca transfer edildi. Ama bizler, taraftar, yönetim veya camia kim olursa olsun Sosa'nın hayatımızda bıraktığı etkiyi kimsenin kolayca silebileceğini düşünmüyorduk. Hatta maçlar kazanılsa ve hocanın sistemi tıkır tıkır işlese bile maç içi bazı anlarda ah! şimdi Sosa olsaydı sözlerini çokça duyduk...

Zaman yine geçti, geçen seneki senaryo yeniden yaşanmaya başladı. Beşiktaş şampiyonluk için ne zaman önündeki zorlu engeli aşsa, ne zaman bir derbi gelse yada geçse ertesi gün Tolgay Arslan'ın ismi manşetlere taşındı. Tamam ateş olmayan yerden duman çıkmaz demeyin. Ama belkide bu kadar yalanlama yapmaktan yorulan bir başka Beşiktaş futbolcusu daha gördünüz mü sadece bunu düşünün? Elimizi vicdanımıza koymamız gerekir, Tolgay Beşiktaş'ın çocuğudur ve öyle kalacaktır.

Lens takası gerçek
Gelelim sonrasına. Galatasaray hikayeleri bittikten sonra, bu sezonun başlamasının ardından basın yıldız futbolcu için önce Sunderland ile yapılan görüşmelerde Lens ile takas önerisi haberlerini yaptı. İşin bu kısmının doğru olduğunu bizde kabul ediyoruz. Açıkçası Beşiktaş yönetiminin gelecek yılları düşünerek çizgi oyununu iyi bilen, gole dönük, asistçi orta saha bulması isteğine saygı duyuyoruz. Quaresma'nın yaşının 34'e gelmiş olması ise Hollandalının tercihini haklı kılıyor. Hem Lens gibi bir oyuncunun varlığı, düşünüldüğünde Quaresma'nında oyunda kalma süresini arttıracaktır gibi gözüküyor.

Olcay Şahan ön ayak oldu iddiası
Bütün bu görüşmeler devam ederken ise daha acı şeylerin yazılmasına ise tabi engel olamadık. Ligin ikinci yarısından itibaren Olcay Şahan'ın ön ayak olduğu, Gökhan Töre ile birlikte Ersun Yanal'ın önüne sunulan transfer listesinde Tolgay Arslan'ın da isminin olmasını  Fenerbahçe ile oynanan kritik mücadele sonrasında sırf yıpratma amaçlı olarak Yusuf Yazıcı takasında verileceğini ise üzüntü ile okuduk.

Atiba sakat, Talisca dalgalı ve Gökhan İnler tercihinin sıkıntılı olduğu bu dönemde banko oynaması gereken ve oynayan bir Tolgay Arslan'ın sahadaki fiziksel performansını ve maneviyatını karıştırmakta tam olarak bu senaryoları hazırlayan renkli basının işi oldu.

Dibe vurmuş Ozan Tufan kim?
Ama bu yetmedi... Bugün çıkan haberlere göre "Şampiyonluk yolunda 2 haftası kalan, Atiba'nın yokluğunda harika bir performans sergileyen, gitmeyi istemeyen, hatta düşünmeyen" Tolgay Arslan'ın bu seferde Fenerbahçede ne oynadığı bilinmeyen, dibe vurmuş Ozan Tufan takasında kullanılacağı yazıldı. Çok kısa düşünüldüğünde menajerliğini Ahmet Bulut'un yaptığı Tolgay Arslan'ın 2. senesinde yeniden şampiyonluğa oynayan Beşiktaş'ı bırakıp, ligi 4. devam ettiren ve mali açıdan zor günler yaşayan, huzursuz bir Fenerbahçe'de Mehmet Ekici'nin yanında 8 numara oynaması ve yönetimin Atiba'nın alternatifini Ozan Tufan olarak görmesi sizce de çok ucuz bir düşünce değil mi?


Ucuz oyunlar
Peki şimdi bizlere düşen sadece yazıklar olsun demek değilde nedir.
Bu kadar ucuz oyunlar ile bitime 2 hafta kala şampiyonluğun sadece 3 puan gerisinde olan Beşiktaş'ın oyuncusu için sadece manşet haber uğruna onu, ona, bunu, buna yazarak siyah beyazlı futbolcuları bu yolda yıpratmaya çalışan habercilerin gerçek amaçlarının ne olduğunu anlamak için çaba sarfetmek gerekir mi? Açıkçası bunu da bilemiyoruz.

Şampiyonluk günü 3. yıldızlı forma ile attır imzayı, çektir fotoğrafı
Sonuç olarak gerçeklik payı olsa bile bu işlerin zaten ticaretle falan alakası yok, düpedüz ihanet demek gerekir... Beşiktaş camiasının bir parçası, başkanı, yöneticisi, taraftarı olan herkesin ardarda 2. şampiyonluğua ve 3. yıldıza 180 dakika kalmışken yapması gereken ise şampiyonlukla ve 3. yıldızın Tolgay Arslan'ın üzerinde olduğu Beşiktaş forması ile sözleşmeye imza attırırken çektirilecek resim ise bu söylentilere verilecek en iyi cevaptır. Çünkü bugünlerde fenerbahçe içinde Van Persie de olan 5 futbolcu bile teklif etse Tolgay Arslan'dan vazgeçmemek en doğru hareket olacaktır.

Siyahlabeyaz / Koray Koyuncu : https://twitter.com/korayykoyuncu

BEŞİKTAŞ MARŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ