Leipzig yarı sahasında Cenk'in repertuarından kesitler! - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Leipzig yarı sahasında Cenk'in repertuarından kesitler!

Share This

Beşiktaş için aslında bir anlamda yeniden motive olma ve çıkışa geçme maçıydı Leipzig maçı diyerek sözlerine başlayan usta gazeteci - yazar Oğuz Akdeniz, Vodafone Park'ta 2-0 kazanılan karşılaşmayı ve tarihi geceyi kaleme aldı...


siyahlabeyaz | Rakip son yıllarda ki transferleri ile sıçrama yapmaya çalışan, fakat son 2 senede buna iyi futbol mentalitesini de eklemeye çalışan Leipzigti.


Öyle ya daha önce Kampl'ı transfer etmelerinin yanında Galatasaray'dan rekor ücretle Bruma'yı da alıvermişlerdi. Üstelik Augustin veTimo Werner ile Bundesliga da hiçte azımsanmayacak bir forvet hattı vardı.

Beşiktaş'ın ise Fenerbahçe maçında tartışmalı kararlar, bolca çıkan kartlar ve çalınan düdükler yüzünden temposu bir hayli aksamıştı.

Üstelik Marcelo Guedes'in eksikliği Medel ve diğer takviyelere rağmen hissediliyordu. Defansın yapıştırıcısı gibiydi Marcelo... Ya da zor anlarda yardıma çağırılan, hücumda hava toplarında bile ''ileri Çık Marcelo''  denilen çok yönlü bir savunma uzmanı...

Hal böyle olunca maçın ilk dakikalarda rekabetin de kalitesi arttı sahada...


Beşiktaş'ın sahaya iyice yerleşmesi ve tempoyu ayarlaması pozisyonların kilidini açan nüanstı. Cenk  iyice kendine gelen güveni; Orban'dan sıyrılıp Leipzig kalesini gördüğü anda açtığı orta ile Babel'i buluşturmasından belliydi. Babel de kalecinin bakışları arasında golünü ustaca atıverdi. Sonraki dakikalarda Cenk'in repertuarından kesitler de izledik Leipzig yarı sahasında.

Maçın ilerleyen dakikalarında Leipzig basit top kayıplarını cömertçe göstermeye başladı Beşiktaş'ın kalabalık orta sahasında... Talisca ile Queresma'nın orta sahanın tam ortasında başlayan paslaşmaları ceza sahasında Talisca'ya yapılan ikram ile bitiverdi.


Talisca'nın attığı gol Gulacsi yi adeta kevgire çevirdi. Macar File bekçileri arasında Gabor Kiraly gibi efsane isimler var ama Gulacsi nin önünde çok uzun bir yolda var çalışması gereken...

Beşiktaş sonraki dakikalarda üstünlüğünü,de oyun kalitesini de hiç bozmadı. Sıradaki gelsin diyordu kendi sahasında maç bitiminde siyah beyazlılar..

Oğuz Akdeniz / Siyahlabeyaz