"Sizin derdiniz yarınki maç değil, kavga olsun. Ben o işte yokum!" - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi ikinci karşılaşması olan Leipzig maçı öncesi Vodafone Park'ta düzenlenen basın toplantısında Cenk Tosun'un ardından açıklamalarda bulunan başarılı teknik adam Şenol Güneş adeta futbol camiasını topa tuttu...


siyahlabeyaz | İşte yarın oynanacak Leipzig karşılaşması öncesi Şenol Güneş'in basın toplantısında sarfettiği çok önemli sözler...


"Yarın grupta oynanacak iki maç da önemli. Grupta denk takımların olduğunu biliyoruz. Leipzig 4. torbadan olmasına rağmen güçlü bir takım Monaco - Porto ve bizim Leipzig maçımız çok önemli. Çok koşan, fizik gücü iyi, çıkış yapan bir takım Leipzig. İyi bir takımla oynayacağız. Dinamik, genç bir takım. Her maçta sürprizler yapabilecek bir takım. Kontra atakları çok iyi. Leipzig savunma yapan takımlara karşı güçlük çekiyor. İki forvetleri sürekli deplase oluyor. Bireysel isimler var. Hızlı oyuncuları var. Hücumda ve orta sahada önemli isimleri var. Kenarlarda yetenekli bireysel futbolculara sahipler."

Akıllı, sabırlı ve dikkatli
"Şampiyonlar Ligi'nde her maç zordur. Bugün son idmanı yapıp yarın maçı kazanmak istiyoruz Akıllı, sabırlı ve dikkatli oynamamız gereken bir maç. Zor bir maç olacak. Ama kazanmak istiyoruz. Biz her maça futbol adına iyi şeyler yapmak ve kazanmak için çıktık."

Sitem değil
"Lig maçını Cuma günü oynayabilirdik. Şimdi 3 gün sonra Şampiyonlar Ligi maçına çıkmış olacağız. O gün oynanıyorsa, bugün de oynanabilirdi. Biz kendi oyunumuzu oynayacağız. Ligde neden cuma günü oynamadığımızı bilmiyorum. Bunu bir sitem olarak söylemiyorum."

Ördek göndermesi...
"Yağmur yağdığında şemsiye de alsanız yağmurun yağdığını söylerseniz. Yağmur yağıyor deyince 'Bana ördek mi' diyorsun diyenler var" Ben hiçbirinize beyanat vermediğim halde benim adımdan beyanatlar yazıyor medyada. Bunu yapmayın. Kamuoyunu bilgilendirmek siz gazetecilerin görevi, beyanatım yok. Onun dışındaki yazılar bana ait değil  Derbi hakkında gerektiği zaman konuşacağım, beni sevmenizi de istemiyorum. Şu an zamanı değil."

Hakem için konuşmam
"Hakem her maçta hata yapıyor. Kiev, Napoli... Hakemler için kötü konuşmak istemiyorum"

Sağolsun beIn iyi çekiyor
"Ana avrat küfür edildi, para atıldı ama hiçbir şey yapmadık. Gökhan'ı kadroya almadım, Lens'i de geç oyuna aldım. Caner sadece diz çöktü Ali Palabıyık ile ilgili olanları biliyorsunuz. Aynı hakemin bizim sahamızdaki maçta da neler yaptığını biliyorsunuz. Galiba kötü kelime kullanmışım. Tribüne gönderildikten sonra da ana avrat küfür yedim. Biz küfür yemeye müsait bir milletiz. Şahsıma küfür olunca sorun yok ama başkası yapınca keyfe saha kapatıyorlar.. Hakeme niye faul verdiğini sordum, cevap vermedi. Bir şeyler söyleyerek döndüm. Oyuncularım derbide provakasyon yapmadı. Ne dediğimi de bilmiyorum. hepiniz görmüşsünüz Sağolsun Bein Sports güzel çekiyor bunları.

Sizin kafanızda kavga var ben yokum!
"Yarınki maçla ilgilendiğinizi düşünmüyorum. Siz bunlarla ilgileniyorsunuz. Sizin derdiniz yarınki maç değil, kavga olsun.  Ben o işte yokum. Kafanızda da yarınki maç yok zaten, ortalığı karıştıralım sonra da yabancı futbolcu Türk futbolcu diye kurtaralım var."

Taktik yapmadık...
"Ağzımdan kötü bir kelime çıkıyorsa bunu suç olarak kabul ederim. Hakeme küfür etmedim. Taktik yapmadık. Pazar da Trabzon maçı var. Cumartesi Fenerbahçe maçı vardı. Bazı arkadaşları rahatsız da ediyordur çalışmalarımız ama biz sadece Leipzig maçı için çalışıyoruz. Herkesin fikrine saygı duyuyoruz Biz sadece futbol oynamaya çalışıyoruz. Kazanmak için her yol mübah değildir."

Sağ bek için karar vermedim
"Sağ bekte Adriano ve Medel konusunda karar vermedim. Medel elinden gelen gayreti gösterdi. Pozisyon olarak onun ideal yeri orta saha, gerektiğinde stoper de oynayabiliyor. İdeal yeri orta saha. Adriano ve Gökhan olmazsa Necip ile sağ bekte kullanabiliriz İyi niyetli, çalışıyor, gayretli, daha da iyi durumda şu an."

Puan hesabımız yok
"Her hangi bir puan hesabımız yok. Bu maçı kazansak veya kaybetsek bir garantimiz olmaz. Kazanırsak 6, kaybedersek 3 puanda kalacağız. Berabere biterse 4 olur." Puan hesabımız yok. İlk maçı kazandık, bunu alırsak gruptan çıkmak için avantaj olur. Güçlü ve güçsüzü zaman gösterecek"

Siyahlabeyaz Özel