“Aferin Alper!” - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Spor yazarı Atilla Gökçe, Atiker Konyaspor ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmayı değerlendirdi.


siyahlabeyaz | Beşiktaş adına “tamam ya da devam” anlamına gelen süreç Konya’da başladı. Gördük ki Şenol Güneş, tek tek maç düşünmüyor.


Sürecin tamamını (Bayern, Fenerbahçe, Trabzon vs.) düşünerek elindeki kadroyu dengeli biçimde oynatmayı amaçlıyor. O nedenle Quaresma’yı, Negredo’yu, Adriano’yu, Oğuzhan’ı, yanında alıkoymasına şaşırmadık. Bir de Vida var tabii… Belli ki elindeki bol seçenekli, renkli ve derinlikli kadroyla süreci taşıyacak.

 Gelin görün ki Şenol Güneş’le futbolcuları, kaygı, tasa, disiplin ve dikkat konusunda çelişkiye düşüyorlar.

Sarı kart ceza sınırında dört oyuncusu vardı Beşiktaş’ın. Pepe, Talisca, Oğuzhan ve Quaresma… Kaptan’la Q7 kulübedeydi. Pepe ile Talisca sahada… Biri savunmanın, öteki hücumun iki önemli adamı.

İkisi de sınırı aşıp gördükleri sarı kartlarla Fenerbahçe maçında oynama hakkını kaybettiler.

Şimdi Alper Ulusoy’un kararlarına bakalım: Pepe’nin 39’da Skubiç’e yaptığı faul (baştan beri sert oyunu da dikkate alınırsa) sarı kartı gerektirebilir. İşin böyle bir su götürür yanı var.

Ama hakça konuşalım. Talisca’nın 52’de Ali Turan’a faul gerekçesiyle gördüğü sarı kart yalan değilse de sanal! Aslında faulü yapan, Talisca’nın ayağına basan Ali Turan… Ulusoy, hem yanlış faul kararı veriyor, hem de kart gösteriyor. O sırada “sınırdakiler”i biliyor muydu acaba? Hiç adil olmadığı halde Talisca’nın oynama hakkını engellediği için vicdani sıkıntı duyabilirmiydi? Bunları bilmiyoruz.

Öteki kararlarına da bakalım: Ceza alanında Tolgay’la topun temasında Ulusoy’un penaltı vermemesi doğru karar. Top, Tolgay’ın eline-koluna değil, karın boşluğuna çarpıyor. İlk yarıda Jahoviç’in attığı golün (!) iptali de doğru… Orada Makedon futbolcunun Pepe’yi düşürmesi faul.

Gerçek olan şu ki Hakem Alper Ulusoy’un kararları saygı ve kabul görmüyor. Bazı dostlar, yan hakemlikten gelenlerin hakemlikte başarılı olamadığını iddia ediyorlar. Bu iddia en azından dün itibariyle doğruydu!

Oyuna dönersek… Şenol Güneş’in zorunlu rotasyonu baştan doğru ve anlaşılabilir idi. Ama maçın başından sonuna kadar yaptığı hamleler tartışılır.

Örneğin 59’da savunma takviyesi için Vida’yı oyuna alıyor ama, 60’da da Jahovic’in golü geliyor. Tolgay Arslan – Negredo, Lens- Quaresma değişiklikleri de daha önce yapılabilirdi.

Beşiktaş’ın “sürece girerken” daha baştan duvara tosladığını söyleyebiliriz. Dün yedikleri golden sonra anormal reaksiyon göstererek ısrarla golü aradılar ama, bulamadılar. Kaybettikleri iki puan, zirveden erken kopmanın başlangıcı olabilir. Yeniden iddialı duruma dönmek için çok fazla sürprize ihtiyaçları var.

Konyaspor’a bakarsak. Maçı kazanmak için her şeyi yaptılar. Beşiktaş’ı gerecek, oyundan düşürecek hamleler (!) dahil.


Kaynak : bjk.org