"Çok dikkat ettim, Şenol hoca ısrarla çağırdı ve bu toplantıyı yaptı, çünkü çok şey değişecekti" - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

"Çok dikkat ettim, Şenol hoca ısrarla çağırdı ve bu toplantıyı yaptı, çünkü çok şey değişecekti"

Share This

beIN Sports yorumcusu Metin Tekin, beIN Teknik programında Beşiktaş - Fenerbahçe derbisini masaya yatırırken, Şenol Güneş'in maç sırasındaki hamlelerine dikkat çekti.


siyahlabeyaz | Tekin, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in maç içinde Tosic ve Vida'yı yanına çağırarak yaptığı müdahalenin önemine değindi.


İşte Metin Tekin'in değerlendirmeleri:
"Maçta çok dikkat ettim. Şenol hoca ısrarla çağırdı ve bu toplantıyı yaptı. Çünkü çok şey değişecekti. Tek bir değişiklik olmadı. Şenol hocanın kafasında bir senaryo vardı. İlk 20 dakika bu olmadı ve bambaşka bir şey oynanmaya başlandı. İşte bu da maç anı teknik adamın maç anı müdahalesidir ve çok önemlidir, çok değerlidir.

Çünkü maç önü oyununu kurarmak daha kolaydır ama maç anında oyunu kurmak zor iştir. Şenol hoca 20-25. dakikalarda bunu yaptı. Zamanlama ve oyunu okuma açısından 10 puanlık bir antrenörlük performansı. Oyunu okuyacaksınız, niye ileriye doğru gidemediğinizi çözeceksiniz ve buna doğru müdahale yapacaksınız. Şenol hoca derbide ilk 20 dakika için neden takımın ileri gidemediğini düşündü? Bana göre 2 tane şey söylüyor; birincisi geriden pas yapacak adamı tam bulamıyor ve Medel'i geriye alıyor. İkincisi ise her pozisyonda stoperlerin önüne gelen Tolgay'ı asıl mevkisine aldı ve oraya bir santrafor gibi oynayacak Babel'i koydu. Bu şekilde Medel ve Tolgay'ın pas bağlantısı ile takımın ileriye çıkması sağlandı. Bence yaptığı buydu." dedi. (Haber1903)