Fikret Orman'dan açıklamalar! Talisca, Gomez, Aboubakar... - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. 


siyahlabeyaz | A Spor'da Ender Bilgin'in sorularını yanıtlayan Başkan Orman'ın röportajından önemli satır başları şu şekilde:


"Beşiktaş ve ailemin kültürüdür. Beşiktaşlı insanlar kibirli insanları sevmezler. Eski başkanlarımız da kibirli değildi. Babam eski bir yönetici olduğu için ben de o kültürle büyümüş birisiyim.  Ben de bu şekilde hayatımı yaşamaya çalışıyorum."

"Başkanlık güzel hoş hele bir de yaptığınız işler beğenilirse daha da hoş. Artık iletişim çağındasınız ve bir fotoğrafın altına yazdığınız yorum bile arklı algılanabiliyor. Kısıtlı bir hayat yaşıyorum. Kızlarıma çok düşkünüm fakat hayatımı şu anda Beşiktaş'a adadım. Zaman zaman bıraksam mı? Diye düşünüyorum. (Gülerek)"

"Mali sıkıntıdan daha önemlisi güven sıkıntısıdır. Kamuoyunun güveni çok azalmıştı. Herkesin kaçma isteği vardı."

"Biz çok ciddi kurumsal bir ekibiz. Lider olarak ben duruyorum fakat bizim çok iyi bir ekibimiz var. İletişim alanımız çok iyi. Come To Beşiktaş söylemi harika bir işti. Mağazacılık ve pazarlamada güzel işler yapıyoruz. İyi bir ekibimiz var. Ben çok müdahil olmam. Onlar işlerine bağlıdır. Futbolda da bu şekilde arkadaşlarımız var. Futbolda daha çok rolüm baskın ve işin içerisinde oluyorum. En büyük gider futbolda gider ayağını ayarlayamazsanız gelir ayağını belirlemeniz zor oluyor. Bu mayıs ayında finansal fair play anlaşması sona erecek. Ben konuşmam ama futbolun içerisinden geldim, futboldan anlarım, futbolu anlayan kişiden de anlarım. Taraftarlık ilişkisi duygusal bir ilişkidir, yani kalbe hitap eder. Yöneticilik ise akıl işidir. Aklın önde olacağı bir iştir. Hislerimizi kenara koymaya çalışıyoruz. Futbolda keşkeler olur, olmaması mümkün değil. Biz bir karar almadan önce çok istişare ederiz. Bazen hata da yapabiliriz.''

Transfer değerlendirmesi
"Mario Gomez konusunda kaybeden tarafın Beşiktaş değil Mario olduğunu düşünüyorum. O dönem takımdan ayrılması konjektürle ilgiliydi. Bizden sonraki durumu da ortada, iki sezon küme düşmeme mücadelesi veren takımlarda. Aboubakar da iyi bir çocuktu ama belki ileride transferi gündeme gelir. Cenk'in hocası, 'Cenk adaptasyon sürecini henüz atlatamadı' demiş. Beşiktaş çok sıcak bir ailedir. Talisca çok yetenekli oyuncu, bonservisini almak istiyoruz. 31 Mayıs'a kadar opsiyonu bizde. O güne kadar karar vereceğiz. Şu anda en büyük konsantrasyonumuz şampiyonluk. Futbolda ve basketbolda 3 kulvarda gidiyoruz. İkisinde de önemli işler yapma peşindeyiz."

"Bir iş iyiye giderken çomak sokan çok olur. Şenol Ağabey ve ben Karadenizliyiz aile kültürlerimiz aynıdır. Şenol Ağabey ile çok iyi çalıştım. 2 sezon şampiyon olduk, bu sezonda olacağız. Şenol Ağabeyle hiç tartışmadım. Aramızda bir şey yaşamadık. Laf taşıyanlar olmuştur, o türlü  işlere ne ben ne de Şenol Hoca gelmez. Söylenenlerin %1'i olmamıştır. Ne söylendiğini de bilmiyorum. Biz işimizi yapma peşindeyiz."

Bayern Münih eşleşmesi yorumu
"Çok zor bir rakip. Almanya zaten bir futbol ülkesi ve futbol kültürü var. Ben çocukluğumu hatırlıyorum. O dönem harika oyuncuları vardı. Bizim amacımız her maçta aynıdır. Beşiktaş kolay bir lokma değildir. İç sahadaki mücadelede de taraftarımızla birlikte maçı kazanmak istiyoruz."

Spor Toto Süper Lig değerlendirmesi
"Avrupa'nın en büyük 5. ya da 6. ekonomisine sahip bir lig. Fakat popülerliği o kadar iyi değil. Futbolun marka değerinin artmasının kulüplerimize atkısı var. Sponsorluk, transfer hepsinde katkısı var. Bunlar takımlarımızın ortak menfaatleri."

"Yasal bir düzenlemeyle bazı şeyleri yapabilirsiniz. Sayın Bakan Osman Aşkın Bak da bunu çok istiyor."

"Hakemlerimizi her gün konuşarak bir yere getiremeyiz. Başarısızlık olduğu zaman oraya kaldıraç yapılıyor. Büyük bir resme baktığımız zaman Türkiye Ligi istenilen seviyede değil. Yayıncı kuruluş beIN Sports'un avantajları var. Fransa'da Süper Lig yayını var. Dünya gündeminde senin liginin de izlenmesi lazım. Bu popülerliğe sahip olman lazım. Sporu çok seven bir bakan ve sporu ve futbolu çok seven bir cumhurbaşkanımız var. Bakanımız ve cumhurbaşkanımızla konuşup, yol haritamızı çizeceğiz."

"Futbol nerede oynanıyor? Sahada. Kim oynuyor? Futbolcular. Gerginlik saha dışındaki unsurlardan kaynaklanıyor. Şölen havasında olmalı. Bayram gibi hazırlanmalı. Kötü oyunu kimse izlemiyor. Karanlığa kimse yürümez, herkes aydınlığa yürür. Rekabet olsun, güzel tarafı da ortaya çıksın. Bir işi bozmak çok kolay, yapması çok zor. Bu işleri de bozması kolay. İletişime açık çağda insanlarımız bunu yemiyor. Mutlu hafta sonları olsun. Güneydoğu ve Suriye'den en az şehit haberleri geçirmeyi nasip etsin."



Kaynak : Ajansspor