O Jogo : "Sihirbaz Quaresma!" İşte Portekiz'de manşetler... - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

O Jogo : "Sihirbaz Quaresma!" İşte Portekiz'de manşetler...

Share This

Derbiye tam sayfa ayıran Portekiz’in O Jogo gazetesi, iki müthiş gole imza atan yıldız oyuncuya tam not verirken, “Ricardo Quaresma’nın sihri derbinin sonucunu belirledi” ifadelerini kullandı.


siyahlabeyaz | Derbinin kahramanı Ricardo Quaresma ülkesi Portekiz’de de büyük yankı uyandırdı. Özellikle O Jogo gazetesi dünkü sayısında tam sayfa Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini okurlarına aktardı.


Manşette, “Quaresma’nın sihri derbinin sonucunu belirledi” ifadeleri kullanıldı. Maçın yazısı da tam sayfaya yayılırken, Portekizli yıldızın dev derbinin kahramanı olduğu ifade edildi.

Ayrıca maçla ilgili birçok detay ve özel fotoğraf da gazete sayfalarına yansıdı. Pepe ve Talisca’nın cezalı oluşundan, tribünlerin görüntülerine kadar çeşitli haberlere yer verildi.

‘Başrole çıktı’
Öte yandan Quaresma’ya diğer Portekiz gazeteleri de geniş yer ayırdı. Record Gazetesi internet sitesi üzerinden Quaresma’nın trivela golünü özel olarak yayınlayıp, “Beşiktaş’ı zafere taşıdı, başrole çıktı” denildi. Observador sitesi de, “Quaresma, Beşiktaş’a bir Fenerbahçe derbisi zaferi verdi” yorumunda bulundu.

A Bola gazetesindeki haberde ise “Beşiktaş’ın Fenerbahçe karşısındaki geri dönüşü ve zaferinde Quaresma vardı” ifadelerini kullandı. Ayrıca Ricardo Quaresma’nın şık trivelası ve gol anının videoları da siteden paylaşıldı.


Ronaldo ile vitrine çıktı
Ricardo Quaresma’nın derbideki performansı Portekiz Futbol Federasyonu’nun ilgisinden kaçmadı. 2018 Dünya Kupası’nda Portekiz kadrosunda olması beklenen Quaresma’nın Fenerbahçe maçındaki başarısı ülkesi tarafından takdirle karşılandı. Federasyonunun resmi twitter hesabından Quaresma’nın Cristiano Ronaldo ile Portekiz’de sevindiği görüntüler verilerek, “Futbolun 2 dahisi, hafta sonunu 2 belirleyici golle kapattı” yorumu yapıldı.(Skorer)