Oğuz Akdeniz yazdı... "Top ile hareketlendiğinde rakibin üzerine gitmekten...!" - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Oğuz Akdeniz yazdı... "Top ile hareketlendiğinde rakibin üzerine gitmekten...!"

Share This

Dün Vodafone Park'ta hem Cyle Larin hemde Vagner Love için imza töreni gerçekleştirildi. Ancak Beşiktaşlı taraftarlar için Love belkide kuşkusuz sezonun geri kalanında performansı ve atacağı golleri en çok merak edilen oyuncu. Usta yorumcu Oğuz Akdeniz ise Vagner Love ile ilgili geçmiş ve gelecek değerlendirmelerini köşesinde yazdı...


siyahlabeyaz | İşte Oğuz Akdeniz'in Milliyet'te ki köşesinde kaleme aldığı "Beşiktaş gol kralını buldu" başlıklı yazısının tamamı.


Aslında bir transfer başarısıydı. Yaşı ilerlememiş olmasına rağmen Alanyaspor'a geldiğinde neler yapabileceği merak konusuydu. Milli forma ve Brezilya günlerinde parlak gollere imza atmış formasını giydiği Cska Moskova da adeta efsane olmuştu. Zaman zaman eleştiriliyor olsa da saha içerisinde yaptıkları ile eleştirilerin tozunu da atıyordu.

Top ile hareketlendiğinde rakibin üzerine gitmekten çekinmeyen, hücuma derinlik katan, saha görüşü mükemmele yakın bir futbolcuydu. Ancak en önemlisi vuruş tekniği ve çalım gücü ile atletik gibi durmasa da hücumda fark yaratıyordu.

Rusya da ki günlerinde Akinfeev ile kalesini gole kapatan Cska da orta saha da genç Dzagoev ve Honda yer alıyor hücumda eski Bursasporlu Necid, yeni yetenek  Ahmet Musa ve Seydou Doumbia ile rol paylaşımı yapıyordu.

Doumbia ile birbirlerini öyle tamamlıyorlardı ki bu 2 oyuncunun hücumda ki etkinliği  bir zamanların Feyenoord da forma giyen muhteşem ikilisi Regi Blinker ve Gaston Toument i andırıyordu adeta...

Birbirlerini gördükleri anda ki topla hücuma kalkışları çok farklıydı...

Alanyaspor günlerinde de Efecan,Emre ve Fernandez ile önemli başarılara imza attı. Bu üç oyuncunun da hücumda onu fazlasıyla desteklemesi kolay gol yiyen ancak yediğinden fazlasını atabilen Alanyaspor da fark yarattı.

Alanyaspor ; defansı iyi niyetli ancak kolay hata yapabilen bir yapıda olmasına rağmen mücadeleci futbolu ve geriden de gelip maç kazanabilme özelliği ile tüm eksiklerini kapatıyordu.

Beşiktaş Cyle Larin ve Vida ile eksiklerini tamamlamaya çalıştı. Mitrovic ten daha fazla Vida dan katkı alabileceği gibi Larin ile de gelecekte fayda görebilecek.

Ancak Love ile hücumda ki gücünü en az 2 katına çıkarabilecek. Kısacası çok iyi bir transfer  Brezilyalı Gol kralı...

Kaynak : Milliyet / Oğuz Akdeniz