Quaresma 6 yıl sonra duble yaptı, tam yaptı! İkili averajı... - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Quaresma 6 yıl sonra duble yaptı, tam yaptı! İkili averajı...

Share This

Beşiktaş kendi evinde derbi maçta Fenerbahçe karşısında 3-1 kazanırken galibiyet gollerini Portekizli süper yıldız Ricardo Quaresma kaydetti.


siyahlabeyaz | Ligin ilk yarısında Kadıköy'de oynanan maçta ilk yarıda gördüğü kırmızı kartla oyun dışı kalan Portekizli yıldız, bu kez sakin tavırları ve etkili oyunuyla öne çıkan isim oldu. 77. dakikada Negredo'nun pasında topla buluşan ve çaprazdan yaptığı müthiş şutla skoru 2-1'e getiren Quaresma, 90+4'te yine Negredo'nun pasıyla farkı 2'ye çıkaran isim oldu.


Quaresma böylece 6 yıl sonra Süper Lig'de bir maçta iki gol birden atarken derbilerdeki şanssızlığını da kırmış oldu

En son Manisaspor maçında 2 gol 
Quaresma Süper Lig'de en son yaklaşık 6 yıl önce 19.03.2012 tarihinde Manisaspor karşısında 2 gol atmış bir başka deyişle duble yapmıştı. Quaresma bu maçta çizgiye çok yakın bir noktadan ilginç bir gole imza atmıştı.

Fenerbahçe'ye ilk kez gol attı
Quaresma Fenerbahçe karşısında 11 resmi maça çıkarken ilk kez fileleri havalandırdı. Fenerbahçe karşısında 2 gol atan Portekizli oyuncu derbilerde en son Trabzonspor filelerini 22 Ağustos 2015 tarihinde yani 918 gün önce gol atmıştı


Maçın en çok şut çeken oyuncusu oldu
Ricardo Quaresma iki gol atarken toplam 6 şut çekip 3 isabet sağladı ve sahanın kaleyi en çok deneyen oyuncusu oldu.

İşte Quaresma'nın istatistikleri
Gol:2
Toplam şut: 6
İsabetli şut: 3
İsabetli orta: 7
Topla buluşma: 79


Bu sezon toplam 13 gol katkısı
Bu sezon Süper Lig'de 4 gol atan Quarema aynı zamanda 9 gol pası verdi ve toplam 13 gol katkısı yaptı. Quaresma bu sezon tüm gollerinin Vodafone Park stadyumunda kaydetti. Süper Lig kariyerinde 17 gol var Ricardo Quaresma kariyeri boyunca Süper Lig'de 17 gol attı.

İkili averajı kazandırdı
Quaresma'nın attığı bu golle Beşiktaş, rakibini de ikili averajda geçti ve ligin sonunda olası bir puan eşitliğinde siyah-beyazlıların, Fenerbahçe'nin önünde ligi bitirmesini sağladı. (Ajansspor)