Allardyce : "Cenk Tosun'u gördünüz mü?" - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Devre arasında Beşiktaş'tan Cenk Tosun'u yüklü bir bonservis ödeyerek, Türkiye'den satın alınan en pahalı oyuncu rekorunun kırılmasına sebep olan transfer Everton açısından meyvelerini vermeye başladı...


siyahlabeyaz | Ancak bu rekor sonrası Cenk'in İngiltere kariyeri beklendiği gibi başlamasa da Milli futbolcumuz çabuk toparlandı ve gollerine başladı.


Sam Allardyce Cenk Tosun hakkında ne dedi?
Brighton maçı öncesinde, Cenk Tosun'un fiyasko bir transfer olmadığını, onun zamana ihtiyacı olduğunu söyleyen Allardyce, maç sonunda da bu konuya değindi ve "Cenk Tosun'u gördünüz mü? Attığımız 2. golü, Türkiye'de de attığı biliyorduk ve bu yüzden onu buraya getirdi. Aynı golleri burada da atsın diye ve bu golleri atmaya başladı" dedi.

Türkiye'den bir futbolcuya bu kadar yüksek bonservis verilmesini ve Cenk transferini eleştirenlere seslenen Allardyce, "Cenk'in bu bitiriciliğe sahip olduğunu biliyorduk. 2'de 2 yaptı. Son dakikalara 1-0 girmek sıkıntı yaratabiliirdi ve 2. gol bizi rahatlattı. İlk yarıda goller kaçırdık ama 2. yarıda işi bitirdik. Hakettiğimiz bir galibiyet oldu. İç sahada son 10 maçta sadece bir kez yenildik" ifadelerini kullandı.


"DİREK ISLANMIŞTI"
Karşılaşmanın 76. dakikasında attığı golü anlatan Cenk, "Top direkten dönecek diye endişelendim. Neyse ki direk ıslanmıştı ve topun içeri girmesine yardımcı oldu" ifadelerini kullandı.

"UMARIM ATMAYA DEVAM EDERİM"
İngiltere'de mutlu olduğunu dile getiren milli futbolcu, "Geçen hafta bu kulüp için ilk golümü attım ancak maçı kaybetmek hayal kırıklığına uğrattı. Bu hafta daha iyiyiz çünkü kazandık. Fiziksek olarak iyi hissediyorum. İngiltere'ye alıştığımı düşünüyorum. Umarım gol atmaya devam edebilirim" şeklinde konuştu.

"DAHA İYİ OLMALIYIZ"
Stoke City ile oynayacakları maçı da değerlendiren Cenk Tosun, "Bu maçta çok iyi oynadık. 90 dakika boyunca kuvvetli kaldık ve kazanmayı hak ettik. Her zaman evimizde kazanmak istiyoruz. Daha iyi olmak zorunda olduğumuzu biliyoruz" dedi.

Bonuslarlar birlikte 28 milyon euroyu bulan transfer ücreti karşılığında Everton'a transfer olan Cenk Tosun, Bringhton karşısında takımının 2. golüne imza attı. Everton formasıyla 2. golünü atan Cenk, karşılaşma boyunca etkili bir oyun ortaya koydu.

Goodison Park'ta ilk golünü atan Cenk Tosun, Evertonlı taraftarlar tarafından maçın adamı seçildi. (Siyahlabeyaz)