Beşiktaş '10'un peşinde - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde F.Bahçe ile Beşiktaş arasında yapılacak rövanş maçı öncesi siyah-beyazlıların rakibine karşı bu organizasyonda üstünlüğü bulunuyor.


siyahlabeyaz | Türkiye Kupası'nda 14. eşleşmeyi oynayan Beşiktaş ile Fenerbahçe, daha önceki 13 eşleşmede üç kez final, dörder kez yarı ve çeyrek final, birer kez de dördüncü tur ve son 16 turunda karşı karşıya geldi.

Bu eşleşmelerin 9'unda Beşiktaş, 4'ünde F.Bahçe turu geçti. Beşiktaş ile Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda şimdiye dek 21 maç yaptı.


Kupadaki maçlardan 11'ini Beşiktaş, biri hükmen olmak üzere 4'ünü Fenerbahçe kazandı, 6 maç berabere bitti. Beşiktaş'ın 32 golüne, Fenerbahçe 23 golle karşılık verdi.

ÜÇ FİNALDE BEŞİKTAŞ GÜLDÜ
Beşiktaş ile Fenerbahçe, Türkiye Kupası tarihinde finalde üç kez karşılaştı ve hepsinde de siyah- beyazlılar kupayı müzesine götürdü.

Siyah beyazlılar, 1988-89 sezonundaki finalde iki maçı da 1-0 ve 2-1'lik skorlarla kazandı.

2005-06'da İzmir'de tek maç üzerinden oynanan finalde uzatmada 3-2 galip gelen Beşiktaş, 2008-09'da ise yine İzmir'de rakibini bu kez 4-2 yenmeyi başardı.

Beşiktaş, rakibini elemesi durumunda Türkiye Kupası'nda 16. kez finale yükselecek. Daha önce 15 kez final oynayan siyahbeyazlılar, kupayı 9 kez müzesine götürdü.

Kupadaki ilk finalini 1965- 66 sezonunda G.Saray'a karşı oynayan ve kaybeden Beşiktaş, son finalini ise 2010- 11'de İBB'ye karşısında kazanmıştı. (Fotomaç)

Beşiktaş Amblemi ile ilgili tüm bilgilere ulaşmak için tıklayınız...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder