Beşiktaş'ın tarihi Fenerbahçe kararı Avrupa basınında! "Vida ve arkadaşları...!" - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Beşiktaş'ın tarihi Fenerbahçe kararı Avrupa basınında! "Vida ve arkadaşları...!"

Share This

Beşiktaş'ın Fenerbahçe derbisine çıkmama kararı Avrupa basınında da geniş yankı uyandırdı. Beşiktaş'ın Fenerbahçe maçına çıkmama kararının dış basın yankılarının detaylarını Futbol Arena paylaştı....


siyahlabeyaz | Beşiktaş yönetiminin, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında olaylar nedeniyle ertelenen Fenerbahçe derbisiyle ilgili olarak TFF'nin "Kaldığı yerden devam edecek" kararı üzerine tarihi bir açıklama yayınlayarak, "Fenerbahçe derbisine çıkmayacaklarını" duyurdu.

Beşiktaş'ın aldığı bu karar Ukrayna basınında özellikle Vida ve Lens üzerinden yankı uyandırdı. Beşiktaş kulübü resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Fenerbahçe derbisine çıkmama kararı aldık." sözleri Avrupa basınında da yankı uyandırdı.

Ukrayna basınında Sport Ua ise Beşiktaş yönetiminin aldığı kararı, "İstanbul derbisinde yaşanan olaylardan sonra Türkiye Futbol Federasyonu maçı kaldığı yerden oynatma kararı aldı. Vida'nın takımı Beşiktaş Federasyonu'nun aldığı kararı boykot etti. Türk futbolunda önemli bir gün." ifadelerine yer verdi.

"Beşiktaş, Federasyon'un  kararından sonra olağanüstü toplandı ve Fenerbahçe derbisine çıkmama kararı aldı." (Quest France)

"Boykot! Beşiktaş, skandal derbinin kaldığı yerden oynanması kararını reddetti." (Sky de)

"Federasyonun kararı sonrası Beşiktaş yönetimi Fenerbahçe derbisine çıkmayacaklarını açıkladı." (BBC)

Beşiktaş'ı hangi ceza bekliyor?
Türkiye Futbol Federasyonu resmi internet sitesinde yer alan madelere göre Beşiktaş'ı bekleyen ceza şu şekilde;

''TFF'nin ulusal düzeyde düzenlediği kupanın ismi Türkiye Kupası'dır. Türkiye Kupası'nın isimlendirme yetkisi münhasıran TFF Yönetim Kurulu'na aittir.

Türkiye Kupası müsabakalarında yer almaya hak kazanmasına rağmen müsabakada yer almayan kulüp hakkında, hükmen mağlubiyet kararı vermekle birlikte o sezonki Türkiye Kupası müsabakalarından ihraç edili ve takip eden sezonda Türkiye Kupası'nda yer almaz. Ayrıca, Türkiye Kupası'nın ticari haklarından elde edilen gelirlerin dağıtımına da ilişkin olarak hiçtir talepte bulunamaz.'' (Futbol Arena)

Beşiktaş Amblemi ile ilgili tüm bilgilere ulaşmak için tıklayınız...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder