Beşiktaş'ta şut var, pas var, gol yok! Almeida bile... - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Beşiktaş'ta şut var, pas var, gol yok! Almeida bile...

Share This

Beşiktaş'ta bu sezon golcü krizi yaşanıyor. Siyah beyazlı takım oyun olarak eksik kalmasa da goller bulmakta zorlanıyor.


siyahlabeyaz | Beşiktaş bu sezon gol yollarında rakiplerinin gerisinde kaldı. Siyah beyazlı takım, Süper Lig'de geride kalan 28 haftada lider Galatasaray'dan tam 15 gol daha az attı.


ŞUT VE TOPA SAHİP OLMA İSTATİSTİKLERİNDE ZİRVEDE
Aslında Beşiktaş, oyun olarak rakiplerinden geri kalmış durumda değil. Maç başına tam 17.3 şut çeken Beşiktaş, 15.1 şut çeken Galatasaray'dan her maç ortalama 2 şut fazla çekiyor ama toplamda 15 gol az atabilmiş durumda.

Galatasaray, Beşiktaş'tan sonra en çok şut atan takım. Kartal maç başına 4 şut fazla çektiği Fenerbahçe'den de 6 gol daha az attı. Kartal ayrıca Başakşehir'den de maç başına 5.3 şut fazla çekiyor.


EN ÇOK TOPA SAHİP OLAN TAKIM
Siyah beyazlılar şut dışında topa sahip olma oranında da ligin zirvesinde. Ligin en az gol yiyen takımı olan Beşiktaş, gol atma sorununu çözemediği için ligde 3. sıraya gerilemiş görünüyor.

%57.6 topa sahip olma oranı ile oynarken Beşiktaş'tan sonra %56.3 ile Başakşehir ve %55.6 ile de Galatasaray geliyor.

Alvaro Negredo bu sezon kaç gol attı?
Sezon başında tam 4.350 milyon euroluk sözleşme imzalayarak Beşiktaş'a imza atan Alvaro Negredo, Beşiktaş'ta gol sorununu çözmesi beklenen isimdi.

Son yıllarda Beşiktaş forvetlerden yana şanslı bir görüntü çiziyordu. Hugo Almeida'dan sonra 2014-2015 sezonunda Demba Ba'nın performansı ile sevinen Beşiktaş taraftarları o sezon Demba Ba'dan 44 maçta 27 gol izledi.

Demba Ba'dan sonra Mario Gomez'i transfer eden Beşiktaş bu kez daha iyi bir performas gördü ve 41 maçta 28 gol izlediler. Gomez'i de kaptıran Beşiktaşlılar bu kez Cenk Tosun ve Aboubakar ikilisi ile bu eksiği telafı etti. Cenk Tosun o sezon 47 maçta 24 gol atmıştı.

Bu sezon ise Alvaro Negredo 38 maçta forma giydi ve sadece 13 gol atabildi. Bu gollerin çoğunu da kupa maçlarında atan Negredo 2013-2014 sezonunda 33 maçta 15 gol atan Hugo Almeida'nın bile gerisinde kaldı. (Futbol Arena Analiz)

Beşiktaş Amblemi ile ilgili tüm bilgilere ulaşmak için tıklayınız...