Ali Eren Beşerler'den yönetime tepki : "Futbolcuyu dımdızlak ortada bırakırsanız...!" - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Ali Eren Beşerler'den yönetime tepki : "Futbolcuyu dımdızlak ortada bırakırsanız...!"

Share This

Bir dönem Beşiktaş forması giyen ve kariyerine teknik direktör olarak devam eden Ali Eren Beşerler, siyah-beyazlıların gündemini değerlendirdi. Beşerler, çarpıcı tespit ve eleştirilerde bulundu. 


siyahlabeyaz | Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Ali Eren Beşerler’in açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;


Ali Eren Beşerler: Beşiktaş'ın en büyük eksikliği forvet hattıydı
Beşiktaş’ın geçen sezon kadrosu çok iyiydi. Ligin üzerinde bir kadroları vardı. Geçen sezon istatistiklere baktığımızda en çok pozisyona giren takım Beşiktaş’tı. Hemen hemen tüm istatistiklerde yukarıdaydı. Beşiktaş’ın geçen sene en büyük eksikliği; gol bölgesinde skor üretememesi oldu. Skor üreten bir oyuncuları olsa çok daha farklı bir puan durumuna ulaşabilirlerdi. Yoksa çok kaliteli oyunculardan oluşuyor Beşiktaş.

"Negredo'yu dımdızlak ortada bırakırsanız olur mu?
Negredo konusu yanlış anlaşılmadı. Şenol Hoca açık açık, “Ben Negredo’yu istemiyorum” dedi. Fikret Orman da tersini söyledi. Bir oyuncuyu istemiyor olabilirsiniz. Negredo’nun aldığı maaş çok yüksek. Doğru. Ama onu satmak istiyorsanız kampa götüreceksiniz. Futbolcunun antrenman yapması lazım. Diğer takımlar Negredo antrenmanlı diyebilmeli. Şimdi siz ilk antrenman gününde futbolcuyu dımdızlak ortada bırakırsanız olur mu? Bana göre Şenol Güneş’in açıklamaları doğru değildi. Kulübün menfaatlerini düşünmek gerekiyor. Kimse almazsa, Negredo da ben gitmiyorum derse ne olacak? Adamın sözleşmesi var. Eninde sonunda fayda almak zorundasın. Bana göre Şenol Güneş’in açıklamalarının en hatalı bölümü Negredo kısmıydı.

Vagner Love, Beşiktaş'ta kalmalı mı?
Vagner Love geçen seneye bakarsanız sıkıntılı bir futbolcu. Ama geçen senenin ilk yarısına bakarsanız çok gol atmış. Büyük takımlarda oynamak kolay değil. Alanyaspor gibi ligin orta sıralarındaki takımlarda oynayabilirsiniz ancak; Beşiktaş gibi şampiyonluğa oynayan takımlara karşı rakipler kapanıyor. Vagner Love, kapanan takımlara karşı iş yapamıyor. Tam bir pivot santrafor değil, boyu da kısa. Kontra oyuncusu, boş alan bulduğunda oynuyor, bulamazsa sıkıntı çekiyor. Geçen sene de pozisyonlara girdi, bazı net pozisyonları talihsiz bir şekilde kaçırdı. Şenol Hoca’nın açıklamalarından Vagner Love kalabilir gibi gözüküyor. Tecrübeli bir oyuncu, faydası olabilir. Maliyeti ve kulübe zararı yoksa, Şenol Hoca da kalmasını istiyorsa kalabilir. Tabii bunu en iyi yönetim bilir.

"UEFA için değil lig şampiyonluğu için kadro kuracaklar"
Geçen sezon Beşiktaş’ın yabancı oyunculara verdiği para 42 milyon Euro. Geçen sene 42 milyon Euro 165 milyon TL yaparken şimdi 225 milyon TL yapıyor. Geçen sene Beşiktaş tarihinin en büyük kazancını elde etti. Cenk’i sattı, Şampiyonlar Ligi’nden para kazandı, önceki sezonlarda şampiyon oldu. Yine de kulüp kâra geçemedi ve borcunu kapatamadı. Tüm kulüplerde büyük bir mali sıkıntı var. Fikret Orman küçülmemiz lazım açıklaması yaptı. Haklı, para gelebilecek bir yer yok. UEFA Kupası’ndan doğru düzgün bir para gelmiyor. Gitseniz de olur, gitmeseniz de. Ben de başkanın bu konuşmasından UEFA değil de, ligde şampiyon olmak adına bir kadro kurulacağını anlıyorum. Yapılacak en ufak hatalar yine büyük maliyetlerle sonuçlanabilir.

"Beşiktaş, Pektemek konusunda hatalı davrandı"
Forvet konusunda bir eleştiri daha yapmak gerekiyor. Biz, Mustafa Pektemek Beşiktaş’a imza attığında, “Bu paraların Pektemek için verilmesi doğru değil” demiştik. Şimdi gazetelerde Mustafa ile yolların ayrılacağı yazıyor. Yine bizim dediğimize geldiler. Mustafa kendisine verilen hakkı çoktan doldurmuştu. Kulüp bu konuda hatalı davrandı.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder