Demirkol'dan canlı yayında çarpıcı sözler : "2024'de 80 yaşında olacak bir teknik adam, Oğuzhan...!" - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Demirkol'dan canlı yayında çarpıcı sözler : "2024'de 80 yaşında olacak bir teknik adam, Oğuzhan...!"

Share This

Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, yayıncı kuruluşta yayınlanan beIN Manşet programında sporun gündeminin içerisindeki Milli Takım, Lucescu ve Beşiktaş'ın yıldızı Oğuzhan'a ilişkin açıklamalarda bulundu...


siyahlabeyaz | “2024’de şampiyon olacağız. Hedefimiz bu” diyor Lucescu. Bizim takım genç bir takım. Oğuzhan’a Beşiktaş da milli takım da mecbur. Oğuzhan o güveni veriyor mu? Bazen öyle bir maç oynuyor ki bu mudur diyorsun. 2016’da Avrupa Şampiyonası’nda Oğuzhan bulut gibiydi, yoktu. Bizim takımın ana iskelet problemi var. Tek tek bakıldığında kötü oyuncular değil. 23 oyuncunun 23’ünün de farklı takımlardan geldiği ülkeler de var. Çok da başarısız olmuyor. Lucescu’dan beklentimiz o temel omurgayı oluşturabilmesi.


"Kurucu mu, pragmatik teknik adam mı?"
Özgüven, istek gibi kavramlar takımlarda olması gereken şeyler. Ama işin temeli oyunun kendisi. “Yapılan analizlerde ne kadar geliştiğimizi görüyoruz” diyor Oğuzhan. Biz bu analizleri tartışmıyoruz. 2024’de şampiyon olabileceğimiz bir durumda gidiyorsak, Lucescu bunu doğru anlatmalı. Lucescu, kötü tarafları gösterir. Futbolcu var da oynatmıyor muyuz? Çıkarın oynatalım. Evet, bir altyapıdan üst yapıya geçme problemleri var. Yetenekli oyuncular çok eksik geliyorlar. Bizde genelde bir kaos var. Bizim pratik, pragmatik teknik adamlara ihtiyacımız var. Fatih Terim’de bu var mesela. Mustafa Denizli de öyle. Son 2-3 deneyimi başarılı olmadı. Ersun Yanal… Koruyucudur ama olmadı, değiştireyim der. İşi bilen yabancı teknik adamlar işi kurtarabiliyor. Başarısız olanlar da var. Lucescu ise ikisinin arasında bir adam.

Son Dakika ve Güncel Beşiktaş Haberleri


"Lucescu, 2024'de 80 yaşında olacak"
Lucescu, Galatasaray ve Beşiktaş’ta az buz işler yapmadı. Burada nasıl bir motivasyonla çalışıyor onu anlamıyorum. Basın toplantısında kim kimin tercümanı belli değil. 2024’de şampiyon olmak istiyoruz, ilerliyoruz deniliyor. Lucescu’ya destek 0. Gelmeden önce yüksek bir lobisi vardı. Kimin başı sıkışsa Lucescu geliyor haberleri vardı. Medya Lucescu’yu sevmedi. Böyle bir durum var. Lucescu’nun, 2024 hedefine ulaşabileceğini düşünmüyorum. 2024’de 80 yaşında olacak.


"Bizde, pragmatik teknik adamlar daha başarılı oluyor"
Lucescu, 2024’e varır mı? Lucescu’nun koltuğu için güçlü adaylar var. Aykut Kocaman, Şenol Güneş gibi isimler geçiyor. Şenol Hoca bunun sınavını vermiş bir teknik adam. 2002’deki başarıyı iyi analiz etmek lazım. Galatasaray oyuncularının çoklukla olduğu kadroda, 7-8 tane Trabzonsporlu oyuncular da vardı. Şenol Güneş’in katkıları yadsınamaz. 2002’de Şenol Güneş o kadrodan faydalandı. Bir alış veriş vardı. 6 sene sonrasına hedef koyarsan, bu kurucu teknik direktörlüktür. O zaman 2024’e kadar kurucu bir teknik direktör gelecek bize. Aradan çok zaman geçti. Lucescu sürekli ortalığı karıştırırdı. Sürekli pesimist bir yaklaşımı vardı. Kurucu teknik direktör mü, pragmatik teknik direktör mü olacak? Pragmatik teknik direktör daha başarılı oluyor.

Beşiktaş Amblemi


"Aykut Kocaman, milli takıma gelse çok zorlanır"
Aykut Kocaman, Milli Takım’da çok zorlanır. Dünya Kupası’nda herkes Aykut Kocaman gibi oynadı deniliyor. Milli Takım ile kulüp takımı çok farklıdır. Oyuncular birbirlerine çok uyumlu olamazlar. 3 Real Madrid futbolcusunun arasında 1 Barcelonalı koyduğunda bile uyum sorunu olabiliyor. Bunun milli takımda 2-3 ayda bir toplanarak da sağlayamazsın. Bunun böyle olduğu biliniyor. O zaman takımlar daha kontrollü oluyorlar. Çok iyi takımlar gördük. Ama kulüp takımı ritminde olmuyorlar. Almanya’nın başarısız olması mesela; kulüp takımı gibi oynamaları ve olmamaları. Biraz kibirli oldular.


"Hem orta saha hem de ilerideki oyuncuların uyum sorunu var"
Emre Belözoğlu yoksa orta sahada Oğuzhan’a mecburuz. Biz top yapamıyoruz, top yapmamız lazım. Hem orta saha hem de önündeki 3’lü çok değerli oyuncular. Ama birbirlerine uyumu konusunda sıkıntılar var. Uyum açısından birleştiremiyorum. Çok küçük yaşlardan itibaren birbirine yapıştırabilmiş olsaydık farklı olurdu. Lucescu onun için 6 yıl süre istiyor. 80 yaşında olacak o zaman. Çok farklı bir durum. (Ajansspor)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder