Güntekin Onay: Neden Vagner Love değil? - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Usta gazetesi ve tv yorumcusu, Beşiktaşlı taraftarlarında en sevdiği isimlerin başında gelen Güntekin Onay, Beşiktaş'ın Çaykur Rizespor karşısında aldığı 4-1'lik galibiyeti değerlendirirdi.


siyahlabeyaz | Başarılı spor yorumcusu Güntekin Onay, Beşiktaş'ın Çaykur Rizespor karşısındaki mücadelesini değerlendirdi. Onay'ın Vatan Gazetesi'nde yayımlanan yazısı şu şekilde:


Beşiktaş dün akşam Vodafone Park’ta kötü oyunların ve sonuçların ardından temiz bir sayfa açmak için sahaya çıktı ve ilk bölümde bu kararlılığını ortaya koydu. Önceki maçlarda olmayan birlikte hareket etme duygusu, pres ve tempoyu gördük.

Atiba bu takımın kalbi, Oğuzhan ise beyni. Bu ikili yıllardır birlikte oynuyor ve iyi oldukları gün Beşiktaş’ın gücü ortaya çıkıyor. Şenol Güneş çok akılcı bir hamleyle Mustafa’yı 2’nci bir forvet olarak sahaya sürdü ve gole yakın, ceza sahasında etkili olan bir fazla forvetle oynadı. Rize savunması Vagner Love’u kontrol etmek isterken sahneye Mustafa Pektemek çıktı. Tabii Quaresma’nın asistlerinin de hakkını vermek lazım. Odaklanmış, istekli bir Quaresma hücumda çok büyük bir güç.

Çaykur Rizespor’un erken 10 kişi kalması da kabul etmek gerekir ki siyah-beyazlıların işini kolaylaştırdı. Ancak ilerleyen dakikalarda “Rakip nasıl olsa 10 kişi, yürüye yürüye de kazanırım” duygusu ve Rizespor’un faul kokan bir pozisyonda gelen golü…Futbol ciddi bir oyundur ve her zaman %100 ile oynamak zorundasınız.



NEDEN VAGNER LOVE DEĞİL?
Nitekim Beşiktaş 2-1’den sonra tekrar silkindi. Ancak Quaresma VAR ile gelen penaltıyı kaçırdı. Kariyeri boyunca usta bir penaltıcı olan ve Süper Lig’de attığı 10 penaltının hepsini gole çeviren Vagner Love neden atmıyor? Bu soru da Şenol Güneş’e sorulmalı. Sahadayken frikikleri Ljajic penaltıları da Vagner Love atar. Çünkü ikisi de bu alanlarda usta. 9 kişi kalan Rize karşısında daha yüksek tempo ve fazla gol bekliyorduk. Bu olmadı. Beşiktaşın son 20 dakikadaki temposunu beğenmesek de kazanmak önemliydi.

Temiz sayfa dün açıldı. Haftaya Başakşehir maçı var ve Beşiktaş o maçı kazanırsa Şampiyonluğun tartışmasız en güçlü adayı haline gelir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder