Mehmet Demirkol'dan gündeme dair çarpıcı sözler : "Sen küçülmek istersin de Tolgay niye istesin?" - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Mehmet Demirkol'dan gündeme dair çarpıcı sözler : "Sen küçülmek istersin de Tolgay niye istesin?"

Share This

Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, son dönemdeki Beşiktaş'ın gündemini değerlendirdi. Demirkol'un değerlendirmelerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde;


siyahlabeyaz | “Şenol Güneş küfrediyor, neden ceza almıyor” denilmişti. Ama orada söyleniyor da olabilirdi. Bir insanın, kendi kendine küfrederek söylenmesinden ötürü ceza verilemez. Bunları konuşuyor olmamız da rezalet. Özür diliyorum ama gazetedeki haberler böyle. Şiddet içermiyorsa, men cezasına gerek yok. Para cezasıyla kurtarılabilirdi. İşin ucunu kaçırırsan bundan sonra herkes haklı olur. TFF eleştiriliyor. TFF’yi siz seçtiniz. Bir daha da seçme ihtimaliniz var. Sonra bir daha itiraz etmeyin. Gökten atamayla gelmiyor ki. Oy veriyorsunuz, öyle değil mi? Çıkarın bir başkan adayı...


"Futboldan ziyade kavga satıyoruz"
Ali Koç’un “İcap ediyorsa Avrupa’ya da gitmeyelim” cümlesi yanlış anlaşılabilir. Sonuçları bir süre kötüye gidebilir. Passolig gibi hep itiraz ettik, seyirci sayısında yükselme var. Halen itirazlar var ama… İşleri profesyonellerin ele alması gerek. Beşiktaş diye bir marka olmaz. Beşiktaş ile Fenerbahçe bir araya geldiğinde marka olur. Bu piyasanın ürünü maçtır. Başka bir ürünü yoktur. Maç olması için iki takım olması lazım. İşi beraber yöneteceksin. Biz burada futboldan ziyade kavga satıyoruz. Yeni nesil yemiyor ve bu ürünü satın almıyor. Adam, “Sen git Schalke’yi yen.” diyor. Neden Euroleague bu kadar ilgi çekiyor? Kavga-gürültü mü var?

"Sen kendi yıldızını çıkar"
Borçlar gittikçe artıyor. “Pepe olmadığında ve Fatih oynadığında insanlar mutlu olmuyor” dememek lazım. Sen Pepe’yi getirmediysen niye getirmedin demezler. Marcelo ile Tosic kötü mü oynuyordu? Ayrıca Beşiktaş savunması daha iyi olmadı. Sen kendini yıldızını çıkar. Trabzonspor’da herkes, “Abdülkadir ile Yusuf oynasaydı “diyorlardı. Şimdi biraz Yusuf’tan vazgeçildi. Bu bir mühendislik işi. Kadro mühendisliği sadece oyunla alakalı değildir. Seyirci ile de iyi bir bağ kurman lazım.



Babel'in Beşiktaş'tan zamlı kontrat istemesi
Babel neden zam istiyor? Vida’ya veriyorsun, Pepe’ye veriyorsun. Adam da istiyor doğal olarak. Matteo Ferrari konusunda konuştum diye herkesten küfür yedim. Sonra oynamadan kaç milyon Euro alıp gitti. Bu öngörülemeyen bir şey mi? Bir karar vereceğiz. Genç oyuncu yetiştireceğiz. Hollanda’daki genç bir adam, ”Ben Türkiye’ye bir gideyim. 2 sene oynayayım. Sonra İngiltere’ye geçerim” dedirteceksin. Millet neden Belçika’ya gidiyor? Çok mükemmel bir futbol mu oynanıyor?


"Sen küçülmek istersin de Tolgay niye istesin?"
Doğru kontrat, doğru planlama önemli. Tolgay Arslan konusu, pilav konusu değil. Pilavdan bir şey çıkmaz. Lapa olmasın yeter. Kimsenin parasında gözümüz yok. Kontrat yapıyorsun, sonra küçülelim diyorsun. Sen küçülmek istersin de, Tolgay niye istesin? Kadro mühendisliği önemli. Trabzonspor ile anlaştıktan sonra masadan kalkıp Beşiktaş’a transfer olmadı mı? O oyunculardan biraz soğurum. Tolgay iyi oynadığında hakikaten iyi oyuncu. Bir dönem Çalhanoğlu’ndan daha iyi durumdaydı. Keşke yeteneklerinin ve oyun güçlerinin haklarını verseler de daha sonra kontrata baksalar.


Tolgay Arslan - Burak Yılmaz takası gerçekleşir mi?
Burak eğer Türkiye’de oynayacaksa en olabilecek yer Beşiktaş gibi duruyor. Taraftar da bir golcü eksikliğinin olduğunun farkında. Bir birliktelik olabilir. Galatasaray ile olmaz, Terim ile arası iyi değil. Başakşehir’in olmayacağı belli. Fenerbahçe olmaz. Tolgay, hatırladığım kadarıyla Trabzonspor ile masadan kalkmıştı. Bu takas konusu makul görünmüyor. (Ajansspor)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder