Mehmet Demirkol: Şenol Güneş'in heykelini dikerim - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, yayıncı kuruluşta yayınlanan beIN Manşet programında sporun gündemini değerlendirdi.


siyahlabeyaz | Demirkol'un değerlendirmelerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde;


İlk kez kalemize geldiklerinde 56.dakikaydı sanırım. Moldova’yı ceza sahamıza yaklaştırmadık. Şenol Güneş, planı iyi çizmiş. Şenol Hoca’nın planı, Başakşehir merkezini kullanmaktı. Bunu dün yapamadı. Emre yerine Dorukhan, İrfan ve Okay da yoktu. Orayı olduğu gibi değiştirdi.

Milli Takım, dün Başakşehir ve Beşiktaş karışımı bir futbol oynadı. Ligin en istikrarlı oynayan iki takımı bunlar. Ben çok memnunum.

Arnavutluk da düzelecek. Dışarıda kalan oyuncuları gelecek. İzlanda, Arnavutluk’ta puan kaybedecek.

Golü bulana kadar pozisyonumuz yok ama golü bulduktan sonra çizilmiş şekilde oynadık. İkinci yarı biraz çözülme oldu. Mahmut çok yoruldu. Deniz Türüç, Quaresma gibi oynadı. Dorukhan iyiydi. Daha Cengiz ve İrfan gelecek.

Milli Takım’a gelen oyuncular mutlu gelirler. Bu takımda öyle bir ruh görüyorum. O yüzden İzlanda ve Fransa maçlarından da umutluyum. Fransa maçlarında ne yaparsan yap, İzlanda’dan 4 puan al.

Hakan Çalhanoğlu, kendisine göre kurulan bir takıma ihtiyacı var. Ne milli takımda ne de kulüp takımlarında bunu göremedi. Bundan sonra olabilir ama Cengiz gelince kadroda olur mu bilemiyorum.

Cenk Tosun’u da beğendim. Cenk ve Burak bir birlerine çok uyum sağladı. Burak Yılmaz, pası gollük bölgede topu alacak şekilde atar. Cenk Tosun böyle değil. Burak Yılmaz, penaltıyı kötü kullandı.

Şenol Güneş, sinirlenmeden duramıyor. Motivasyon kaynağı o olmuş. Böyle oynansın da hoca sinirlensin sorun yok.

Dünkü maçı biraz endişeli izleyen birisi varsa o da Abdullah Avcı’dır. İrfan ve Emre’nin sakatlıkları yanı sıra Mahmut için de endişe yaşamış olabilir.

Emre Mor, zor bir çocukluk geçirmiş. Bunu da tamir etmekte zorluk çeken bir kardeşimiz. Emre için çok insan, çok uğraştı ama olmadı. Emre Mor'u da kazanabilirse, Şenol Güneş'in heykelini bizzat ben dikerim.

Dorukhan böyle devam ederse, Beşiktaş tutamaz. Satar. Dorukhan kendisini nasıl geliştirecek bu çok önemli. Umuyorum bu doğru yolda devam eder.

Lucescu’yu da bitirmeyelim. Türk futbolu için büyük katkıları vardı. Galatasaray ve Beşiktaş’ta önemli işler yaptı.

Mustafa Cengiz’in “bu kararı tanımıyorum” demesi ne kadar doğru, onu hukukçular tartışsın. Anayasa, bir yerden delinirse gider.

Taraftarın isyanını anlıyorum ama kulübünüz bu kültürle doğdu. Faruk Süren, Alp Yalman liseli değil. Ancak bu isimlerden fayda gördün. Bunun ne kadar özel bir durum olduğunu anlatmanız lazım.

Merih Demiral, Alanyaspor’a gitmeden önce Beşiktaş’la anlaşılmıştı. Neden Merih transfer edilmedi de Roco getirildi? İnsanlar bunları soruyor.

Fenerbahçe kalecisi yüksek performans göstermeli. Volkan’ın ismi cismi zaten tartışılmaz ama Fenerbahçe’nin gelecek sezonki kalesinde kim olacak? Önemli olan bu.

Güneş dönemi iyi başladı
A Milli Futbol Takımı, yeni teknik direktörü Şenol Güneş yönetiminde 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu'na 2'de 2 yaparak iyi bir başlangıç yaptı.

Rumen teknik adam Mircea Lucescu yönetiminde beklentilerin uzağında kalan ay-yıldızlı ekip, UEFA Uluslar Ligi'nde C Ligi'ne düştü. Lucescu idaresindeki milliler, çıktığı son 4 maçı kazanamadı.

Ay-yıldızlı ekipte, Rumen çalıştırıcı ile yollar ayrılırken, 1 Haziran'dan itibaren göreve Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in geleceği açıklandı.

Türkiye Futbol Federasyonu, ayrıca sözleşmesi başlamamasına rağmen Güneş'i EURO 2020 elemelerindeki Arnavutluk ve Moldova maçları için görevlendirdi.

Şenol Güneş, A Milli Takım'ın başındaki ikinci dönemine Arnavutluk ve Moldova galibiyetleriyle başladı.

EURO 2020 elemelerindeki ilk sınavına deplasmandaki Arnavutluk karşılaşmasıyla çıkan Güneş yönetimindeki milliler, sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. Ay-yıldızlı ekip, ikinci maçında Eskişehir'de Moldova'yı 4-0 yendi.

Milliler, 2 müsabakada toplamda 6 gol bulurken, kalesini gole kapattı.

19 müsabaka sonra üst üste 2 galibiyet
A Milli Takım, 19 maç aradan sonra üst üste 2 galibiyet aldı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetiminde Kasım 2016'daki Kosova, Mart 2017'deki Finlandiya ve Moldova müsabakalarını kazanan ay-yıldızlı ekip, sonrasındaki dönemde istikrar yakalayamadı.

Milliler, söz konusu süreçte Terim döneminde birer galibiyet ve beraberlik aldı. Lucescu dönemindeki ise 17 maçta 4 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 yenilgi yaşadı. Ay-yıldızlı ekip, bu süreçte 2 maç üst üste galibiyet alamadı.

Kaynak : Ajansspor







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder