Golden önce ofsayt var - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Eski hakem ve futbol yorumcusu Deniz Çoban, dün akşam oynanan ve 2-1 tamamlanan Sivasspor - Beşiktaş karşılaşmasının ardından gazetesinin bugünkü köşesinde çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.


siyahlabeyaz | 87. dakikada Güven’in kafa ile Burak’a gönderdiği topa doğru hareketlenen Burak Yılmaz'ın pozisyonu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Deniz Çoban şunları yazdı.


Maç içerisinde iki penaltı beklentisi oldu. Beşiktaş’tan Burak, Sivasspor’dan Rybalka ceza sahasında yerde kaldı ve gözler Kalkavan’a çevrildi. 23. dakikada Bjarsmyr-Burak karşı karşıya geldi. İki oyuncu da alan kazanmak arzusundaydı. Burak sol ayağını Bjarsmyr’in koşu yoluna uzatarak avantaj elde etmeye çalışırken; teması hissettiğinde kendisini kolaylıkla yere bıraktı. Hakemin pozisyonu devam ettirmesi bence doğruydu.

42. dakikada ise Vida-Rybalka mücadelesinde, Vida rakibine yakın savunma yaparken; Rybalka’nın hissettiği basit bir temasta aynı ilk pozisyondaki gibi kendini kolay yere bıraktığını düşünüyorum. Bu pozisyonda da Kalkavan “devam” derken yanılmadığı düşüncesindeyim.

Maçtaki tek ve önemli hata ise Beşiktaş’ın galibiyet golü öncesi gözden kaçan ofsayttı. 87. dakikada Güven’in kafa ile Burak’a gönderdiği topa doğru hareketlenen Burak ofsayt pozisyonundaydı. Yardımcı hakem Kerem Ersoy bayrağını kaldırmadı. Topla buluşan Burak yerde kalınca Kalkavan faul çaldı ve o faulü kullanan Burak Beşiktaş’ın galibiyet golünü attı. Bu pozisyona VAR neden karışmadı diye sorgulayanlar olursa, verilen serbest vuruşlar VAR’ın müdahale alanı dışındadır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder