İşte Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi gerçekleri! Monaco, Lyon, Sporting... - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

İşte Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi gerçekleri! Monaco, Lyon, Sporting...

Share This

Beşiktaş'ta kimsenin ağzından şampiyonluk lafı çıkmıyor ama herkes Şampiyonlar Ligi'ne inanıyor. 


siyahlabeyaz | Nedeni ise Galatasaray'ı geçmeleri durumunda ligi ikinci bitirmeyi garantilieyecek olmaları. Bunun da kendilerini Devler Ligi'ne taşıyacağına olan inançları.


Siyah-beyazlılar Galatasaray’ı geçer Şampiyonlar Ligi ön eleme oynama şansını yakalarsa hem üçüncü ön eleme turunda, hem de play-off turunda seri başı olacak. Şampiyonlar Ligi’ne katılma ihtimali yükselecek.

UEFA; son 5 sezonun puan ortalamasıyla takımları sıralıyor. Bu sezon 5.000 puanda kalmasına rağmen siyah-beyazlılar özellikle 2016-17 ve 2017-18 sezonlarında kazandığı puanlarla şu anda UEFA takım sıralamasında 25’inci sırada yer alıyor. Son 5 sezonun sıralamasında topladığı 62.000 puanla Monaco, Lyon, Sporting gibi devleri geride bırakan siyah-beyazlılar ligi ikinci bitirirse Şampiyonlar Ligi’ne göz kırpacak.

UEFA takımlar sıralamasında Fenerbahçe 31.500 puanla 45’inci sırada, Galatasaray ise 22.500 puanla 67’inci sırada yer alıyor. Galatasaray, Başakşehir’i geçemez ve ligi ikinci sırada tamamlarsa iki ön eleme turundan en az birinde seri başı olamayacak. Son 5 yıllık sıralamada Başakşehir de topladığı 10.500 puanla 118’inci sırada. Eğer şampiyon olamazsa İstanbul ekibinin her iki ön eleme turunda da ser başı olma ihtmali neredeyse yok. (Fotospor)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder