Yayıncı kuruluşta flaş yorumlar : "Burak Yılmaz'ın Kulusic'e hareketi bir sarı kartı isterdi" - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Yayıncı kuruluşta flaş yorumlar : "Burak Yılmaz'ın Kulusic'e hareketi bir sarı kartı isterdi"

Share This

beIN SPORTS yorumcularından Metin Tekin, Tümer Metin ve Önder Özen, Beşiktaş-Ankaragücü maçının ardından değerlendirmelerde bulundu.


siyahlabeyaz | Tekin, Metin ve Özen'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:


Metin Tekin

Bugün Beşiktaş 1-0'da tutabildiyse Karius'un çok katkısı oldu. Burak Yılmaz da 2 gol attı. Yarış üçlü bir yarışa döndü. Başakşehir'in kaybı ve Beşiktaş ile Galatasaray'ın serisi ligi bu duruma getirdi. Günü Burak Yılmaz artı 2 ile tamamladı. Katkısı yadsınamaz. Etrafını da görüyor. Burak'ın transferi gerçekleştiğinde Beşiktaş'ın ikincilik şansını kovalayıp kovalayamacağı durumunu konuşmuştuk. Burak Yılmaz transferi maliyetli bir transferdi. Eğer ligi 3. bitireceksen Burak olmasa da bunu yapabilirsin. Ancak gün itibariyle bu pozisyona gelebilmek için Burak çok katkı sağladı. Şampiyon olursan Burak Yılmaz başrol olacak ama 3. bitirirsen bu transferden kazanan Burak olacak.


Ljajic ve Quaresma Burak'la oynamanın önemine değiniyor. Takım için çok önemli bir figür oldu. Bütün oyuncuların performansının yükselmesinin sebebi topun yere inmesinden dolayı. Öyle bir bireysel kalitesi var ki forveti 45 metre kaleye uzaklıkta topla buluşuyor ve gol atıyor. Arkadaki oyuncu böyle bir santrafora güvenmez mi? Kötü oynadığınız bir maçı bile size kazandırabilir. Açık ara ligin en yetenekli oyun kurucusu Ljajic.

Başakşehir'in burada olmasını çok doğal karşılıyoruz. Doğduğumdan beri 4 takım vardı. Bence enteresan. İstikrar yetmez. Abdullah Avcı, tribünü olan hiçbir kulüpte çalışmadı. Başakşehir'in tek avantajı şu: 4'te 4 yaparsa şampiyon.

Önder Özen

Galatasaray'ın forveti atmıyor. Atsa da tartışılıyor. Beşiktaş'ın atanı tartışılmıyor. Attıranı uçuyor. Attırmayacak kişi Vida da çok iyi. Kaleci de iyi gidiyor. Diğer yarıştıkları ekiplerin omurgalarına baktığımızda Beşiktaş'ınki önde. Bana göre kadrosu en iyi takım Beşiktaş. Galatasaray ve Başakşehir'in bu kadar puan kaybetmesini beklemediğimiz için yarışa ikili demiştik.


Quaresma, Adriano ve Oğuzhan Beşiktaş'ta yedek. Hakikaten çok ciddi bir kadro. Bu kadar geride kalmasının birçok sebepleri var. Kagawa'dan sonradan girdiği zaman verim alıyorsun. Quaresma da öyle. Başakşehir'de Adebayor etki edemiyor. Sadece işini yaparak saygınlık kazanan çok az futbolcu oldu, Atiba gibi... Oyunun hileli kısmına girmeden işine bakıyor.

Tümer Metin

Şampiyonluk 1 tane maça kaldı. Haftaya oynanacak derbi maçı 3 takımın da geleceğini ilgilendiriyor. Kimin şampiyon olacağı haftaya belli olur. Galatasaray - Başakşehir maçını da saymıyorum. Koca lig bir tane maça kaldı. Galatasaray - Beşiktaş maçını kazanan şampiyon olur.

Beşiktaş'ın Trabzon deplasmanı, Galatasaray'ın Rize deplasmanı kolay mı? Son psikolojik durum Başakşehir'in karşısında. Başakşehir kazansaydı daha farklı konuşuyor olacaktık. 62 puanlı Başakşehir, kalan 4 maçını kazanırsa şampiyon olur. Galatasaray da kalan 5 maçını kazanırsa şampiyon olur. Beşiktaş, kalan 4 maçını kazanırsa Galatasaray'ın Başakşehir'i yenmesini bekleyecek. Ancak Galatasaray - Beşiktaş maçını kazanan şampiyon olur. Bu benim fikrim.


Başakşehir'in yarışında dışında olduğu son 4-5 haftada belli oldu zaten. Başakşehir, iki tane büyük camiaya karşı şampiyonluk yarışı veriyor. 3 puan Beşiktaş ya da Galatasaray önde olsaydı kimi avantajlı görürdük?

Derbiyi kazanan çok büyük avantaj sağlıyor ama kazanan şampiyon olur demek Başakşehir'i yarışın dışında görmektir. Derbide birisi nakavt olacak. Başakşehir o maçtan sonra en az 1 rakibinden kurtulacak.

Başakşehir deplasmanda kolay kazanabilir ama iç saha oyunu bozuldu.

Burak, ilk golünde çok özgüvenli gidiyor ve çok kuvvetli bir vuruş. (Ajansspor)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder