Beşiktaş başkanını seçiyor! İşte son listeler, sert sözler... - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Beşiktaş başkanını seçiyor! İşte son listeler, sert sözler...

Share This

Beşiktaş'ta bugün yapılacak olağan seçimli genel kurulda, mevcut başkan Fikret Orman ile Hürser Tekinoktay başkanlık için yarışacak.


siyahlabeyaz | Beşiktaş kulübünde olağan seçimli genel kurul toplantısı bugün yapılacak. Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde gerçekleştirilecek kongre 10.30'da başlayacak. Genel kurulda, mevcut başkan Fikret Orman ile Hürser Tekinoktay, yeni dönem başkanlığı için yarışacak.

Kongrede, aidatlarını yatıran 14 bin 204 üye, 20 sandıkta oy kullanabilecek. Fikret Orman beyaz, Hürser Tekinoktay ise sarı renkli zarfla genel kurulda başkanlık yarışı verecek.


Ayrıca, genel kurulda denetim, disiplin ile seçme ve sicil kurullarında da seçim olacak. Seçme ve sicil kurulunda 3, denetim ile disiplin kurullarında ise ikişer liste seçime girecek.

YÖNETİCİ SAYISI DÜŞÜYOR

Beşiktaş'ta bugünkü kongreden itibaren bir başkan ve 13 yönetim kurulu üyesi görev yapacak. Siyah-beyazlı kulübün 15 Eylül 2018'de gerçekleştirilen tüzük tadil kongresinde kulüp yönetim kurulu üye sayısının 16'dan 14'e düşmesi yönündeki talep kabul edilmişti. Buna göre geçmiş dönemlerde bir başkan, 10 asıl ve 5 yedek üyenin görev aldığı siyah-beyazlı kulübün yönetim kurulu, yeni dönemde bir başkan, 8 asıl ve 5 yedek olmak üzere 14 kişiden oluşacak. Yapılan bu değişiklik, 1 Ocak 2019'da yürürlüğe girmişti.

FİKRET ORMAN'IN LİSTESİ

ASİL ÜYELER: Serdal Adalı, Umut Güner, Ahmet Ürkmezgil, Deniz Atalay, Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Ahmet Kavalcı, Hüseyin Yücel, Doğan Küçükemre
YEDEK ÜYELER: Hüseyin Mican, Hakan Özköse, Erdal Karacan, Melih Aydoğdu, Serkan Yazıcıoğlu.

HÜRSER TEKİNOKTAY'IN LİSTESİ

ASİL ÜYELER: Tamer Mert, Emre Esen, Yağmur Sağnak, Levon Kamer Dökmeciyan, Ercan Özcan, Nilay Yılmaz, Mehmet Bilal Özokur, Ersan Aksoylu
YEDEK ÜYELER: Aker Çıtak, Murat Guci Geçgil, Mehmet Terzi, Engin Bayraktutan, Mehmet Serkan Ergin.


KARI GİBİ KONUŞSUNLAR

Beşiktaş'ın 2018 yılı olağan idari ve mali genel kuruluna, Başkan Orman'ın "Onlar ancak benim arkamdan karı gibi konuşurlar" sözleri damga vurdu. Üyelerin eleştirilerine cevap veren Orman, "Bu kadar hatibe cevap vermezsek saygısızlık olur. Canım hocam, yarın rakibimiz, sizin ilk adaylığınız benim de son adaylığım. Beşiktaş'ta kimseye yaranılmaz. Nazmi Koca cevap vermeyeceğim, cevap vermeyi kaale almam. Hakkımda şaibeleri varmış, çıkın söyleyin" dedi. Orman şöyle devam etti:.

ORUÇLUYUM, ÖZÜR DİLERİM

"Kulübün uçağını özel işlerimde kullanmışım çıkıp bir tane drone göstersinler. Onlar anca karı gibi arkadan konuşurlar. Kapalı kapılar ardında konuşmayacaksın! Delikanlı gibi çıkın konuşun, ancak karı gibi arkadan konuşurlar." Yaptığı bu çok sert açıklamaların ardından "özür dilemesi" istenen Fikret Orman, "Oruçluluğuma verin, özür diliyorum. Hanımefendi, sizden de özür diliyorum. Haklısınız. Ben arkadan dedikodu yapanlara söyledim, niye kızıyorsunuz ki? Hepiniz mi yaptınız?" şeklinde konuştu..

SON KEZ ADAYIM!

Başkan Fikret Orman, genel kurulların Beşiktaş'ın düğünü olduğunu söyledi. Güzel bir genel kurul geçirme dileğinde bulunan Orman, "7 yıl 2 aylık süredir başkanlık yapıyorum. Çok güzel dönemlerimiz de oldu çok üzüldüğüm dönemler de oldu. Özellikle son 1-2 senede üzüldüğüm süreçler yaşadım. Ülkemizin tabiatı böyle. Top çizgiyi geçmediği zaman üzülüyoruz. Bu benim son seçimim" diye konuştu..

EZELİ RAKİPLERİNE GÖNDERME YAPTI

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, dünkü konuşmasında ezeli rakipleri G.Saray ve F.Bahçe'nin borçlarını örnek olarak gösterdi. Orman, "Bazı rakiplerimiz mallarını sattı ve hala bizden fazla borçları var. Biz Beşiktaş'ın hiçbir tapusunu satmaya tenezzül etmedik. Diğer rakibimiz de şu anda kampanya gerçekleştiriyor, biz kimseye gidip rahatsızlık vermedik, kimsenin kapısını çalmadık. Yeni başkanları bağış olarak dünya para koydu kulübe ve hala bizden yüzde 50 daha fazla borçları var. Allah yar ve yardımcıları olsun, işleri kolay değil. Atarken-tutarken işler kolaydır ama ortaya parayı koymaya geldiğinde işler daha farklı oluyor. Beraber yöneticilik yaptığım Ahmet Nur Çebi, Emre Kocadağ burada, bilirler. Para koymak zor işlerdir!" diye konuştu.

TEKİNOKTAY ÇIKTI ORTALIK KARIŞTI!

Beşiktaş'ın Olağan İdari ve Mali Genel Kurulu'nda, Beşiktaşlı olmayan üyelerin yer aldığı iddiası ortamı gerginleştirdi. Başkan adayı olan Hürser Tekinoktay'ın sözleri üzerine bazı kişilerin salondan çıkarılması istendi. Tekinoktay, salonda Beşiktaşlı olmayan kişilerin bulunduğunu belirterek, "Burada bulunan bütün gerçek Beşiktaşlıları saygıyla selamlıyorum" ifadelerini kullanınca Atıf Keçeci kendisini uyardı.

DIŞARI ÇIKSINLAR

Tekinoktay, "Metal-İş sendikası üyeleri olan, G.Saraylı, F.Bahçeli, Bursasporlu kişileri dışarıya davet ediyorum. Dışarı çıksınlar" dedi. Bu sözlerin ardından salon iyice karıştı.

UEFA'DA 26. SIRAYA ÇIKTIK

Geldiğimizde UEFA'da 66. sıradaydık, şu anda 26. sıradayız ve marka değerimizde büyük yükseliş yaşayarak Türkiye'nin en değerli 40. markası olduk. Göreve geldiğimizden bu yana toplam 3 milyar 109 milyon TL gelir elde ettik. Gider kaleminde ise 3 milyar 184 milyon TL harcama yaptık. Finansman gideri ve kur farkına 1 milyar 187 milyon TL harcamışız. Geçen sene 500 bin forma satışı varken bu sene 420 bine düştü. Şampiyon olmayınca olabiliyor.

470 MİLYON HARCADIK

Vodafone Park'a yapılan yatırımın yanı sıra Nevzat Demir Tesisleri'ne, Süleyman Seba AVM'sine, müzemize, Fulya Tesisleri'ne, Süleyman Seba Tesisleri'ne bu süreçte 470 milyon TL harcadık. Bu para sadece tesislere yaptığımız yatırımdır ve 70 milyon TL civarında KDV hariçtir.

İBRA EDİLDİLER

Beşiktaş'ın dün yapılan 2018 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısında, 1 Ocak 2018-16 Eylül 2018 ve 16 Eylül 2018-31 Aralık 2018 tarihlerinde görev alan yönetim kurulunun idari ve mali bakımlardan ayrı ayrı ibrası için oylama yapıldı. Yapılan oylamada her iki dönem de idari ve mali yönden oy çokluğuyla ibra edildi.

ELEKTRİK KESİLDİ

Dünkü kongrede yağış nedeniyle Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nin trafosunda arıza yaşandı ve elektrikler gitti. Jeneratörün devreye girmesinin ardından salona tekrar enerji verildi. (Fotomaç)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder