Fikret Orman'dan çarpıcı açıklamalar! Burak Yılmaz, Arda, yeni transferler... - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Beşiktaş, aktif spor hayatını noktaladıktan sonra altyapı okulları üstüne projeler geliştiren eski futbolcusu Fabian Ernst’le iş birliğine gitme kararı almıştı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve Fabian Ernst basın toplantısı düzenledi.


siyahlabeyaz | Fikret Orman'ın açıklamaları şu şekilde;


Fabian ile ilişkilerimiz hep devam etti. Uzun süredir de hayata geçirmek istediğimiz bir projeyi başlattık. Bizim için de önem arz ediyor. Türk sporunun geleceği gençlerde. Fabian Ernst altyapı ile alakalı çalışmalar yapıyor. Danimarka’da da bir kulübün sahibi. Biz de yaptığımız işbirliği ile birlikte, Fabian ile koordine olacağız. Çeşitli spor okulları, akademileri açacağız. Buradan yetişecek oyuncuları da A takıma kazandırmak istiyoruz.

Hepimiz adına hayırlı olsun. İnşallah Beşiktaş’a faydalı gençler yetiştiririz. Ülkemizi ve kulübümüzü temsil eden ahlaklı sporcular yetiştirmek istiyoruz. Fabian Ernst bizim ailemizin bir parçası olarak kaldı. Kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah hayırlara vesile olur.

"Ernst 2 antrenman yapsa orta sahaya transfer ederiz"
Fabian çok diri, kendine iyi bakıyor. 2 antrenman yapsa orta sahaya transfer ederiz. İşin şu anda başı. İcraat dönemi başlıyor. Bundan sonra olasılıklar gündeme gelecek. Ama şu ana kadar bu oyuncu bize teklif edildi diye bir şey yok. Çalışmalar yeni başlıyor. Kontağı çevirdiğimiz gün olarak görelim.

Kampa gelmeden önce bana genç oyuncularla ilgili çok iyi geri dönüşler geliyordu. Ben de görmek istedim. Alttan çok kıymetli oyuncular geliyor. Maçı izlediğim yer onlara belki heyecan katmıştır. O seviyeye gelmelerinde emekleri olan hocalara teşekkür etmek gerek. Daha yolun başındalar. Vodafone Park’ta oynamak zor iştir. Daha çok çalışmaları gerekiyor genç oyuncuların. Kendilerini geliştirmeleri gerekiyor.

Dünyada 18 yaşından küçük futbolcuların transferi konusu belli şeyler. Asıl olan mevzu; Beşiktaş’ta oynayabilecek oyuncuları yetiştirmek. Kontrat tarafı kolay. Oyuncuyu bulabilmek zor. Beşiktaş ahlakıyla yetişen oyuncular olması gerek. Fabian Beşiktaş’ta oynadı ve kalbi de Beşiktaş için atıyor. Kimliği, duruşu bizim için uygun. Burada olmasından memnunuz. Böyle sporcuların Beşiktaş’tan kopmaması hoş bir şey. Bunu aşılamak önemli. Böyle birinin organizasyonu da aynı olur. Onun için çok mutluyum.

"Transferleri kampa kadar yetiştirmek istiyoruz"
Eksik bölgeleri tamamlamamız gerekiyor. Beşiktaş geçen sezon da geniş bir kadrosu olduğu halde, bize ücretsel maliyetleri olan fakat fayda alamadığımız oyunculara ücretler ödedik. Türkiye’nin ekonomik durumu da bizim de durumumuz da ortada. Taraftarlar transfer istiyor diye yapmıyoruz. Kanatta eksik vardı yaptık. Sol stoper ile ilgili bir niyetimiz var. 1-2 mevkide de eksik var. Onları da yapma gayretindeyiz. Kampa kadar yapalım, taraftarlarımız son dakika haberi alsın demiyoruz. Doğru oyuncuları almak istiyoruz. Transfer sezonu da devam ediyor. 45 günlük bir süre var. Eksiklerimizi tamamlayacağız. Kadroda düşünmediğimiz oyuncular var, gidecekler. Pozitif bir enerjimiz var. Dün çektiğimiz fikstüre hazır bir kadro ile yeni sezona başlayacağız.

"Burak'ı bırakmayı düşünmüyoruz"
Burak çok iyi bir Beşiktaşlı. Bizim konuşmamızda Beşiktaş’ta futbol hayatını bitirmek üzere başladık. Öyle de devam ediyoruz. Geçen sene verilen katkı ortada. Burak’ı bırakmayı düşünmüyoruz. Lecce’den kimse gelip benle konuşmadı. Görüşmem olmadı. Beşiktaş Kulübü’nün önünde resim çektirmeleri hoş.

"Arda önemli bir oyuncu ama niyetimiz olmadı"
Arda Turan önemli bir futbolcu. Ama hiçbir niyetimiz olmadı. Arda kıymetli bir oyuncu. Beşiktaş’ın o bölgede oyuncuları var. Bizim ihtiyacımız başka bölgelerde.

"Dorukhan'ın ayrılmasını istemiyorum"
Dorukhan tam bir Beşiktaşlı. Sempatik, çalışkan ve mütevazı. Beşiktaş’ı temsil eden bir figür. Kendisini çok sevdirdi. Ben Beşiktaş’tan ayrılmasını kesinlikle düşünmüyorum. 1-2 sene daha oynaması lazım. Çok iyi yerlere gelecek. Bize teklif geldi. Ama niyetimiz o değil. Bir gün iki taraf için de menfaat olursa o zaman konuşuruz. Takımda görmek istediğimiz bir oyuncu. Giden oyuncular sadece mali açıdan olmaz. Teknik ve idari açıdan da olur.

Beşiktaş’ta kadroya giremeyen oyunculara para ödemek istemiyoruz. Genç oyunculara yöneldik. Eskiden transfer yapma yasaklarımız vardı. Şimdi ücretleri makul oyuncularla devam ediyoruz.

"Burak'ı kaptanlık yapacak kapasitede görüyorum"
Beşiktaş kaptanlığı yönetim kurulunun karar vereceği bir konudur. Beşiktaş büyük bir camia. 6 senedir kaptanlığımızı Tolga yapıyordu. Mutlu bir beraberlik yaşıyorduk, kontratı bitti. Birinci kaptanlık konusu yönetim kurulunda konuşulmadı. Burak’ın liderlik yapısı itibarıyla kaptanlığı kaldırabilecek bir kapasitede diye görüyorum. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla konuşacağız.

Adriano...
Adriano ayrıldı. Evet, sol beke hamle yapacağız. Ama zamanlamasına karar vermedik. Şartlar bizim lehimize olursa kısa sürede yapacağız.

"beIN Sports'la ilgili sorun çözülecek"
beIN Sports, dünyada önemli bir marka, şirket. Kuvvetli bir grup. Bir kontrat yaptık. Böyle endüstriyel bir kurumun ilişkilerinin aynı seviyede olacağını düşünüyorum. Dünyada üzerinde kuvvetli bir grubun, kontratının gereklerinin yerine getirmesini bekliyoruz. Ben bir sorun çıkacağını zannetmiyorum. Bu sorun çözülecektir.

"9. kez Galatasaray'ın stadına gitmemiz tesadüf olamaz"
Fikstür çekimine bizzat gittim. Son 8 senedir Galatasaray stadına gidiyoruz. Bu tesadüf olamaz diye tahmin ediyordum. Ama 9.kez geldi. Bir sistemleri var, onu gördüm. Hayırlısı olsun. Avrupa maçları ne zaman oynanacak? Rakip belli değil. Sürecin nasıl olacağını bilemiyorum. İyi niyetli bir ekip olduğunu gördüm.

"2 sene ödemesiz 5 yıllık anlaşma yaptık"
Birikmiş borçlarımız var. 2 sene ödemesiz 5 yıllık anlaşma yaptık. Bu yapılandırma ile beraber mali disiplini sağlamak istiyoruz. Biraz daralmış olacağız. Biz değil, bütün kulüpler daralmak zorunda. Trabzonspor bir adım attı. Biz de attık. Kriterlere uymayanlara çeşitli cezalar var. Herkes farklı bir noktaya çekmeye çalışıyor. Benim anlamadığım, bu durum neden rahatsızlık yaratıyor?

Büyük gruplar bunu yapıyorlar. Camia içinden de rahatsız olanlar var. Neden rahatsızlık duyuyorlar? Türkiye’de anormal durumlar var. Alınan, verilen paralar yok. Bir mali disiplin konusu.

Orhan Ak...
Orhan Ak konusuna geleyim. Beşiktaş’ı kişiler ve bireyler üzerinden konuşmuyoruz. Beşiktaş büyük bir aile. Hocamız işini iyi bilen bir yapıya sahip. Bir ekibi var. 8 kişilik bir ekiple geldiler ve iyi bir hava yakaladık. Geçen sezon da hep beraber kötü bir sınav verdik. Camia olarak bu sınavı verdik. Şimdi sayfayı çevirdik. Gülelim, güzel şeylerden bahsedelim. Biz şampiyonluğu çok istiyoruz. İddialıyız. Kenetlenelim ve takımımıza sahip çıkalım. Mutsuzluk çıkarmanın manası yok. Güzel, pozitif şeyler yapalım istiyoruz.

Beşiktaş’ın gündemini kısır döngülere çevirmemek lazım. Güzel günler geçirmemizi Allah nasip etsin. Beşiktaş’ı inşallah iyi yerlere taşıyacağız.

"İnşallah genç hakemlere de yer verirler"
Zekeriya Alp camiamızdan biri. Aradım ve kendisini tebrik ettim. Başka bir görüşmemiz olmadı. Niyetiyle alakalı elbette bilgi sahibiyim. Yeni bir MHK başladı. Onların icraatlarıyla ilgili konuşmak doğru olmaz. Çok zor bir görevleri var. Hayırlı olsun. Tecrübeli hakem kadroları var. İnşallah genç hakemlere de şans verirler. Maça çıkmadan karar veren hakemler olmasınlar. Gördüğünü çalan hakemler olsunlar. Tüm kulüplerin isteği budur. Eyyamcılık yapmayan bir hakem takımı görmek istiyoruz. İnşallah öyle bir sezon olur.

Fabian Ernst'in açıklamaları...

Öncelikle buraya geldiğim için çok mutluyum. Tekrar evime döndüm. Bu da benim için gurur verici bir durum. Özellikle Beşiktaş’a bana bu görevi verdiği için çok teşekkür ediyorum.

Hannover’de şu an futbol okulum var. 200-300’e yakın futbolcu yetiştiriyoruz. Böyle bir projeyi üstlenmek istedim. Faydalı olacağına inanıyorum. Almanya’da ve çevresinde ciddi bir antrenör havuzumuz var. Yıllardır olan tecrübemizle birlikte Beşiktaş’a yakışan bir eğitim sağlayacağımıza inanıyorum.

Herkese teşekkür ederim. Bu ilk adımdan sonra ciddi bir proje gelişecek. Olumlu adımlar atacağımıza inanıyorum.

Ben Beşiktaş’tan hiç kopmadım. Gönlüm hep buradaydı. İyi bir çalışma yapacağız. Almanca konuşan ülkeleri dahil edeceğiz. Antrenör havuzumuz var. Öyle bir potansiyel var. Beşiktaş’a yakışan oyuncular yetiştireceğiz.

Başkanıma katılıyorum. Özellikle yakışıklılık konusunda (gülerek).

Öncelikle yetenekten bahsediyoruz. Yetenekler bir bireydir. Bu bireyleri teker teker keşfetmek ve eğitmek istiyoruz. Oyuncular Türkiye’de eğitim aldıktan sonra yurt dışı tecrübesi olmalı. Bunu sağlamak isteriz.
(Ajansspor)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder