Semih Yuvakuran'dan Utku yorumu: "Beşiktaş'ta o yükü kaldırabilecek güce..." - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Semih Yuvakuran'dan Utku yorumu: "Beşiktaş'ta o yükü kaldırabilecek güce..."

Share This

Futbolculuk döneminde Galatasaray ve Fenerbahçe formalarını terleten Semih Yuvakuran, futbol gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Yuvakuran, Beşiktaş forması giyen oğlu Utku Yuvakuran hakkında da açıklama yaptı.


siyahlabeyaz | Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Semih Yuvakuran’ın açıklamaları şu şekilde:

Semih Yuvakuran: "Borçlardan yöneticiler de sorumlu olmalı"
Kulüpler ayağını yorganına göre uzatmıyor. Yöneticiler de sorumlu olursa bakın bakalım böyle olur mu işler? Denetleme lazımdı. Cebinde 10 lira varsa 1000 lira harcayamazsın. Çok geç kalınmış bir hamleydi ama kulüplerin disipline edilmesini önemsiyorum. Çünkü kulüpler batakta.

"Emre Belözoğlu çok iyi transfer"
Fenerbahçe’de ligi iyi tanıyan oyuncular alındı. Ama birçok takım uyum sorunu yaşıyor. Lig de yaklaştı. Uyum sorununun atlatılması gerekiyor. Şu ana kadar çok hazır bir takım göremedim. Emre Belözoğlu transferi çok önemli. İlerlemiş yaşına rağmen onun pozisyonunda bu kadar başarılır bir oyuncu göremiyoruz. Kalite ve özgüven açısından Emre Belözoğlu transferinin çok iyi olduğunu düşünüyorum.

Ali Koç ve Ersun Yanal yorumu
Başkan Ali Koç’un kredisinin yüksek olması gerekiyor. Artık bir şeylere inanmak lazım. Bu insanlar Fenerbahçe için yatıyor, Fenerbahçe için kalkıyor. Bir bayrak değişimi oldu. Önemli olan Fenerbahçe’dir. Her devrin bir bayrağı var ve o taşınmaya çalışılıyor. Fakat; Ersun Yanal’ın ve teknik adamların tabi ki kredisi daha az. Ersun Yanal’ın artık tüm problemleri çözerek yeni sezona başlaması lazım. Halen problemi çözemiyorsanız hocalığınızdan şüphe ederim.

"10 tane yabancı alacağımıza, 3 tane kaliteli yabancı alalım"
Her kulüp çok iyi oyuncular almak ister. Galatasaray, Avrupa’da başarılı olur mu göreceğiz. Galatasaray, UEFA Kupası’nı aldığında yerli oyuncular vardı. Bu kadro UEFA’yı kazanacak deselerdi birileri gülerdi. Ama Galatasaray bunu başardı. Başarılı olunduğunda yerli oyuncular vardı. Kaliteli yabancıya karşı değilim. Yerliye yönelelim. 10 tane yabancı alacağımıza 3 tane kaliteli yabancı alalım. Mantığım bunu söylüyor.

"Abdullah Avcı'nın Beşiktaş'ta başarılı olacağına inanıyorum"
Beşiktaş’ta sistem değişikliği oldu. Farklı bir hoca ile çalışıyorlar. Şenol Güneş’in yaptırdığı antrenmanlarla Avcı’nın sistemi farklı. Kendisini kampa hazırlamayan oyuncuların sakatlanması normaldir. Avcı’ya zaman tanınması lazım. Başakşehir’de stresli değildi. Ayrıca orada kaç sene çalıştı ve sistemi oturtana kadar neler yaşadı? Onu düşünmek lazım. Abdullah Avcı’nın Beşiktaş’ta başarılı olacağını düşünüyorum.

"Utku, Beşiktaş'ta o yükü kaldırabilecek güce ve kaliteye sahip oldu"
Utku Yuvakuran’a yani oğluma elbette güveniyorum. O da Beşiktaş’ta sıra bekliyor. Geçen sene bazı maçlarda oynadı. Avrupa maçlarında görev aldı. Beşiktaş’ta o yükü kaldırabilecek güce ve kaliteye sahip oldu. Her geçen gün de kendisini geliştiriyor. İnşallah Türk futboluna önemli hizmetler verir.

Kaynak: Ajansspor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder