Kartal komadan çıktı! - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Bu oyunda özgüven dibe vurduğu anda, kaybetme korkusu zirve yapar, eliniz-ayağınıza dolaşır, tedirginlik başlar! 


siyahlabeyaz | Beşiktaş’ın ligin ilk altı haftasındaki görünen fotoğrafı budur. Düşünün yedi haftada yaşanan puan kaybı 13... Ancak Galatasaray ve Fenerbahçe’nin kayıplarının da buna yakın olduğunu anımsatalım! Avcı’nın elinin altındaki kadro yeterli mi, değil mi, tartışlır! Sadece kadro yetersizliği mi, ya formunun uzağındakilere ne demeli?
Evet, ligin altı haftasında yalpalayan, uçurumun kenarlarında dolaşan Kartal, aradığı çıkış tünelini ve de morali lider Alanyaspor karşısında buldu. Kaldı ki Alanyaspor, iyi futbol ve de etkili kramponlara sahip, bulunduğu yeri rastlantı olarak değerlendirirsek, ayıp ederiz. Gelelim, dünkü Beşiktaş açısından kritik mücadeleye... Valla, ilk yarısından keyif alan var mı? Lider Alanya, kontrollü ve de savunma ağırlık oyununu onlara yakıştıramadım! Beşiktaş’ın kadrosu malum, ilk onbirde çürük dişler var! Örneğin, Adem Ljajiç, yedi haftadır, ortalarda yok! Oğuzhan, gerçek enerjisinden yoksun, nerede o iş bitirici ara pasları? Dünkü mücadelenin Kartal adına iki yıldızı var, biri Caner, diğeri ise Vida, varın gerisini siz düşünün!

Burak Yılmaz’ın 52. dakikada Kartal’ı öne geçiren golünden sonra, ikinci yarıda müthiş bir mücadeleye tanıklık ettik, gözümüzün pası silindi. Lider, geriye düştükten sonra ofansif oyuna döndü, ortaya harika bir maç çıktı. Şimdi gelelim, maçın kırılma noktasına. Ortada bir haksızlık varsa ki, var, tarafsızlık ilkesini gözardı edemeyiz. Atiba’nın ceza alanı içinde topa elle müdahelesi buz gibi penaltıydı, ancak hakem Arda Kardeşler, bu ciddi pozisyonu es geçti! Hadi o süzemedi, VAR niye devreye girmedi. Girdi de, yoksa Kardeşler mi, uyarıya kulak asmadı?

Avcı’nın Adem Ljajiç sabrına anlam veremiyorum! Kazandığı topları iyi kullanmadığı gibi, kaptırıyor, adam eksiltmenin çok uzağında bu sezon! Nitekim, tecrübeli hoca, ikinci yarıya Diaby ile başladı, işin rengi değişti. Kartal oyunu, rakip alana yıktı, 69’da Burak Yılmaz’ın nefis asistiyle farkı ikiye çıkaran Diaby, hocasını da mahcup etmedi. Karşılaşmanın uzatmalar dahil çeyrek dakikalık bölümünde Alanyaspor, müthiş bir baskı kurdu, Kartal savunmasına ecel terleri döktürdü. Ne var ki, bu süreçte başta N’Koudou ve Burak Yılmaz’ın net gol pozisyonları gole çeviremediklerini de vurgulayalım.Gelelim, asıl konuya, bu maç bir anlamda ‘Tamam mı, devam mı?’ niteliğini taşıyordu. Bu tabloda Kartal’dan müthiş bir futbol beklemek haksızlık olmaz mı? Öyle veya böyle skor tabelasındaki rakamlar Kartal’ı işaret ediyor, gerisi detaydır bence. Özet, Kartal komadan çıktı, nefes almaya başladı, yaşam belirtileri var. Öyle karalar bağlamanın doğru olmadığını savundum sürekli, bu oyunda taşlar ilerleyen haftalarda yerine oturacaktır.(Bilal Meşe / Milliyet)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder