Şenol Güneş, Beşiktaş'tan ayrılma sebebini açıkladı! İşte flaş açıklamalar... - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Şenol Güneş, Beşiktaş'tan ayrılma sebebini açıkladı! İşte flaş açıklamalar...

Share This

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Beşiktaş ve Abdullah Avcı ile ilgili açıklamalarda bulundu.


siyahlabeyaz | İşte Güneş'in sorulara verdiği cevaplar:

*Abdullah Avcı sizin döneminizle ilgili, “Diyorlar ki bekler neden ileri gitmiyor. Geçen sezon Adriano, Caner, Gökhan toplam 3 gol katkısı yaptı. O oyun, sağlıklı bir oyun değildi” açıklamasını yaptı. Ne düşünüyorsunuz?

Abdullah öğrencim. Kesinlikle bu açıklamayı kötü niyetle yapmadı. Çünkü biliyorum ki, bana saygısı var. Ben de onu severim. Sonuçta o da bir birey ve antrenör... Fakat bir gerçek var ki, işi zor. Ben, o veya diğeri fark etmez; kurumlarda, yönetimlerin iyi olmadığı yerde, başarının şansı azdır. Teknik adamlar, iyi yönetimlerle iyi işler yapabilir. Abdullah hocanın o söyleminde, beni kastettiğini sanmıyorum. En azından niyeti o değildi, ama konuşma oraya gitti.

‘Düzeni bozmayacaksın’

*Neden oraya gitti peki?
Çünkü Abdullah, kendini savunma ihtiyacı duydu. Aslında buna ihtiyacın yoktu. Çünkü oraya girersen, çıkamazsın. O laflar şu an olduğu gibi başka yere gelir. Ben de kendime kimi zamanlar ‘neden bunu dedim?’ diye soruyorum!
Beşiktaş geçen sezon neyi, nasıl yaptı? Ben bu soruların cevaplarını istediğiniz kadar anlatırım. Fakat ‘Başarısızlık benim’ dedim. Ötesi yok... Çünkü takımı ben yönetiyorum. Benim üstümde kim var Başkan ve yönetim... Sıralama belli: Yönetimteknik adam-oyuncu... Bu düzeni bozmayacaksın. Bozduğun zaman, başka yere gidersin. Savunmaları yanlış yere getirirseniz durum tespitini de yanlış yaparsınız ve toparlayamazsınız.


*Trabzon, Bursa ve Beşiktaş. Sizinle zirve yaptılar, gidişinizle ciddi düşüş yaşadılar. Bunun nedeni nedir?
“Önce yönetimlere bakmak lazım... Ne bekliyorlar? Türkiye’deki en büyük sıkıntı, kurumsal yapı. Bir antrenör alıyorsunuz, ondan ne bekliyorsunuz? Başkan diyor ki, ‘Bu işi sen yap, ne dersen yapacağız...’ Bir süre sonra, ‘Gel beraber yapalım’a dönüyor. Ardından da, ‘Hocam öyle değil, böyle olmalı’ya... Bu yüzden Türkiye’de uzun mukavele yapılmaz.”

*Nasıl çözülür bu sorun?
“Yöneticiler, kulüplerin sahipleri değil. Sahipleri olsalar, bunu yapmazlar. Trabzon, Bursa ve Beşiktaş; ihtiyaç duydukları için beni aldılar. Aynı şekilde; ben gittim, Abdullah geldi. Beşiktaş’ın ya da hocanın neye ihtiyacı vardı? Bunun adını koymadığın için doğru sonuçlar ortaya çıkmayabilir. Mourinho’yu da alırsın, Alex Ferguson’u da... Ama ihtiyacın antrenör mü, ya da o tip antrenör mü? Başkan-hoca-oyuncu uyumu önemli. Bu uyum olmadığı zaman, başarı zor. En son Fikret beyle (Orman) çalıştım, çok iyi işler yaptık. Uyum açısından kırılmalar yaşandı, ayrıldık. Uyum bozulduktan sonra ne kadar para harcarsan harca, istediklerin olmaz.”

Farklı bir transfer politikanız var...
“Bana ‘transfere karışmıyor’ diyorlar! Bir isim söyleyin karışan! Her hoca fikrini söyler, ben de fazlasıyla söylerim zaten! Fakat Neymar’ı hoca mı alır? Ya da Falcao’yu, Drogba’yı? Beşiktaş’tan örnek vereyim. Burak Yılmaz ve Volkan Şen’i istedim. Volkan boştaydı. Burak da Türk olarak en iyi alternatifti. Kadromda Ricardo ile Babel vardı; Negredo ile Lens’i aldık. Tosic ile Marcelo varken, Pepe’yi aldık. Tribünlerin o tezahüratı elbette çok ağır. Fakat ben olsam, neyi ne kadara aldığımı söylerim.”

Ozan da iyi bir örnek olmalı...
“Ozan Tufan’ı Beşiktaş’a istedim. Alamadık! Alanya’ya kiralık gitti. Şimdi Fenerbahçe’nin oyuncusu ve yeniden Milli Takım’da. Yarın yine yok olabilir, bilmiyorum. Bu tamamen kendine bağlı. ‘Ben nasılsa istediğimi aldım’ dediğin anda biter her şey. Her gün yeniden başlayacak hayata Ozan... Ben kaç yaşındayım ve her gün yeniden başlıyorum. Bir heyecanım var çünkü. Oyuncunun da o heyecanı hep olmalı.”(Fanatik)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder