SSC Napoli Takımı ve Şehri Sizin İçin İnceledik - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

SSC Napoli Takımı ve Şehri Sizin İçin İnceledik

Share This

Beşiktaş'ın Şampiyonlar ligi 3. maçında karşılaşacağı Napoli Takımını ve şehrini biraz tanıyalım.

İtalyanın en büyük 3. şehri ve Pizzanın doğduğu yer olarak kabul edilir. Turistlik anlamda yılın her döneminde ziyaretçisi eksik olmayan Akdeniz şehri. 2. dünya savaşından sonra liman şehri olarak İtalyanın önemli liman şehirleri arasında yer almıştır.

Şehir sanat, tarih, kültür, mimari ve müzik konularında İtalya'nın önde gelen şehirlerinden biri olarak gösterilebilir. İtalya'da 2800 yıllık geçmişi olması ve Napoli krallığının başkenti olmasından dolayı her daim cazibe merkezi olmuştur. Şehir dünyanında ilgisini ve beğenisini çektiğinden eski şehir olarak bilinen Şehir merkezi UNESCO Dünya Mirasları arasında yerini bulmuştur.


Napoli konum olarak Napoli körfezi ve Vezüv yanardağı arasında bulunmaktadır. Etrafında bulunan Sardınya, Sicilya Eoliyen adalarına hatta Korsika ve Tunus'a giden feribotların merkez limanıdır.

Nufus bakımından Roma ve Milano'dan sonra gelirken 2009'da nufüs 962.638 olarak açıklanmıştır. Ekonomik güç olarak ise Torino'dan sonra İtalya'nın en güçlü 2. şehri olarak dikkat çekiyor. Birçok şehirle kardeş şehir olarak bağlantıya geçen Napoli Türkiye'de Kardeş şehir olarak İzmir'i seçmiştir.

Bu güzel şehrin dünyaca ünlü kulübü Napoli takımı 1926 yılında kurulmuştur. İtalya liginde en büyük başarıları 1986-87 sezonunda ve 1989-90 yılları arasında iki kere kazanmıştır. 5 kez İtalya kupasını müzesine götüren ekip 2 kez İtalya Süper Kupasını müzesine götürürken 1989-90 sezonunda UEFA kupasını kazanarak Avrupa da söz sahibi olmuştur. Bu başarılarla Güney İtalyanın en başarılı ekibi olurken İtalya'da taraftar gücü olarak 4. büyük ekibi olarak bilinir. Dünyanın en değerli ekip sıralamasında 116.4 milyon Euro'luk değeriyle 22. sırada yer almıştır. 2004 senesinde iflas ederek küme düşen Napoli serie C1 serüveni kısa sürmüş 3 yıl kadar kısa bir zamanda toparlanıp tekrar Serie A'ya dönerek başarı elde etmiştir.

Serie A'da mücadele eden Napoli takımı Kadrosunda 27 futbolcu barındırırken bu futbolcuların yaş ortalaması 26,3 dür. toplam 18 futbolcusunu Milli takımlara gönderen takım maçlarını San Paolo stadında 60 bin kişilik ateşli taraftarı önünde oynuyor.


Seyirci bakımından İtalya'nın en sert ve fanatik kitlesine sahip olan güney İtalya ekibinin taraftar grubu için takımlarından başka her şeyin önemsiz olması ve bunu şampiyon oldukları gece kutlamalarda şu kelimelerle ifade etmişlerdir. ''yarın yine borçlarım olacak ama bu gece kral benim''

Birazda Taraftar grubunu tanıyalım: Napoli Ultras
İtalya'nın en sert taraftar grupları arasında yerini almışlardır. Özellikle Kuzey takımlarına karşı her türlü eylem gerçekleştirmeleriyle meşhur bu grubun en önemli eylemi Roma ile oynadıkları deplasman maçında gerçekleşti. 7 sezon cezalı oldukları roma deplasmanına trende yer kalmadığı için biletli 250 yolcuyu aşağı indirip treni gasp ederek maça gitmeyi başarmışlardır. Protesto konusunda da gayet başarılı olan Napoli taraftarı Napoli'den Juventus'a transfer olan Higuain formalarını çöpe atarak ve bu görselleri sosyal medyada paylaşarak oyuncuya tepkilerini göstermişlerdir.


Napoli'de bir Pizzacı Higuain Juventus'da sakatlandığı ilk gün Pizzanın 1 Euro satacağını söylemiştir. Kendilerini İtalyanın bir parçası olarak görmeyen bu taraftar grubu Arjantin, İtalya maçında Arjantini destekleyerek tüm İtalya'nın tepkisini almışlardır. 

Bu grubun amigosu Gennaro de Tommaso İtalya kupasında Fiorentina ile Napoli arasında oynanan kupa maçı sonrasında 5 yıl men cezası almıştır. 


İtalya'da bizdeki 6222'ne benzer sporda şiddeti önlemeye yönelik oluşturulan Daspo yasası gereğince, Gennaro de Tommaso'ya şiddet olaylarına neden olduğu ve Kupa finalinde üzerine giydiği Speziale Libero yazan tshirt nedeniyle stadyumlardan 5 yıl men cezası verildi. 2007 yılında bir Catania taraftarının Filippo Raciti adlı polisi fırlattığı taşla yaralaması olayına atıfta bulunarak hapse giren Catania taraftarına destek anlamına geliyor.


Napoli'de küme düşmemek için verilen çabaların yaşandığı dönemde yıllar sonra fark edilecek efsane bir futbolcuyu takıma katmış olmaları belkide yaşadıkları en büyük başarı olarak gösterilecekti. Maradon'a takıma geldikten sonra kuzey takımlarına kök söktürmüşlerdir. Sekiz çocuklu bir ailenin 5. çocuğu olarak Buenos Aires'in fakir mahallerinde serpilen Diego'nun hayatıyla Napoli kentinin kendisi birebir örtüşüyordu ve bu yüzden Napoli takımı Diego'nun hayatı boyunca yeteneklerini doyasıya kullandığı nadide bir kulüp oldu. 


Napoli Sıcak insanları ve Akdeniz şehri olmasından dolayı bizim coğrafyamıza ve insanımıza benzeyen yönleriyle tam anlamıyla turizm cennetidir. Para birimi Euro'dur. Bize göre bir saat geride olan şehirde çok sayıda otel seçeneği olması artı olarak gözükse de ucuz otellerde kaldığınızda su ve elektrik sıkıntısı yaşama olasılığınızı göz ardı etmemeniz gerekir. San Ferdinando bölgesi Napoli'nin en güzel bölgesidir. Bu bölgede Napoli Kraliyet Sarayı Bulunmaktadır. En ünlü Caddesi Sapaccanopoli caddesi olur. Bu cadde üzerinde bütçenize uygun konaklama yeri bulabilirsiniz. Napoli'de şehre vardığınızda istediğiniz yere metro, otobüs, tranvayla her yere ulaşabilirsiniz.


Kentte çok sayıda festivalde bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri Napoli Tiyatro festivali, Pizza Festivali, caz festivali ve tango festivali bunların başında yer alır. Pizzanın Doğum yeri olarakda bilinen Napoli'de her çeşit pizzaya ulaşabilir ve yiyebilirsiniz.

Son bilgi olarak Napoli'de hırsızlık ve kapkaç olayları çok yaygın olduğu için çanta ve cüzdanınıza dikkat edilmelidir.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder