Ligin "EFENDİSİ" Beşiktaş - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

"Bugünlerin temelini FEDA döneminde Samet Aybaba atmıştı" diyen Alican Tiryaki Rizespor maçında alınan galibiyet sonrası Şenol Güneş'in Avrupa hedeflerini ve önümüzdeki dönemin zorlu sürecini anlattı.


Beşiktaşlılar bugünlerde mutluğunu resmini çiziyor. Bu başarının sırrı aslında eskiye dayanıyor. Hakkını yiyemeyeceğimiz kişi var. Bugünlerin temelini FEDA döneminde Samet Aybaba atmıştı. Daha sonra bu kadroyu güzelleştirip, genişleten Bilic'ti. Kendi güzel karakterini oyunculara aşılamıştı. Şenol Güneş ile adeta kadro "Güneş" açtı. Önce "FEDA" dediler. Sonra "CEFA" çektiler. Şimdi "SEFA" zamanı! Şenol Güneş, Beşiktaş'ın ustalık döneminde rakiplerine fark atmasını sağlayan hamlelerini yaptı. Güneş'in farkı tüm takımı kucaklaması ve elindeki oyuncuların değerlerine değer katmasıydı. Quaresma için 'kendi oynuyor' denilen bir futbolcuyu bir elmas gibi işledi. Bu sezon Quaresma 21 maçta 10 asist yapıp, 1 de gol atarak takımına büyük katkı sağladı. Oyundan çıkarken yaptığı hareket onun ne kadar çok futbolu sevdiğini gösteriyor. Şenol Hoca bunun farkında.

"Güneş"in çocukları
Benfica Talisca'yı sizce neden yolladı? Beşiktaş'ın yüzü hürmetine değil tabii ki. Onlarda Talisca'nın yeteneğinin farkında! Ancak Benfica yönetimi Talisca'yı sorun ve kaprisli diyerek takımından uzaklaştırmak istedi. Talisca'nın aslında ihtiyacı olan şey Şenol Hoca'ydı. Çünkü oda bir elmastı ve işlenmeyi bekliyordu. Talisca'nın kısa zamanda takıma alışması ve Beşiktaş'a çok büyük katkılar yapması küçümsenecek olaylar değil. Peki ya Atiba'ya ne demek lazım? Büyük konuşuyorum, Beşiktaş tarihinde ki en iyi transfer benim için Atiba'dır. Çaykur Rizespor karşılaşmasında %98.1'lik pas isabeti yüzdesiyle oynadı. Sadece 2 kez pas hatası yaptı. Sessiz sedasız geldi. Efsane olarak hatırlanacak!

Başarının sırrı aile ortamı
Şenol Hoca'nın yaptıklarını anlatmakla bitmez! Peki başka ne yaptı? Tecrübeli hoca kadro rotasyonlarıyla takımı dinamik tuttu ve yedekte kalan oyuncuları bile mutlu etti. Beşiktaş'a bir bakın! Bir tane bile mutsuz oyuncu göremezsiniz! Aras'dan, Ömer'e kadar oynayan oynamayan herkes mutlu. Çünkü Beşiktaş yönetimi aile ortamı oluşturdu. Tüm futbolcular birbirlerine saygı duyuyor. Paylaşmayı biliyorlar ve bunu da sahaya yansıtıyorlar. Şuan da Şenol Güneş'in hayali "Avrupa'da şampiyonluk" yaşamaktır. Beşiktaşlıları şimdi daha büyük başarılar bekliyor. Şenol Güneş'de, Beşiktaş taraftarına büyük bir hediye vermek istiyor. Beşiktaş durdurmak çok zor

Beşiktaş'ı durdurmak zor, rakip takımın orta saha ve forveti kilitliyorsun. Rakibe nefes aldırmıyorsun. Sol bek asist yapıyor, sağ bek gol atıyor. Maçta topa hakim oluyorsun, oyunu istediğin gibi yönlendiriyorsun. Beşiktaş'ı tutabilene aşk olsun. Eğer Beşiktaş yönetimi ciddi hatalar yapmazsa 'BEŞİKTAŞ ÇAĞI' geliyor! (Beşiktaş'ın önü daha da açık artık! Bir yanda ekonomik olarak batan Galatasaray! Diğer Fenerbahçe'nin yaşadığı iç sorunlar) Bunlara karşılık Beşiktaş'ın cezası bitiyor. Bana göre Beşiktaş bu sezon yüzde 95 şampiyon oldu. Eklemek gerekirse Beşiktaş Kasım 2015'ten bu yana ligde iç sahada maç kaybetmiyor! Nasıl durdurulur Beşiktaş göreceğiz. Fakat eklemek gerekirse! Beşiktaş'ın halen stopere ihtiyacı var! Defans alanında aksamlar oluyor. Ligde sırıtmasa da Avrupa kupalarında Beşiktaş'ı zora sokabilir. Tedbir almak lazım!

Alican Tiryaki / Siyahlabeyaz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder