Şenol Güneş'in öğrencileri haddini biliyor, rakibe saygı duyuyor... - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Şampiyonluk yolunda Galatasaray'ı devirerek çok önemli bir engeli geride bırakan Beşiktaş'ta haddini bilerek oynayan tarafın kendileri olduğunu anlatan Alican Tiryaki, "Şenol Güneş'in öğrencileri rakip takıma saygı duyarak maça başladı" dedi 


Şampiyonluk yolu göründü
Derbi maçı öncesi öyle bir algı yapıldıki herkes Beşiktaş’ı galip ilan etti. Açıkçası bu durum beni korkutmuştu çünkü Türkiye’de kadronuz ne olursa olsun derbi maçlarında kimin kazanacağı belli olmaz. Kaldı ki maç TT Arena’daydı. Galatasaray taraftarı maça güzel hazırlanmıştı. Onların desteği inanılmazdı. Maç başından sonuna kadar Beşiktaş’ı baskı altına almaya çalıştı ancak Beşiktaş’ta Şenol Güneş faktörü vardı. Güneş, "Ben bir derbi maçına çıkıyorum ve deplasmandayım" düşüncesinde çıktı maça. Şenol Güneş’in öğrencileri rakip takıma saygı duyarak başladı maça. Oyuncuların hep haddini bilerek Şenol Güneş’in taktikleri doğrultusunda en iyisini yapmaya çalıştı. Şenol Güneş’in kafasında planlar bir saat gibi işledi.

Hakemler penaltıları vermedi
Maçta iki tane çok kritik pozisyon vardı. Yasin ile Q7’nin pozisyonları, bence iki pozisyonda çok net penaltı Yasin'in yerde kaldığı pozisyonda herkes bir an Bülent Yıldırım'ın penaltı noktasını gösterdiğini sandı ama hakem aut atışı verdi. İkinci yarıda ise Q7’nin ceza sahası içinde kaldığı pozisyon vardı. Topu kurtardıktan sonra yerde kalan Q7’de penaltı alamadı. İki takımında net penaltıları verilmedi.

Beşiktaş Hatasız oynadı
Beşiktaş’ın oyuncuları Anderson Talisca, Oğuzhan Özyakup,  Quaresma, Gökhan Gönül, Marcelo Guedes, Adriano Correia, Atiba Hutchinson, Cenk Tosun, Ryan Babel ve Fabricio nerdeyse hatasız oynadılar. Maçın gidişatı golü bulan takım skoru koruyacaktı. Golü önce Beşiktaş buldu ve skoru iyi defans yaparak korumayı bildi. Karakartallar, oyun ve skor anlamında sahadan istediğini alan takım oldu. Siyah-Beyazlı ekip derbide istediği hücum zenginliği yakalayamadı.  Ayrıca bildiğimiz akıcı şekilde top çeviren Beşiktaş’ta yoktu. Fakat akılcı, dengeli ve kontrollü bir oyun oynayan Beşiktaş vardı.

Yıldızlar Galatasaray’a yetmedi
Beşiktaş’ın aksine Galatasaray bireysel yıldızları ile sonuca gitmeye çalıştı. Özellikle Bruma ve Lucas Podolski ile etkili geldiler Galatasaray'ın üzerinde baskı olması oyuncuları negatif etkiledi. Özellikle Podolski kalitesinde bir oyuncunun çok rahat atacağı golleri bugün kaçırdı. Galatasaray’ın bu maçı kazanmasına çok ihtiyacı vardı. Şampiyonluk yolunda avantajı Beşiktaş ele geçirdi. Böyle bir dönemde Galatasaray’ı kendi evinde yenmek büyük bir başarıdır. Galatasaray’ın iyi bir hocası var. Bence Tudor zamanla Galatasaray’ı iyi yerlere getireceğini düşünüyorum.

Avantaj Beşiktaş’ta
Beşiktaş şimdi derbi havasından çıkmalı çünkü bir maçla her şey bitmiyor. Bugün Karakartallar’ın bir çok eksiği vardı. Eğer şampiyon olmak istiyorsa daha iyi olmalı. Kendi oynadıkları oyunlarını daha çok geliştirmeli. Pozisyon açısında kısır olduğu maçlarda neler yapılabilir bunu bulmalı. Siyah-Beyazlılar bu galibiyetle Galatasaray'la puan farkını 10, Fenerbahçe ile puan farkını 12, Medipol Başakşehir ile de 4 farka çıkararak şampiyonluk yolunda çok önemli bir adım attı.

Alican Tiryaki / Siyahlabeyaz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder