Vodafone Arena'nın ışıkları 1 saatliğine kapanıyor - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Beşiktaş kulübü maçlarını oynadığı Vodafone Arena Stadyumunun ışıklarını Dünya Saati etkinliği içerisinde gerçekleştirilecek olan iklim değişikliğine dikkat çekmek için yarın 1 saatliğine kapatmaya hazırlanıyor.


Dünyanın en büyük çevre etkinliklerinden birisi olarak kabul edilen ve tüm dünya üzerinde aynı gün ve aynı saatte gerçekleştirilen Dünya Saati kampanyası'na bu sene İstanbul'un en gözde stadyumu olan Beşiktaş Vodafone Arena Stadyumu da eşlik etmeye hazırlanıyor.

2007 yılından bu yana tüm dünyada gerçekleştirilen bu organizasyona Vodafone Arena'nın yanı sıra Paris Eyfel Kulesi, Londra Golden Gate Köprüsü, Pisa Kulesi ve Sidney Opera Binası başta olmak üzere dünya üzerinde birçok yapı katılıyor.

7 kıtada 150'den fazla ülkeye ve 7 binden fazla kente yayılan ve Doğal Hayatı Koruma Vakfının iş birliğiyle gerçekleştirilecek bu heyecan verici etkinlik ile  Dolmabahçe'de yer alan Beşiktaş Vodafone Arena’nın 20.30 ve 21.30 saatleri arasında ışıklarının kapatılacak.

Peki nedir bu "Dünya Saati" Kampanyası?
Dünya Saati (Earth Hour), iklim değişikliği sorununa dikkat çekmek için düzenlenmiş dünyanın en büyük çevre etkinliklerinden birisidir. İnsanların bir saatliğine ışıklarını kapatarak küresel iklim değişikliğine dikkat çektiği Dünya Saati, 2007 yılında Avustralya'da başladı. WWF’in organizasyonuyla kısa sürede 7 kıtada 150'den fazla ülkeye ve 7 binden fazla kente yayılmıştır.
İklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla başlayan bu hareket, artık bir saatin de ötesine geçerek tüm çevre sorunlarının gündeme getirilebileceği, tüm yıla yayılan bir tartışma zemini yaratmaktadır.
Bu yıl yıl gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, kentleri ve ülkeleri temsil eden anıtsal yapılar başta olmak üzere binlerce binada ışıklar bir saatliğine kapatılmıştır. Tüm dünyada büyük yankı uyandıran Dünya Saati’ne 2015 yılında, Türkiye de dâhil olmak üzere, 172 ülke, 7 binden fazla kent ve 2 milyardan fazla insan katılmıştır. Paris’teki Eyfel Kulesi, Londra’daki Buckingham Sarayı, Vatikan’daki St.Peter Bazilikası, Rio de Janeiro’daki İsa Heykeli, Newyork’taki Empire State Binası ve Times Meydanı, Rusya’daki Kremlin Sarayı ve Mısır’daki piramitler kampanya için ışıklarını kapatan 10 bin yapıdan sadece bazıları olarak karşımıza çıkmaktadır.

Her zaman Beşiktaş kulübü ve taraftarlarının gurur duyacağı organizasyonlara bir yenisini ekleyen Fikret Orman ve yönetimi bu anlamda dünyanın en önde gelen etkinliklerinden birinde çok önemli yapıların arasına ismini yazdırmış olacak.

Siyahlabeyaz