Tolgay Arslan: Kulübe aşık oldum. - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Tolgay Arslan: Kulübe aşık oldum.

Share This

Beşiktaş formasıyla kendinden söz ettiren Tolgay Arslan Transfermarkt.com.tr yaptığı samimi açıklamalarla adından söz ettirecek


Transfermarkt.com.tr: Tolgay öncelikle merhaba bizi Beşiktaş Nevzat Demir tesislerinde çok güzel ağırladığın için teşekkür ediyoruz. Borussia Dortmund alt yapısında oynamaya başladığın zaman belki başaramayacağım, en üst seviyeye ulaşamayacağım dediğin zamanlar oldumu?

Tolgay Arslan: Hayır olmadı ben futbolda adımlarımı herzaman planlı ve sağlam attım. Borussia Dortmund alt yapısında genç futbolculara kararlı olmaları öğretilir. Aldığın karar her ne olursa olsun onun arkasında durman gerekir. Bende tüm kararlarımı böyle aldım. Ben futbolda şansa inanmayanlardanım. Şans yoktur. Futbol topunu 3 direğin arasından geçirmeye çalışıyoruz ve tek engel rakibimiz. O yüzden her genç futbolcu adayı doğru altyapı, doğru eğitim ve doğru bilgilendirmeyle üst düzey futbolcu olabilir. İnanmak ve inandığın şey için çalışmak herzaman başarıyı getirir.

Transfermarkt.com.tr: İlk profesyönel sözleşmenin hikayesini bize anlatırmısın? Sonrasında ise B. Dortmund'dan niçin ayrılıp Hsv geçtin?

Tolgay Arslan: İlk profesyönel sözleşmemi Hamburg ile imzaladım. O dönem özellikle Didi Beiersdorfer benimle çok ilgilenmişti. Borussia Dortmund beni ikinci takım için düşünüyordu. Ben ise birinci takım ile idmanlara çıkmak istiyordum. En büyük sebeb buydu. Tabiki genç oyuncu olduğum için hemen oynayamayacağımı biliyordum ama A takımla idman yapmak istiyordum. Hamburg bana bu sansı verdi. Borussia Dortmund kabul etmemişti.

Transfermarkt.com.tr: Alemannia Aachen'da oynamaya başladın. O dönem 2. Bundesliga'da oynamak senin futboluna neler kattı. Geri dönüp baktığın zaman aklına neler geliyor?

Tolgay Arslan: Aachen'e gitmek benim kariyerim için çok doğru bir karardı. Almanya 2. Bundesliga teknik oyuncular için oynaması zor bir ligdir. Çok sert futbol oynanıyor. Ama inanılmaz güzelde bir yanı var. Her hafta 20-30 bin seyirci önünde futbol oynuyorsun. Kendimi ilk defa profesyonel hissettim. Çok geliştim o sene. Hatırlıyorum ilk 10 maç kötü oynamıştım sonradan lige alıştım ve iyi oynamaya başladım. İyi bir sezon geçirdim. Geri dönüp baktığımda bana farklı bakılıyordu. O açıdan benim için çok çok önemli bir seneydi.

Transfermarkt.com.tr: 2010-11 sezonundan sonra Hamburg'da da düzenli şekilde forma şansı buldun. Senin oynadığın dönemlerde takım genelde hep küme düşme hatına çok yakın bölgelerde ligi tamamladı. Son yıllarda lig tabelası hiç güzel şeyler göstermiyor. Hamburg sence neleri yanlış yapıyor. Bu tablo nasıl tersine döner?

Tolgay Arslan: Hamburg'daki ilk senemde çok iyi sezon geçirmiştik. Çok iyi çok ünlü futbolcular vardı. Van Nistelrooy, Elia, Petriç, Guerero, Boateng, Marcel Jansen gibi çok iyi futbolcular vardı. Çok iyi takımdı. O sezon Avrupa'da yarı final oynadık. Sonra tekrar geri döndüm ve bence Hamburg yanlış yatırımlar yaptı. Yanlış transferler yapıldı. Ancak Hamburg'da oynamak kolay değil. Taraftar baskısı var. Herkes herzaman en yükseği bekliyor. Takımı olduğundan daha üstte görüyorlar. Mesela benim dönemimde takım gençti ve zamana ihtiyacı vardı. 3-4 maç yenildiğin zaman hemen hoca değiştiriliyordu. O da bizim için çok kötü oluyordu. Ben oynadığım 4-5 senede 13 yada 14 hocayla çalışmak zorunda kaldım. Her hocanın yeni fikirleri oluyor ve sende ona alışmak zorunda kalıyorsun. Hamburg her zaman çok şey bekliyor. Bence gerçeği göremiyorlar. Yavaş yavaş gitmeleri gerekiyor. Herkes bugünden yarına şampiyonlar ligi oynamak istiyor. Öyle düşünceleri var galiba. Yavaş yavaş yukarı çıkmaları lazım. İnşallah bu yolda iyi giderler.

Transfermarkt.com.tr: Sana ilk aklıma gelen bir kaç isim sayacağım. Westerman, Son, Badlj, Elia, Tah, Çalhanoğlu, Besiç, Mustafi Hamburg da oynadı veya yetişti. Bu isimler neden kulüpten ayrılma yolunu tercih ediyor kulüp neden bu oyuncuları tutacak ortamı sağlayamıyor?

Tolgay Arslan: Hamburg'da çok iyi oyuncular oynadı. O dönem Kühni gibi adam var orada. Kulübü çok seviyor ve çok para veriyor. İyi futbolcuları alabiliyor. Saydığınız oyuncular ve başkaları, herkes kendini geliştirdi ve bir sonraki adım için daha yukarıları düşünerek kulüpten ayrıldılar.

Transfermarkt.com.tr: Kalbin hangi kulüp için atıyor. Bundesliga'da oyndığın dönemlerde unutamadığın ve bize anlatabileceğin pozitif ve negatif anılar varmı?

Tolgay Arslan: Benim kalbimdeki takım, en sevdiğim takım, en zevk aldığım takım Barcelona'dır. Her maçlarını izlemeye çalışıyorum. Bundesliga'da çok pozitif anılarım oldu. Statlar, taraftarlar her hafta 50-60 bin kişi önünde futbol oynuyorsun. Her hafta yüzde yüzünü vermek zorundasın. Negatif olarak ise son iki sezon hep kümede kalmak için kendimizi kurtarmak için oynadık. Güzel seneler değildi.

Transfermarkt.com.tr: Hamburg'dan ayrılış sürecini bize anlatabilirmisin? Türkiye yerine Bundesliga'da kalma opsiyonun varmıydı? Varsa o dönem hangi kulüpler seni istemişti?

Tolgay Arslan: Evet Bundesliga'da kalabilirdim. Ama ben Beşiktaş'ı gördüm, hocayı gördüm, bana katkı sağlayacaklarını gördüm. Kulübe aşık oldum. O yüzden sözleşmemi tekar uzattım burada. İnanılmaz bir kulüb, inanılmaz bir taraftar. Stat zaten dünyada tek. Bu kararı verdiğim için çok mutluyum.

Transfermarkt.com.tr: Beşiktaşt'a 3 sezonda 2 şampiyonluk yaşadın. Kariyerin açısından çok doğru karar vermişsin. Bizim için geride kalan sezonların Bilanço'sunu çıkarırmısın? Nasıl geçti senin gözünde?

Tolgay Arslan: İki sene önce sakatlık yaşadım ve çok iyi atlattım o sakatlığı. Geçen sezon lige iyi başladım. İyi oynadım. Ligin ikinci yarısında kenarda oturduğum dönemler oldu ama son haftalarda tekrar iyi oynayarak döndüm. Son maçlarda en sevdiğim mevkide 6 numarada oynadım. Savaşmayı da çok severim. Hoca bazen önde de kullanıyor beni. Hoca maçına göre kafasında ne düşünüyorsa ona göre sahaya sürüyor. Bende hocam benden ne istiyorsa ona göre oynuyorum tabiki.

Transfermarkt.com.tr: 2015-16 sezonunun takımımı (Sosa ve Gomez'li takım) yoksa 2016-17 sezonunun takımımı (Talisca ve Aboubakar'lı takım) yener?

Tolgay Arslan: Bu soru gerçekten zor bir soru. Sadece saydığınız oyuncular yoktu. Takım onlardan ibaret değildi. Ama iki takımda şampiyon olarak işini güzel yaptı.

Transfermarkt.com.tr: Geçen sezon şampiyon olan takımdan Marcelo ve Aboubakar ayrıldı. Yerlerine ise Pepe, Medel, Negredo ve Lens geldi. Çok merak ediyorum antrenman maçlarınız nasıl geçiyor? Lig maçlarından zormu?

Tolgay Arslan: Bu soruya bir cevap verip diğer kulüplere saygısızlık yapmak istemiyorum. Tüm rakiplerimize saygı duyuyoruz. Antrenmanlarımız çok yoğun geçti, geçiyor. Yeni oyuncular, iyi oyuncular geldi. Şimdi bişe demek için erken. İki sene üst üste şampiyon olduk. Tekrar şampiyon olmak istiyoruz. Bu senede sampiyon olursak iyi işler yapmış oluruz.

Transfermarkt.com.tr: Şenol Güneş Türkiyenin en başarılı hocaları arasında gösteriliyor. Bize biraz onun hiç bilinmeyen yönlerini anlatabilirmisin? Bu kadar çok yıldız isimleri nasıl idare ediyor. Futbolcularla ilişkileri nasıl?

Tolgay Arslan: Şenol Güneş çok farklı bir karakter ve duruş sahibi bir insan. Türkiye'nin sayılı hocalarından biri olmasının nedeni "adalet"li olması. Futbolcu yıldız olsun, genç olsun, yaşlı olsun farketmez hocasının adaletli olduğunu bilirse kendini her durumda daha iyi motive eder. Şenol Güneş'de öyle bir antrenör.

Transfermarkt.com.tr: Birazda saha içi performansınla alakalı konuşalım istiyorum. 6 yada 8 numara oynadığın zaman saha içinde çok daha özgüvenli bir duruşun var. Ancak gol sayın çok düşük. Belki çok istatistiklerde göze batmıyor ama daha sonra asist yapacak olan oyunculara pasları çok atıyorsun. Ne zaman seni daha çok "tabela" yaparken göreceğiz?

Tolgay Arslan: Evet gol sayım çok az. Bu yönümü geliştirmem lazım bu sene. 6 numara oynarken kendimi en rahat, en özgüvenli hissediyorum. Çünki defansif mücadelelere de çok iyi girebiliyorum. Asist sayım geçen sezon iyiydi. Daha da iyi olması gerekiyor. Çok arkada oynuyorum. Benim için önemli olan hep kilit pasları atmak. Geçen sezon en güzel pasım Fenerbahçe maçında çok uzun attığım ara pasıydı. Öyle paslar bende çok var. Açılış pasları, Amerikan futboldaki Quater Back (oyunkurucu) gibi oynamayı seviyorum. Top bende başlasın, atakları ben yöneteyim istiyorum, seviyorum. Benim gol atıp atmamam o kadar önemli değil. Takım kazansın benim için yeterli.

Transfermarkt.com.tr: Geçen sezonun son haftarında Oğuzhan ile yanyana oynadınız ortasahada ve o maçlar çok rahat kazanıldı. Sen Oğuzhan ile yanyana mı yoksa önlü arkalı oynamayımı tercih edersin? Hoca sizi birbirinizin alternatifi olarak mı düşünüyor?

Tolgay Arslan: Oğuzhan ile hem saha içinde hemde saha dışında çok iyi anlaşıyorum. Yanyana oynamayı çok seviyoruz. Ben ona göre biraz daha defansif oynuyorum. İnşallah bu sezonda çoğu maçlarda ikimiz oynarız.

Transfermarkt.com.tr: Bu sezon rakipleriniz çok güçlendi. Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir aynı sizin gibi kadrolarına kaliteli oyuncular kattılar. Sence bu sene nasıl bir lig olur. Şampiyonluk yarışı nasıl geçer? Seni en çok hangi isimler heyecanladırıyor?

Tolgay Arslan: Bu sezon takımlar çok iyi transferler yaptılar. Çok guzel heyecanlı bir lig olacak. İnşallah sezon sonu kupayı biz kaldırırız.

Transfermarkt.com.tr: Süper Kupa maçını Konyaspor'a kaybettiniz maç sonunda o kadar taraftar sahaya hucum edince neler hissettiniz? Bıçaklar atıldı sahaya? Yabancı futbolculardan korkanlar oldumu?

Tolgay Arslan: Konyaspor maçında olan olaylar hoş değildi. Bizim taraftarların bir hatasını görmedim. O yüzden Antalyaspor maçını taraftarsız oynamak bizede ilginç geldi. Bunu da atlattık. Hiç bir ülkede böyle şeyler olmasın. Futbolu herkes seviyor ve zevk alıyor. İnşallah böyle görüntüler bir daha olmaz.

Transfermarkt.com.tr: Antalyaspor'u yenerek yeni sezona galibiyetle başladınız? Seyircisiz oynanan maç çok sıkıcıydı. Rakibiniz de çok taktik faul yaptı. Böyle bir maç bekliyormuydunuz?

Tolgay Arslan: Antalyaspor maçı iyi geçti. Henüz yüzde yüz hazır değiliz. Önemli olan iyi başlamaktı bizde bunu başardık.

Transfermarkt.com.tr: Bundesliga maçlarını izleyebiliyormusun? Bu senenin süpriz takımı sence kim olur?

Tolgay Arslan: Bundesliga'yı izliyorum. Çok seviyorum. Bir çok arkadaşlarım var orada. Bu sene Gladbach'ın ilk dörde gireceğini düşünüyorum. Bu senenin süprizi Gladbach olur.

Transfermarkt.com.tr: Galatasaray'dan Redbull Leipzig'e transfer olan Bruma Bundesliga'da başarılı olurmu? Aynı şekilde Türkiye'ye transferi konuşulan Emre Mor hakkında neler söylemek istersin?

Tolgay Arslan: Burma için doğru bir tercih, daha genç. Leipzig ona katkı sağlayacaktır. Onun sitiline uygun oynuyorlar. Ama tabiki rekabette büyük orada. Emre Mor'da çok yetenekli bir futbolcu oda çok genç. Kariyeri için önemli bir karar alması gerekiyor. Doğru karar vermesi gerekiyor. Bu yaşlarda sürekli oynaması lazım. Onun içinde inşallah herşey çok güzel olur.

Transfermarkt.com.tr: Milli takım süreci ne durumda? Seni ne zaman Türk Milli Takım forması ile izleyebileceğiz?

Tolgay Arslan: Milli Takım olayını çözmeye çalışıyoruz. Bir kaç aydır bu konuyla uğraşıyoruz. İnşallah çözülür. Benimde hayalim Milli formayı giymek. Hayırlısı olur inşallah.

Kaynak: Transfermarkt.com.tr



BEŞİKTAŞ MARŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ
SON DAKİKA BEŞİKTAŞ TRANSFER HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ