Albayrak'tan transfer müjdesi: Forvet... - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Sözcüsü Metin Albayrak, Süper Lig'in ikinci yarısını daha iyi geçirip şampiyonluğa ulaşacaklarını savundu.


siyahlabeyaz | Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devre arasını iyi  geçirdiklerini belirterek, "Takımın morali çok yukarıdaydı. Ekip ruhumuz yerinde.  Geçen sezon da liderin 4 puan gerisine düşmüştük. Bu sezon da hemen hemen aynı  durumdayız. Bir iki maçta düşünmediğimiz skorlar oldu. Takımımıza güveniyoruz,  şampiyonluk inancımız çok yüksek." dedi.


Geniş bir kadroya sahip olduklarını kaydeden Albayrak, "Türkiye'nin en  tecrübeli teknik direktörüne sahibiz. Üst üste üçüncü şampiyonluk için hedefimiz  var. Herkese güveniyoruz. Antalya'da çok iyi bir kamp dönemi geçirdik."  ifadelerini kullandı.

"Larin'i uzun zamandır takip ediyorduk"
Transferi için görüşmelere başlanan Kanadalı Cyle Larin'i  değerlendiren Metin Albayrak, 22 yaşındaki oyuncuyu uzun zamandır takip  ettiklerini dile getirdi.

Larin'in forvet hattında yer alan oyuncular için bulunması gereken  bütün özelliklere sahip olduğunu vurgulayan Albayrak, "Cyle Larin'i uzun zamandır  takip ediyorduk. Çok potansiyelli genç bir oyuncu, önü açık. Kendisini 1,5  senedir izliyorduk." diye konuştu.


Kanadalı oyuncu dışında forvet transferi için bütçelerine göre  arayışlarının sürdüğünü kaydeden Albayrak, şunları söyledi:

"Bütçemiz çerçevesinde uyarsa, bir forvet daha almayı düşünüyoruz.  İkinci yarıda hedefimiz şampiyonluk. Cenk Tosun'u da göndermeyi düşünmüyorduk ama  müthiş bir teklif geldi. Hem kulübün hem de Cenk'in yararına olduğu için transfer  gerçekleşti. Cenk de Premier Lig'i istiyordu. Şimdi Larin aramıza geldi, inşallah  iyi olur."

Cenk Tosun'un ayrılmasının ardından daha fazla süre alması beklenen  İspanyol golcü Alvaro Negredo'ya da güvendiklerini belirten Albayrak, "Negredo,  oynamaya başladıktan sonra üstüne koydu ve öz güveni arttı. Taraftarlar da  kendisine sahip çıkmaya başladı. İnsanların beklentileri çok fazla. Negredo  geriden başladı. Bizim ve arkadaşlarının desteğiyle hiç yılmadı. Kariyerli bir  oyuncu olmasına rağmen kenarda kaldığı için küsmedi. Daha çok çalıştı. İkinci  yarıda forvet hattında da iyi bir rekabet olacak." değerlendirmesinde bulundu.


"Her mevkide büyük rekabet var"
 Hırvat stoper Domagoj Vida'nın transferiyle savunmanın göbeğinde  rekabetin artacağına dikkati çeken Metin Albayrak, şunları aktardı:

"Savunmanın göbeğinde kim iyiyse hoca ona görev verecek. Her yerde  büyük rekabet var. Kim oynarsa hakkını veriyor, arkadaşlarına destek oluyor. İyi  bir arkadaş ortamımız var. Vida çok tecrübeli, uzun zamandır takip ettiğimiz bir  oyuncu. Defans hattımız iyiydi, şimdi daha güvenli hale geldi."


"Kimsenin canı yanmasın"
Süper Lig'in ikinci yarısında rekabetin çok sert geçeceğini vurgulayan  Albayrak, maçlarda görev yapacak hakemlere de çok iş düştüğünü bildirdi.

Fazla sayıda takımın şampiyonluk yarışı içinde olduğunu hatırlatan  Metin Albayrak, "Takımların puanları birbirine çok yakın. İkinci yarı herkes için  çok önemli, hakemlerimize de çok iş düşüyor. Onlara güveniyoruz. Yarışın  kızıştığı yerlerde hataları minimuma indirmek lazım. Kimsenin canı yanmasın."  diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak : AA