Cenk Tosun'un Everton'a transferini menajer Ceylan Çalışkan saat saat anlattı! 'Fikret Orman gelince...' - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Cenk Tosun'un Everton'a transferini menajer Ceylan Çalışkan saat saat anlattı! 'Fikret Orman gelince...'

Share This

Menajer Ceylan Çalışkan, Cenk Tosun'un Everton'a transferinin perde arkasını ayrıntılarıyla birlikte anlattı.


siyahlabeyaz | Beşiktaş'ta Cenk Tosun'un Everton'a transferinde görüşmeleri sürdüren menajer Ceylan Calışkan bu transferin perde arkasını Habertürk TV'de anlattı.

Cenk Tosun'un Everton'a transferinde bonservis ne kadar?
Beşiktaş'ta Cenk Tosun'un Everton'a transferinde görüşmelerin ve mali detayların perde arkasını Ceylan Çalışkan şu sözlerle aktardı:


"İLK TEKLİF NEWCASTLE'DAN GELDİ"
Cenk Tosun oynamaya başladıktan sonra İngiliz kulüplerine ismi verdim. İzlemeye başladılar. Bugüne kadar 6 İngiliz, 2 İtalyan, 2 İspanyol kulübü geldiler Cenk Tosun'u izlediler. Ağustos'ta transferin bitmesine 2 gün kala önce Newcastle resmi teklif yaptı ama kaydadeğer bir öneri değildi. Crystal Palace 8 milyon pound teklif etti. Sonra 12.5 milyon pound'a kadar çıktılar ama ödeme planında sıkıntı çıktı.

"BEŞİKTAŞ 30 MİLYON EURO İSTEYİNCE..."
Everton Sportif Direktörü beni aradı ve Cenk Tosun'la ilgilendiğini söyledi. Benim osimde toplantı yaptık. İlk teklif 18 milyon euro + 2 milyon euro bonuslardı. Everton da 30 milyon euro'yu duyunca kalktılar masadan gittiler. Akşam 21:00'de toplandık, 22:00'de otele gittiler.


"FİKRET ORMAN DA 2 MİLYON EURO BONUS EKLEDİ"
Ben gidip ikna ettim. Uçaklarını öğleden sonraya aldırdım. Ertesi gün sabah osimde buluştuk ve tekrar pazarlıklar başladı. 26 milyon euro'ya kadar çıktı sonra Everton. Beşiktaş da biraz indi. Orada pazarlıklar dursun dedik ve Fikret Orman geldikten sonra tekrar görüşür, nihai karar alınır dedik. 2 milyon euro da bonus ekledi başkan ve 28 milyon euro'ya oldu.


"DROGBA'DAN DAHA ZOR TRANSFER OLDU"
Açıkçası oldukça zorlu bir süreçti. En zor transferlerimden biri diyebilirim. Drogba transferinden daha zor oldu. Ancak sonu iyi bittiği için mutluyum. Cenk Tosun'un Premier Lig'de 15-20 gol atıp daha büyük bir kulübe gideceğine inanıyorum. Çalışkan ve iş ahlakı iyi olan bir futbolcu. İnşallah her şey iyi giderse 50-60 milyon euro civarında rakamlara Premier Lig'in büyük bir kulübüne gider. Türk futbolu için bir milat.


Ceylan Çalışkan ayrıca Trabzonspor'un genç futbolcusu Yusuf Yazıcı'ya da övgüler yağdırarak, "Yusuf Yazıcı da çok yetenekli bir futbolcu. Eğer iyi değerlendirilirse 25 milyon euro gibi rakamları görür. PR'ını iyi yapmak lazım." ifadelerini kullandı.

Kaynak : Futbol Arena