Güntekin Onay'dan Babacar ve Gameiro yorumu - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

beIN Sports Haber'de yayınlanan Devre Arası programında Güntekin Onay Beşiktaş ile adı anılan Khouma Babacar ve Kevin Gameiro'yu mercek altına aldı.


siyahlabeyaz | İşte Güntekin Onay'ın o açıklamaları...

Nedense Babacar hiç ilk 11'de tercih edilmedi. Fakat oynadığı maçlarda, görev aldığı maçlarda özellikle geçen sene bir İnter maçını hatırlıyorum; Çok etkili işler yaptı, çok güçlü oyuncu. Savunma arkasına koşu özelliği var, ikili mücadelelerde rakiplerine üstünlük kurabilecek bir oyuncu. Deplarlı, fuleli bir oyuncu. Fakat Fiorentina'da bir türlü kendine yer bulamadı. Hem geçen yıl hem bu yıl.


Kalinic gittikten sonra özellikle ben daha fazla süre alacağını düşünüyordum. Biraz sanki kontraatak oyuncusu stili var.

Hareketli bir oyuncu gibi gözükmekle birlikte savunmanın dengesini bozabilecek tarzda bir oyuncu. O yüzden kendi kendime soruyorum niye ilk 11'de şans bulmuyor Babacar diye.

Çünkü hiç düşünülmedi hiç oynatılmadı. Hala genç 24 yaşında. Hala gelişmekte olan bir oyuncu. Alternatif bir forvet olabilir. Negredo birinci asantaror Babacar ikinci santarfor diye düşünülebilir. İlk oynamayan ve sonradan oyuna giren bir oyuncu için istatisitkleri kötü değil. Ama Beşiktaş2ın genel kalitesini yukarıya çıkartır mı şu nki performansıyla hayır.

Gameiro, Atletico Madrid'de bir türlü bekleneni veremedi. Sevilla'dan büyük umutlarla transfer edildi. Sevilla'daki çizgisine ulaşamadı.

Fransa Milli takımında oynamış oynayan bir oyuncu. Bundan sonra oynamaya devam eder mi bilmiyorum. Gameiro Şampiyonlar Ligi seviyesinde olan İspanya liginin elit takımlarından birinde oynayan daha üst seviyelerde oynamayı bilen bir oyuncu.

O da biraz açık alan sever ama çabuktur, savunma arkasına koşular yapar, güçlüdür, dengelidir. Çok temiz bir gol vuruşu var mı? bence yok. Cenk Tosun'la mukayese edildiğinde. Ama tekrar kendini bulabilir. Şenol hocanın sevdiği tarzda rakip savunmaların dengesini bozabilecek koşu özelliği olan dripling üstü şutu olan

Mesela İtalya'da iş yapabilecek bir forvet Gameiro.
İtalya liginde dripling üstü şut çok önemlidir. İki ayağını da kullanacaksın rakibin üstüne gideceksin, boşluğu buldun şutu attın golü attın. İtalya'da o tip forvet iş yapar. Shevcenko bunun en güzel örneğiydi. Icardı o örneklerden bir tanesi.

Ama kapanan savunmalar karşısınd Atletico Madrid'in de Beşiktaş ile benzer bir tarafı var bu sene. Özellikle Atletico bu sene kapanan savunmaları açmakta çok zorlanıyor. Gameiro şu an niye Atletico'dan ayrılma noktasına geldi? Kapanan savunmalara karşı iş yapamadığı için. Biraz açık alans eviyor Gameiro. Bunu da kabul etmek lazım.

Kaynak : Ajansspor