Beşiktaş, Türkiye Kupası'nda yarı finale yükseldi: 0-1 - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Beşiktaş, Türkiye Kupası'nda yarı finale yükseldi: 0-1

Share This

Gençlerbirliği'ni deviren Şenol Güneş'in ekibi, yarı finalde Fenerbahçe - Giresunspor eşleşmesinin galibiyle oynayacak.


siyahlabeyaz | Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş mücadelesinde Gençlerbirliği, Beşiktaş'ı konuk etti. İstanbul'daki maçı 3-1 kazanan Kara Kartal, rövanşı da 1-0'lık galibiyetle tamamladı ve adını yarı finale yazdırdı. Şenol Güneş, Beşiktaş antrenörü olarak Gençler deplasmanında ilk kez kazandı.

Siyah-beyazlı takımın yeni transferi Vagner Love, ilk kez 11'de sahaya çıkarken, lisansı çıkarılan Larin de 21 kişilik maç kadrosunda kendine yer buldu.

Bursaspor maçına 11'de başlayan Gökhan Gönül, Adriano, Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Negredo, Talisca, bu maçta siyah-beyazlı ekibin yedek kulübesinde yer aldı.

Beşiktaş karşılaşmaya, Tolga Zengin, Vida, Pepe, Medel, Caner Erkin, Necip Uysal, Tolgay Arslan, Lens, Babel, Mustafa Pektemek, Vagner Love, 11'iyle çıktı.

Vida'nın sağ bekte, Medel'in ise stoperde görev aldığı maçta Beşiktaş, pas temposunu oturtmakta zorluk çekse de, bir duran top golüyle rahatladı ve rakip savunmanın verdiği açıkları kullanmaya başladı.

25. dakikada kullanılan köşe atışına Mustafa Pektemek kafayı vurarak Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. Gol esnasında Vida'nın rakibine faul yaptığını iddia eden Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, pozisyona uzun süre itiraz etti. Pektemek bu golle, kupadaki gol sayısını dörde yükseltti.
Gençlerbirliği maç boyunca Milinkovic ile iki net fırsatı değerlendiremezken, Beşiktaş ise Lens, Love ve Babel üçlüsüyle ciddi ataklardan netice alamadı.
Karşılaşmanın 71. dakikasında Necip Uysal'ın ikinci sarı kartını görerek oyundan atılmasıyla, Beşiktaş maçı 10 kişi tamamlamak zorunda kaldı.
Beşiktaş, Türkiye Kupası yarı finalde Fenerbahçe - Giresunspor eşleşmesinin galibiyle oynayacak. İki ekip arasındaki ilk maçı Fenerbahçe, deplasmanda, 2-1 kazanmıştı.
Bu sonuç, aynı zamanda, Şenol Güneş'in Beşiktaş antrenörü olarak Gençlerbirliği deplasmanında elde ettiği ilk zafer oldu.

Kaynak: goal.com