“Duvar kağıdı değil 40 milyon Euro” - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

“Duvar kağıdı değil 40 milyon Euro”

Share This

Süper Lig’de 2018-19 sezonu transfer dönemi resmen başlarken Beşiktaş’ta gündem transferden çok tasarruf. Üst üste gelen 2 şampiyonlukla birlikte başta Şampiyonlar Ligi olmak üzere Avrupa’da sergilediği performansla dikkat çeken siyah-beyazlılar bu başarıyla birlikte önemli miktarda bir geliri de kasasına koydu. Ancak bu sezon ligin 4. bitirilmesiyle birlikte yönetim kağıdı kalemi alıp hesap yapmaya başladı.


siyahlabeyaz | Nedeni ise 2 sezonda kasaya giren 80 milyon Euro’nun üzerinde bir rakamdan bu yıl kulübün mahrum kalacak olması. Öyle ki 2016-17’de UEFA’dan gelen rakam 39.9 milyon Euro’ydu. Bu rakamın 17.3 milyon Euro’sunu Marketing Pool, 12.7 milyon Euro’su gruplara kalma ve 3.7 milyon Euro’su da performans geliri olarak verildi. Avrupa Ligi’nden de 6 milyon 123 bin Euro gelir elde edilirken toplamda rakam 39 milyon 918 bin Euro oldu.


SON 2 YILA DAMGASINI VURDU
Bu sezon ise Beşiktaş adeta Devler Ligi’ne damga vurdu. Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kaldığı için 12.7 milyon Euro alan Kartal grupta 4 galibiyet (1 milyon Euro) ve 2 beraberlik (500 bin Euro) 7 milyon Euro performans geliri kazandı. Gruptan namağlup olarak çıkan takım son 16’ya kalarak 6 milyon Euro daha elde etti. Yaklaşık 16 milyon Euro’luk market gelirleriyle birlikte toplam kazanç 41.5 milyon Euro’ya ulaştı.

Bu paraların gelmeyecek olması sonrasında Kartal yüzde 40 oranında küçülmenin hazırlıklarını yapıyor. Hatta tasarruf planlarının görüşüldüğü yönetim kurulu toplantısında Devler Ligi gibi gelir kaleminin bütçede bulunmayacak olması ile ilgili “Duvar kağıdı değil 40 milyon Euro” yorumları yapıldığı öğrenildi. (Vatan)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder