Ayrılacaklar, gönderilecekler! Beşiktaş'ta tam 9 isim... - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Ayrılacaklar, gönderilecekler! Beşiktaş'ta tam 9 isim...

Share This

Süper Lig'de bu sezon beklentilerin altında kalan ve taraftarlarını üzen Beşiktaş,  ara transfer döneminde transfer yaparak güçlenme hedefinde. 


siyahlabeyaz | Ancak transfer edilecek isimler kadar takımdan ayrılacak oyuncular da tartışma konusu! Taraftarlar, tuttukları takımda performansı düşük olan oyuncuların gönderilmesini en az yeni transferleri beklediği kadar büyük heyecanla bekliyor!


3 büyüklerden Beşiktaş, beklediği verimi alamadığı ve taraftarların gönderilmesini istediği isimleri Ajansspor derledi...

Beşiktaş'ta yaprak dökümü erken başladı!

Siyah-beyazlı ekip, transfer dönemini hareketli geçirmesi beklenen takımlardan biri. Eksik bölgelere yapılacak takviyeler için şimdiden birçok isim için transfer söylentileri çıkmaya başladı bile. Ancak ayrılacak oyuncularla ilgili ''Yaprak dökümü'' beklenenden erken başladı.

Pepe
Beşiktaş'ta takımla yollarının ayrılması kesinleşen ilk isim Pepe oldu. Sezon başında Real Madrid ile anlaşamayınca Beşiktaş'ın teklifini kabul eden dünyaca ünlü yıldız, siyah-beyazlılara imza attığında büyük ilgi görmüştü.


Real Madrid'de senelerce başarıyla görev yapan Pepe, Beşiktaş'ta da taraftarın sevdiği isimlerden biri olmuştu. Portekizli yıldız, geçen sezon 35 resmi maçta görev alan, bu sezon da 17 resmi karşılaşmaya çıkan 35 yaşındaki savunmacı, siyah-beyazlılarda toplam 7 gole imza attı.

Alacaklarından dolayı ayrılmak isteyen Pepe ile Beşiktaş karşılıklı anlaşarak sözleşmeyi feshetti.

Ryan Babel
Beşiktaş'a 2016-2017 sezonunun ara transfer döneminde gelen Ryan Babel, gösterdiği performansla siyah-beyazlıların hücum hattındaki değişilmez isimlerden biri olmuştu. Özellikle geçen sezon 45 resmi maçta 15 gol, 7 asistle büyük katkı veren Hollandalı yıldız, Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş'ta gösterdiği performansla uzun süre sonra Hollanda Milli Takımı'nda da görev almaya başlamıştı.


Ancak bu sezonun ilk yarısında hem performansında düşüş yaşayan hem de disiplinsiz hareketleriyle tepki gören 32 yaşındaki oyuncu da sportif katkısı  olmasına rağmen taraftarların ayrılmasına sıcak baktığı isimlerden.

Ricardo Quaresma
Beşiktaş taraftarlarının en çok fikir ayrılığına düştüğü oyuncu ise Ricardo Quaresma! 
2010 ile 2013 yılları arasındaki Beşiktaş macerasının ardından Al Ahli ve Porto'da oynadıktan sonra 2015-2016'da tekrar siyah-beyazlılara transfer olan Portekizli yıldız, performansıyla Şenol Güneş yönetiminde kazanılan 2 şampiyonlukta önemli rol oynamıştı.


Eski yıllarına göre disiplinsiz hareketlerini azaltsa da hala bazı maçlarda kendini tutamayan dünyaca ünlü oyuncuya taraftarın da tepkisi bitmiyor. Takım arkadaşlarıyla saha içinde sorun yaşayan, Şenol Güneş ile zaman zaman ters düşen 35 yaşındaki Portekizli için taraftarların bir kısmı net bir ifadeyle gönderilmesi gerektiğini düşünürken farklı görüşte olup oyuncunun kalitesiyle katkı verdiğini ve kalması gerektiğini savunanlar da var. 

Vagner Love
CSKA Moskova formasıyla gösterdiği performansla Avrupa'nın en gözde hücumcularından biri olan Vagner Love belki de kariyerindeki en verimsiz dönemi Beşiktaş'ta geçiriyor!


Alanyaspor'a transfer olduğu 2016-2017 sezonunda 28 Süper Lig maçında 23 kez fileleri sarsıp gol kralı olan Brezilyalı, sonraki sezon da Akdeniz ekibinde 14 maçta 10 gol atınca ara transferde Beşiktaş, yıldız ismi kadroya kattı.

34 yaşındaki forvet, Beşiktaş'ta geçen sezonun ikinci yarısında 10 maçta 3 golde kalırken bu sezon ise 16 resmi maçta 7 gol kaydetti. Ancak kaçırdığı gollerle ve eski performansını aratan güçsüz görüntüsüyle taraftarların en çok tepki gösterdiği isimlerden biri haline geldi. Love için ''Gönderilsin'' görüşünde olan taraftarların sayısı açık ara çoğunlukta. 

Mustafa Pektemek
Beşiktaş taraftarının belki de gönderilmesi yönündeki isteğini bu kadar çok dile getirdiği başka bir oyuncu yoktur! 2011-2012'de transfer olduğu Beşiktaş'ta taraftarların ''Mustafa Pektemek, gol demek'' sloganıyla benimseyip çok şey beklediği forvet, ilk sezonunda 8 gol atsa da sonrasındaki performansı düşük kaldı. Kiralık gönderildiği Başakşehir'de 2016-2017'de kritik gollerle takımına katkı sağlayan ve tekrar Beşiktaş'a dönen Mustafa Pektemek hala beklenen çıkışı gösteremedi.


Bu sezon toplam 13 resmi maçta 4 gol, 3 asistlik performans gösteren Pektemek, forvet sıkıntısı yaşanan bu dönemde de Beşiktaş'a ilaç olamayınca taraftarların tekrar tepkisini çekmeye başladı ve aldığı yüksek yıllık ücret nedeniyle de çok eleştiri aldı. Siyah-beyazlı taraftarların Mustafa Pektemek'e bakış açısından anlaşılan; 30 yaşındaki oyuncu ayrıldığında bu durumdan memnuniyet duyacakların sayısı çok fazla olacak. 

Cyle Larin
'Kanadalı genç yıldız'' diye anılarak büyük beklentilerle Beşiktaş'a transfer edilen Cyle Larin de hayal kırıklığı yaratan isimlerden biri oldu. Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısından itibaren siyah-beyazlı formayı giymeye başlayan Larin, geçen yılı 4 maçta 4 gol atmıştı.


Bu sezon başında Negredo da gönderilince Şenol Güneş, Larin'e şans verdi ancak bu oyunucunun performansı da yetersiz kaldı. Bu sezon ligde 7 maçta sadece 156 dakika görev alabilen 23 yaşındaki Kanadalı, Avrupa Ligi'nde ise 10 kez oynayıp 3 gol, 2 asist üretti.

Taraftarların önemli bir kısmı Larin'den umudu keserken hala Kanadalı forvetin katkı vereceğine inanan taraftarlar da var.

Tolgay Arslan
2014-2015 sezonunun ara transfer döneminde Hamburg'dan kadroya katılan ve yetenekleriyle Beşiktaşlı taraftarların ''İşte aradığımız orta saha'' görüşünde birleştiği Tolgay Arslan, formda olduğunda takıma büyük katkı verdi.


Taraftarlar hala yeteneklerinden şüphe duymasa da son dönemde düşen formu ve onun da takım içinde yaşadığı sorunlar nedeniyle ayrılma ihtimali yüksek görülüyor. 28 yaşındaki oyuncu için ''Oynamayacaksa gitsin'' görüşünde olan taraftarlar da var ama yeteneklerine ihanet etmezse ve oynarsa katkı sağlar hatta yıldızlaşır diye düşünenler de bulunuyor. Son karar olarak kadro dışı bırakılan Tolgay Arslan, Beşiktaş'taki geleceği en çok merak edilen isimlerden biri. 

Oğuzhan Özyakup
2012-2013 sezonu başında Arsenal'den kadroya katılan ve o dönemin en potansiyelli Türk oyuncularından biri olarak görülen Oğuzhan Özyakup, Beşiktaş'ta geçen sezon öncesine kadar başarılı bir performans çizmiş ve taraftarların ''Oğuzhan Özyakup 150 milyon Euro'' söylemiyle sevgisini ifade ettiği bir oyuncu olmuştu.



Beşiktaş'ta kaptanlık da yapan 26 yaşındaki oyuncunun bu sezon 26 resmi maçta 3 gol, 6 asisti var. Skora katkısı düştüğü gibi oyun içindeki aksiyonlarında da fazlasıyla azalma görülen ve eski günlerini aratan Oğuzhan Özyakup'a taraftarın en çok kızdığı konu ise takımı taşıyabilecek bir isim olmasına rağmen performansıyla ''Yeteneklerine ihanet etmesi''. 

Necip Uysal
Beşiktaş'ın alt yapısından yetişen ve 2009-2010 sezonundan itibaren A takımda görev almaya başlayan Necip Uysal da senelerdir taraftarın eleştirdiği isimlerden biri. Ancak Necip Uysal konusunda da taraftarlar arasındaki fikir ayrılığı oldukça fazla.


Yeteneklerinin kısıtlı olduğunu bilen ancak saha içindeki hırsı, özkaynaktan yetişmesi, takım ruhuna katkısı, orta sahada ve savunmada görev alabilmesi ve yeri gelince Beşiktaş'ı savunmak için Balotelli'ye bile 'kafa tutması' Necip Uysal'ın taraftarlarca olumlu görülen özellikleri. Yine de daha yetenekli oyunculardan kurulu bir kadro isteyen taraftarların da 27 yaşındaki oyuncuya soğuk baktığı biliniyor. (Ajansspor)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder