İhtarname olayının perde arkası! Quaresma... - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Fikret Orman dün yaptığı açıklamada, Quaresma’yı gönderme sebeblerinin başında Portekiz’li oyuncunun alacaklarına karşı çektiği ihtar geldi.


siyahlabeyaz | Ancak geçtiğimiz sene kadroda bulunan yabancılardan sadece, Atiba, Adem Lajiç ve Vida’nın kulübe ihtar çekmediği, diğer yabancı oyuncuların hepsinin ihtar çektiği bilgisine ulaşıldı. Yabancı futbolcuların içinde en fazla ihtar çeken oyuncuların başında takımdan ayrılan Babel ve Lens geliyor. Bunun yanında yerli oyunculardan sadece takımdan ayrılan Tolgay Arslan’ın ihtar çektiği diğer yerli oyuncuların hiçbirisinin alacaklarına karşı ihtar çekmediği öğrenildi.

Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz spor hukuku avukatları, “Yabancı oyuncuların çoğu profesyonel menajerlik şirketlerine bağlı, ve bu şirketler ciddi avukatlık bürolarıyla çalışıyor, bu avukatlar sözleşmede bulunan şartları prosedür gereği yerine getirirler, ilerde olası bir anlaşmazlıkta, görevlerini eksik yapmak istemezler. İhtara rağmen alacakları ödenmeyen oyuncu serbest kalma hakkını kazandığı gibi gelecekteki alacaklarını alma hakkınıda kazanır, yabancı avukatlar futbolculara karşı hata yapıp sorumluluk almak istemezler” açıklamasında bulundu.

İhtar çekmek futbolculara ne kazandırır?

Futbolcuların alacaklarını alamadıklarında kulübe ihtar çekmesi, alacaklarının ödenmesine hız kazandırır, ihtara rağmen ödenmeyen alacaklar, sözleşmelerinde bulunan serbest kalma maddesini hayata geçirir.

Türkiye’de yaşanan en büyük örnek, Frank Ribery’dir. Ribery alacaklarına karşı Galatasaray kulübüne ihtar çekmiştir, çekmesine rağmen alacakları ödenmemiştir, Galatasaray kulübü parayı ödemesi gereken tarihten birgün sonra ödemesine rağmen,Ribery sözleşmesindeki maddeden dolayı serbest kalarak, sözleşmesini tek taraflı fesih etmiştir. (Duhuliye Özel Haber)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder