Aboubakar'dan kötü haber! - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Sezon başında kiralık olarak siyah beyazlı formayı giymeye başlayan ancak ligin ilk yarısında istenilen performansı bulamayan Beşiktaş'ın Kamerunlu forveti Aboubakar için yönetimin yaptığı ilk görüşmeden olumsuz cevap geldi


Beşiktaş yönetiminin bu sezon transferleri teslim ettiği Umut Güner bilindiği gibi iki hafta kadar önce Portekiz'e gitti. Vincent Aboubakar ve Anderson Talisca için temaslarda bulunan Umut Güner bu ziyaretinin karşılığında ilk olarak Porto kulübünden cevap aldı.

Yapılan görüşmelerde Kamerunlu golcü için sezon sonunda indirimli bir rakam ödemeyi düşündüklerini belli eden yönetimin teklifini ise Porto kulübü etmedi. Sezonun ikinci yarısına Afrika Kupası Şampiyonluğuna ulaşarak başlayan oyuncunun hem milli takımı ile çıktığı final maçında attığı gol ile kupaya gitmesi hemde Beşiktaş ile Avrupa ve Lig'de gol sıkıntısını aşması Portekiz ekibinin fiyatı 10 milyon euro'ya çıkarmasına neden oldu. Ayrıca Porto kulübü siyah beyazlıların sezon sonu için bu bedeli kabul etmemeleri durumunda oyuncuya talip olan Norwich'in de 12 milyon euro gibi bir bedel ödemeye hazırlandığını söylediler.

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısı tamamlandığında Cenk Tosun'un ardından en çok gol beklentisi içinde olunan futbolcuların en başında gelen Kamerunlu'nun 3 golde kalması taraftarları ve yönetimi hayal kırıklığına uğratsa da Afrika Kupası ve sonrasındaki dönem Vincent Aboubakar için adeta yeniden bir çıkış anlamına geldi. Avrupa ve Ligde üstüste 5 gol atarak Süper Ligde 6, Avrupa maçlarında ise 5 gole ulaştı. 25 yaşındaki Kamerunlu Ziraat Türkiye Kupası'nda ise sadece 1 kez gol atabildi.

Bilindiği gibi Beşiktaş, Vincent Aboubakar'ı Mario Gomez'in yokluğunu doldurması için sezon başında 2.5 milyon euro gibi bir bedelle sadece 1 yıllığına kiralamıştı. Sezon sonu görüşmeleri hala devam eden yıldız futbolcuya da senelik 3.3 milyon euro ve puan başı 4 bin euro ödeme yapılıyor.

Siyahlabeyaz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder