Menü

Futbol

Tüm Videolar

Basketbol

Vodafone Arena

Taraftar Köşesi

Voleybol

Hentbol

Video

Yazarlar

Tüm Beşiktaş Haberleri

» » » » » » » "Galatasaray sponsor bulabilmek için kapı kapı dolaşırken, dünya markaları sponsorluk için Beşiktaş’ın kapısında"


siyahlabeyaz 00:30:00 0

Ülkenin en sempatik yüzü Beşiktaş diyen Meriç Müldür, Habertürk'te kaleme aldığı yazısında daha çok rakamlar ile ön plana çıkardığı siyah beyazlı ekibin herkes tarafından sevildiğine değinerek nedenlerini anlattı.

Türkiye’de oynanan futbol kimseyi tatmin etmiyor. Tribünler boş. Seyirci ortalamasında Avrupa’nın önde gelen ülkelerinin ikinci liglerindeki seyirci sayısını dahi yakalayamıyoruz. Buna rağmen önümüzdeki ay yapılacak yayın ihalesi için 600 milyon dolarlar telaffuz ediliyor. Hatta “İhale 700- 800 milyon dolar arası biter” diyenler var.

İştah açan rakamlar. 6 şirketin birden ihaleye niyetlenmesi nedeniyle kulüpler ellerini ovuşturmaya başladı bile. Şimdilik ortalık sessiz. Gürültü koparsa bu paraların paylaşımında kopar. Anadolu kulüpleri daha fazla pay istiyor. Fenerbahçe mevcut dönemin 400 milyon dolar olan rakamının en az 100 milyonunu hak ettiklerini, bu konuda mağdur edildiklerini zaten yıllardır dile getiriyor. Bu toplara hiç girmeyen, hep uzaktan izleyen Galatasaray da bu kez atladı. Pasta büyüdü, gözler fal taşı gibi açıldı. Hiç de alışık olmadığımız bir durum ama Galatasaray da Fenerbahçe ile aynı görüşte.

Levent Nazifoğlu, Fenerbahçe’ye hak vermiş! Bir yandan “Riva ve Florya’nın satışına izin vermezseniz şampiyonluğa mal olur” sözleriyle Galatasaray Genel Kurulu’nu tehdit ediyor, diğer taraftan da yayın ihalesinde Fenerbahçe ile birlikte aslan payını almaları gerektiğini söylüyor. Daha yeni yönetici ama işi çabuk öğrenmiş. Orayı satalım, burayı satalım; yayın kuruluştan parayı kapalım, Galatasaray’ı kurtaralım planı! Yöntem buysa böyle yöneticiliği sokaktaki her Galatasaraylı yapar.

Akıllarınca da Beşiktaş’ı hesaba katmıyorlar. Galatasaray sponsor bulabilmek için kapı kapı dolaşırken, dünya markaları sponsorluk için Beşiktaş’ın kapısındaydı. Neden acaba? Beşiktaş’ın büyüklüğünü de, giderek yükselen trendini de görmezden geliyorlar. Oysa ki bu kulüp ciddi anlamda gelecek vadediyor. Çoğunluk Beşiktaş’a ülkenin en sempatik takımı gözüyle bakıyor. Kabul edemeyenler olsa da bu takım seviliyor. Geçmiş yıllarda Fenerbahçe de Galatasaray da Avrupa’da nice zaferler elde etti. Hep kıskanıldı. Ama bugün Beşiktaş’a bakın. Avrupa’daki başarılarını kıskanan yok. Herkes alkışlıyor. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın sözleri buna iyi bir örnektir. “Ben Beşiktaşlı değilim. Ama Beşiktaş o kadar sempatik takım ki sevmeden duramıyorum” diyor. Çok kimsenin görüşü bu yönde. Beşiktaş şımarmaz, Beşiktaşlı şımarmaz, mutevazılığını korur, büyüdükçe küçülmeyi bilirse de her zaman kazanır.

Kaynak : Habertürk

«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok

Habere Yorum Bırak