Beşiktaş Amblemi - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Beşiktaş Amblemi

Beşiktaş amblemine ait taraftarlarımızın bilmek isteyeceği tüm bilgilere bu yazıdan ulaşabilirsiniz. Yıllar içerisinde değişikliğe uğrayan Beşiktaş amblemi logosu, ölçüleri, çizimi, 3. yıldız ve Kartal sembolüne ait tüm bilgiler bu yazıda...


BEŞİKTAŞ'IN RENKLERİ VE İLK ROZETİ
Uzun yıllardır Şanlı Beşiktaş’ın tarihteki ilk renklerinin kırmızı ve beyaz olduğu, Balkan Savaşı'nın kaybedilmesi ile birlikte siyah ve beyaz olarak yeniden değiştirildiği söylenmektedir. Beşiktaş'ın tarihi ile ilgili çoğu kaynak bu bilgiyi böyle aktarmasına rağmen 100. yıl belgeselinin hazırlanması esnasında yapılan detaylı araştırmalarda, Beşiktaş amblemi logosunda kırmızı rengin hiç kullanılmadığı, renklerimizin her zaman siyah ve beyaz olduğu yönündeki belgeler daha ağırlık göstermiştir.

Beşiktaş 100. Yıl Belgeseli yapımcısı Tuğrul Yenidoğan, yaptığı araştırmalar sonucunda bu tartışmalara noktayı koymuştur:

Osman Paşa Konağı’nda başlangıçta ferdi sporlar yapıldığından herhangi bir forma rengine gereksinim duyulmadı. Ancak sporcuların sayısı her geçen gün yeni katılımlarla artmaya devam edince, eğitimini Fransız mektebinde tamamlamış Mehmet Şamil Bey kurucular heyetini topladı. Okul günlerinde kullandığı, okulunun renklerini taşıyan rozeti yakasından çıkardı ve gösterdi: “Bizler de tıpkı bu rozet gibi bir rozet yaptırmalı ve Kulübümüz’de spora devam eden her azayı bu rozeti taşımaya mecbur tutmalıyız” dedi. Toplantıya katılanlar Mehmet Şamil Bey’in teklifini heyecanla kabul ettiler. Toplantının sonunda rozette yer alacak kulüp renkleri de kararlaştırıldı. Tabiatın bütünüyle birbirine zıt iki ana rengi kulüp renkleri olarak seçildi:

Beşiktaş amblemi, Siyah ve Beyaz...
Beşiktaş’ın ilk rozetinin yapıldığı tarih, Fransız mektebindeki rozetlerden esinlenerek miladi yıl olarak “1906” yazıldı. Üstte Arap harfleriyle “Beşiktaş” yazarken, sağda “J”, solda “K” harfleri yer aldı. Rozetin arka yüzünde “Konstantinopolis”te yapıldığı yazılıdır ve iç tarafında rozeti yapan ustanın mührü yer almaktadır. Rozetteki armada yer alan yıldızın 6 köşeli olduğu dikkat çekmektedir. 2. Meşrutiyet’e kadar (1908) bu 6 köşeli yıldız kullanılmıştır. Bu rozet, İskender Yakak tarafından Onursal Başkanımız Süleyman Seba’ya hediye edilmiştir.

efendi beşiktaş logosu amblemi

Beşiktaş amblemi logosu 
Beşiktaş Amblem'indeki ilk beyaz çizgi 1'i; 3 siyah çizgi 3'ü; ve ikinci beyaz çizgi 1'i simgelemektedir. Amblem 9 bölümden oluşmaktadır ve yukardaki dört numara (1,3,1,9) yanyana geldiğinde, 1319'u oluşturmaktadır. 1319, Rumi Takvimde 1903'e eşittir.

Amblemdeki Türk Bayrağı ise Türkiye Futbol Federasyonu'nun hediyesidir. Beşiktaş, ilk tescil edilen kulüp olması nedeniyle, armasında Ay-Yıldız taşıma hakkına sahiptir. Başka hiçbir Türk kulübünün böyle bir hakkı yoktur..

Beşiktaş amblemi değişti mi?
Aynı zamanda 2013 yılı Haziran ayında kulübün tüzüğünde yapılan değişiklikle: "...armasının (rozetin) üzerine kanatları açık haldeki kartal şekli olan tescilli markasını da ikinci bir arma (rozet) olarak kullanabilir." fıkrasını ekleyerek, Kartal logolu amblemi de resmi arma olarak kullanabilecektir.

Beşiktaş amblemi logosu ve kartal

Beşiktaş amblemi ve Kartal...
Son iki sezonun şampiyonu Beşiktaş, 1940-1941 sezonuna gençleştirilmiş ve yenilenmiş kadrosuyla girer. Haftalar ilerledikçe puan farkını açan Beşiktaş, ligde liderliğini sürdürmektedir. Bitime 5 hafta kala rakip Süleymaniye’dir. 19 Ocak 1941 Pazar günü Semih Duransoylu’un hakemliğini yaptığı Şeref Stadı’ndaki maça Beşiktaş şu kadro ile çıkar: Faruk, Yavuz, İbrahim, Rıfat, Halil, Hüseyin, Şakir, Hakkı, Şükrü, Şeref, Eşref. O sezonun genelinde olduğu gibi, Beşiktaş yine başarılı bir oyun ortaya koyar. Maçın ikinci yarısının ortalarıdır. Beşiktaş takımı farklı önde olmasına rağmen rakip kaleye bitmek tükenmek bilmeyen hücumlar gerçekleştirmektedir. İşte o sıralarda Beşiktaş’ın akın yönü olan Şeref Stadı’nın Atatürk panosu bulunan tarafındaki tribününden bir ses yükselir: “Haydi Kara Kartallar. Hücum edin Kara Kartallar”... Şeref Stadı’nı dolduran binlerce taraftar ve maçı takip eden gazeteciler, çınlayan sesle donup kalmıştır. Son derece isabetli bir benzetmedir o anda yapılan. O sezon rakiplerini ezip geçen Beşiktaşlı futbolcuları “Kara Kartal”dan, oynadıkları futbolu “Kara Kartal gibi hücum etmek”ten başka bir şekilde tarif etmek mümkün değildir. Tribünlerden gelen sesin sahibi Mehmet Galin isimli bir balıkçıdır. Beşiktaş amblemi ve Kartal bütünleşmesi böyle ortaya çıkmıştır.

Voleci Şeref lakabıyla maruf Şeref Görkey’in voleyle attığı 3 gol ve kaptan Hakkı Yeten’nın, Şakir’in ve Şükrü’nün birer golüyle sahadan 6-0 galip ayrılırlar.

Bu maçın ardından, Beşiktaş’ın sembolü “Kara Kartallar” olmuştur.

Beşiktaş bjk amblemi ve 3 yıldız...
2016-2017 yılları arasında yaşanan üstüste 2.şampiyonluk ile birlikte Beşiktaş lig tarihindeki şampiyonluk sayısını 15'e yükseltirken Beşiktaş bjk amblemi üzerinde 3. yıldızı takma hakkında sahip olmuştur...

Beşiktaş amblemi indir...
Beşiktaş amblemi boyama oyunu için tıklayınız...
Beşiktaş amblemi taşıyan ürünler için tıklayınız...
Beşiktaş amblemi ölçüleri...
Bjk amblemi fiyatları ve modelleri için tıklayınız...

Beşiktaş amblemi karakalem çizimi...



 Siyahlabeyaz

Beşiktaş Amblemi ile ilgili tüm bilgilere ulaşmak için tıklayınız...