Gönül yarası - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Beşiktaş'ın, Kadıköy'deki stratejisi doğruydu. Başakşehir'in de puan kaybettiği haftada yapılacak ilk iş yenilmemekti. Şenol Güneş bu düşünceyi sahada uygulayacak doğru kadroyu seçmişti. Golü ise duran top ya da hızlı hücuma bırakmıştı.

Doğrusu Kadıköy'de bu kadar soğukkanlı bir Beşiktaş beklemiyordum. Maçın başında Fenerbahçe’nin taraftarıyla oluşturmaya çalıştığı baskıyı iyi absorbe ettiler.

Advocaat planlarını Gökhan Gönül üzerine yapmıştı. Eski Fenerbahçeli oyuncunun taraftar baskısından da etkilenerek bir duygusal kırılma yaşama hesabı işlemedi. Gönül kariyerinin en iyi maçlarından birini oynadı. Hücumda çok fazla onu göremesek de savunmada kusursuzdu. İlk yarıda Quaresma'dan yeteri kadar destek göremese de tek başına Fenerbahçe hücumlarına set çekti.

Advocaat ikinci yarıda da Volkan Şen'le Gönül'ün direncini kırmaya çalıştı. Ama o eski takımına karşı kariyerinin en iyi maçlarından birini oynamaya kararlıydı, müthiş doğru işlere imza attı.

Bu arada Gökhan Gönül'ün kafasına, gözüne tribünden ne varsa atıldı. Çektiği acı yüzüne yansısa da o saygıda kusur etmedi. Helal olsun.

Futbolcular ilk yarıda kendi işlerini yapmaktan çok, hakemden destek almaya çalıştılar. Son dönemlerin en iyi derbilerinden birini yöneten Hüseyin Göçek’i tebrik ediyorum. İlk yarıda rakibine kontrolsüz giren Cenk Tosun'a ve Tolgay’ın boğazını sıkan De Souza’ya vermediği sarı kartlar dışında ciddi bir hatası yoktu.

Sezonun ikinci derbisinde de futbol kalitesi vasatı aşamadı. Mücadele azmi yüksek olsa da oyuncuların taktik disipline hapsedilen yetenekleri, seyir zevkini düşürdü.

Kaynak : Kenan Karcı / Akşam

2 yorum:

  1. HER YERE YATMALARINDA HAKEME KENDİLERİNİ ACINDIRMAYI FUTBOL OYNAMAK OLMADIĞINI KİMSE SÖYLEMEDİMİ ONLARA,dua edin salı dinoma maçı vardı (tabiiki fb maçından daha değerli).

    YanıtlaSil
  2. Yatıp kalkıp dua etsinler salı çok daha önemli bir maçımız var..

    YanıtlaSil