Quaresma'nın fantastik oynama sevdasına... - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Dün akşam oynanan tarihi derbinin arından Tivibu Spor ekranlarında Ali Ece ve Uğur Boral ile yorumlarda bulunan Önder Özen, her iki takım ile ilgili de çarpıcı değerlendirmeler yaptı.


siyahlabeyaz | Fenerbahçe'nin Beşiktaş karşısında doğru bir kadro seçmediğini ancak ilk maçtakine benzer olarak orta sahada 3 tane kelepçe ile oyuna başladığını belirten Önder Özen şunları söyledi :

Fenerbahçe'nin aynı ilk maçtakine benzer şekilde Beşiktaş'ın 3 orta sahası, Tolgay, Oğuzhan ve Talisca'ya baskı yaparak başladığını gördük.Şaşırtıcı demeyelim ama Beşiktaş'ın hem doğru 11 ile çıktığını hemde Fenerbahçe'nin bu adam adamasına çok doğru bir reaksiyon verdiğini gördük. İlk maçta bunu  yapamamışlardı. Başakşehir maçında planı olan ekibin planını bozacak bir uygulama görememiştik. Ancak bugün topu çizgiye getirdiğinde veya kısa çıkmadığında veya uzun gittiğinde veya direk kenara oynadığında etkili olduğunu gördük. Kontrollü bir Beşiktaş seyrettik. Seyircininde katkısı ile yüksek tempoya çıkan atmosferi yüksek bir ilk devre izledik. Özellikle Adriano, Babel ve Tolgay'ın oldukça faydalı oldukları bir 45 dakika idi. Devrenin sonlarına doğru Beşiktaş çok mantıklı çıktı. Tolgay şahane bir pas attı sağ kenara. Quaresma içeri girerken güzel bir orta attı. Aboubakar ise zorda olsa boş kaleye golü attı. 1-0 içeri girdi. Skor olarak, moral olarak he anlamda avantajlı olarak içeri girdi Beşiktaş ve ikinci yarıya döndü.


Quaresma'nın fantastik oynama sevdası...
Beklenen ve açıkçası benimde beklediğim bütün şartlar lehine gelişmiş olan Beşiktaş'ın kapatacağı, farkı arttıracağı ve çok rahat bir galibiyet alacağıydı. Fenerbahçe'nin sadece 2 tane pozisyonu vardı Ama fantastik oynama sevdası olan Quaresma'nın çok sayıda pozisyon harcadığını söyleyebiliriz başlamadan biten, bir türlü ayağından çıkaramadığı ya da doğru karar veremediği. Üstüste verdiği 4 yanlış karar ile Beşiktaş'ın kaleye gitmesini engellediği bir bölüm seyrettik.

4'lü komisyon kurulsa Fener'in ne oynadığını anlayamazsınız
Fenerbahçe kaleye gitmeden ve ihtiyacı da varken maçın sonlarında 88. dakika da Skrtel 90+2'de Joseph kırmızı kartla atıldı. Fenerbahçe 9 kişi ve 1-0 geride. Saha karman çorman, -Rıdvan Dilmen, Fatih Terim, Uğur Boral, Ali Ece dördü bir araştırma komisyonu kursa biz Fenerbahçe hangi formasyonda oynuyor işin içinden çıkamaz- Bu 1.5 dakikada neden Beşiktaş, gidip yakın durmaz, neden uzaklaşır ve derin savunmaya geçer anlamak mümkün değil. Beşiktaş'ın zaten yıllardır sorunu bu...

Marcelo değil Fabri attı kendi kalesine
Ne yazıyor tabela da... Marcelo kendi kalesine attı değil mi? Marcelo kendi kalesine doğru koştu. Fabri onu gördü mü?  Görüyor. Peki Marcelo geri geri koşarken Fabri'yi görüyor mu? Hayır. Oradan Marcelo kendi kalesine attı ibaresini silmek lazım. Çünkü Fabri kendi kalesine attı. Fabri, Marcelo dahil o an 19 oyuncunun tamamını görebiliyor. Artık orada Fabri gitmeyecek. Oraya giderse Marcelo'yu da dövecek ve topu alacak. Bu yüzden ben oradan Marcelo kendi kalesine attı ibaresini siliyorum.

Beşiktaş'ın savunamayan takıma 2. golü atamaması arıza
"Fenerbahçe kaleye gitmeden gol atıyor. Beşiktaş pozisyon vermeden gol yemeyi başarabiliyor. Bu maçın adı Beşiktaş (son şampiyon), Fenerbahçe (bir büyük şampiyon). İki büyük şampiyon birbiri ile oynuyor. Bir derbi seyrediyoruz. Ama Fener kaleye gitmeden 1-1 ve 9 kişi. Burada 9 kişi kalmak arıza... Kaleye gitmemek arıza... Savunamamak arıza... Beşiktaş'ın savunamayan takıma 2. golü atamaması arıza... O takımdan gol yemek o apayrı bir arıza... Nereden bakarsanız bakın tuhaf bir derbi maçı seyrettik. Fenerbahçe 1 puan aldı sevinecektir muhakkak. Ama şu atmosfer ve şu hikayede Beşiktaş için 1 puan üzücü olmalıdır."

Siyahlabeyaz