Sinan Engin'den çarpıcı yorum : "Pozisyona dikkatli bakın. Ahmet Oğuz tacı nizami kullansa...!" - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Sinan Engin'den çarpıcı yorum : "Pozisyona dikkatli bakın. Ahmet Oğuz tacı nizami kullansa...!"

Share This

Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz Futbol programının yorumcusu Sinan Engin, Beşiktaş'ın Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup ettiği karşılaşma hakkında önemli açıklamalarda bulundu.


siyahlabeyaz | İşte Sinan Engin'in değerlendirmeleri:

"Bundan sonra çok iyi futbol beklemek çok zor. Makas daraldıkça stres atıyor, gerginlik artıyor. Puan kaybederim korkusu var. Gençlerbirliği'nin eksik oyuncuları olmasına rağmen müthiş mücadele etti. Ümit Özat geldikten sonra Gençlerbirliği takım gibi takım olmuş. İlk maça göre çok büyük fark var. Taş gibi takım."


-SİKLET FARKI VAR
"Beşiktaş takımı bugün 72'ye 28 top yüzdesi ile oynamış. Böyle bir baskı yapmış. 6-7 tane pozisyon var, Gençlerbirliği'nin ise kritik pozisyonları var. Siklet farkı var. Standartın dışına çıkıyorsun doğal olarak. Başakşehir mi daha iyi savunma yapıyor dersen Gençlerbirliği derim. Ama kim daha iyi hücum yapıyor dersen Başakşehir derim."

-BABEL BUGÜN DÜŞÜŞTEYDİ
"Gençlerbirliği takımı bu şekilde oynamaya mecbur. Kapatacağım, kontra oynayacağım. Ön tarafa gidemiyorsun rakip takım sana müsaade etmiyor. Bireysel olarak işi çözecek, sonuca gidecek farka gidecek oyuncular bugün devrede değildi. Kim? Babel, bugün düşüşteydi. İkincisi; Talisca etkili oynamıyor. Bu tip özelikle bireysel yetenekleri üst düzey, teknik kapasitesi yüksek olan oyuncular kapanan takımlara karşı zorlanırlar. Negredo'da kapalı savunma arasında kaldı ve istediği topları alamadı. Özat her tarafı kapamıştı."

-LENS'TN BİR QUARESMA YARATAMAZSIN
"Beşiktaş Quaresma'yı özellikle iç sahada aradı . Quaresma, Vodafone Park'ta çok farklı bir oyuncu. Santim santim her yeri biliyor. Nerede duracağını, nerede orta yapacağını. Kısaca Lens'ten bir Quaresma yaratamazsın. Çok zor. Asla Quaresma kadar iyi futblcu değil olmasını da beklemeyelim. Quaresma olmadığı zaman iyi bir alternatif olabilir. Ama bana kalsa hep Quaresma ile başlarım, öncelik onun olur. Sakat değilse, cezalı değilse hep ilk onunla başlarım. "

QUARESMA YOKKEN LENS'İ OYNATMAZSAN, BU ADAMI BİTİRİRSİN
"Quaresma yokken Lens'i oynatmazsan bu adamı da bitirirsin. Şans vermek zorundasın. Haftaya Başakşehir maçında çok iyi oynayabilir. Standartları nedir? Quaresma standartlarına gelebilir mi? Beşiktaş'ta gol sorunu var. Negredo çok seri bir oyuncu değil. Alıp dönebilen bir oyuncu değil."

-BEŞİKTAŞ, VAGNER'DEN İSTEDİĞİ RANDIMANI ALAMADI
"İkinci yarı oyuna Vagner giriyor. 'Vagner' den mutlu musun' desek taraftara? 'Değiliz' derler. Vagner'den istediği randımanı Beşiktaş alamadı. Bir de kaprisleri var. Seneye kalır mı? Çok zor gibi görünüyor. Hem oynamak istiyor, hep oyunda kalmak istiyor. Bir de istediklerini yapamadığında surat asıyor. Çok üst düzey oyuncu değil. Anadolu takımda gol atmakla büyük takımda gol atmak ile fark var."

-MAÇIN DAHA KOLAY GEÇMESİNİ BEKLİYORDUM
"Atiba'yı çok beğendim. Medel'i anlatmaya gerek yok. Fabri kritik bir top kurtardı. İkinci yarıda 1-2 tane pozisyonları var. Farklı bitmesi gereken bir maçı Ümit Özat'ın kapatmasıyla Beşiktaş zar zor 1-0 kazandı. Ben daha kolay geçer düşünüyordum ama zor geçti. Bireysel yıldız oyuncular ağırlığını koyamadı. Babel yok, Talisca yok. Oğuzhan'ı daha erken oyuna atabilirdi."

-GÜNEŞ, AHMET OĞUZ'A GİTMİYOR; AHMET OĞUZ GÜNEŞ'E GELİYOR
"Buradaki sıkıntı Şenol Güneş'in yer ihlali olması, Ahmet Oğuz'un da taçı kullanması gereken yerden kullanmaması. Şenol Güneş, Ahmet Oğuz'a gitmiyor; Ahmet Oğuz, Güneş'e geliyor. Tacı normal çıktığı yerden kullansa hiç bir sıkıntı olmayacak. Pozisyonu bir yukardan seyredin. Ahmet Oğuz da pozisyonu biliyor."

-TAÇ NİZAMİ KULLANILSA HİÇ SORUN OLMAYACAK
"Aykut Kocaman bir örnekleme yaptı. Tacı bile çabuk aldı kullandı. Hakem sesten duyamadı. Ümit Özat da pozisyonu görmemiştir. Bakın pozisyona, taç nizami kullanılsa hiç sorun olmayacak. Şenol Güneş çizgiye çok geldiği için bir ihlal uyarısı yapılabilirdi." (Haber1903)