Ronaldo Beşiktaş’a gelir mi? Yakın arkadaşı yanıtladı! - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Ronaldo Beşiktaş’a gelir mi? Yakın arkadaşı yanıtladı!

Share This

Tam adı António Alberto Bastos Pimparel olan tecrübeli kaleci, Beşiktaş’ı yenmek için sonuna kadar mücadele edeceklerini söylerken, tarihî bir itirafta da bulundu: “3 yıl önce Beşiktaş’tan teklif aldım.”


siyahlabeyaz | Ajansspor’da Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Portekiz milli takımı kalecisi Beto, milli takımdan arkadaşı Ronaldo’nun dünyanın en iyisi olmayı sürdürdüğünü söyledi.

Göztepe’nin dünyaca ünlü kalecisi Beto, Beşiktaş maçı öncesi özel açıklamalar yaptı.

Beşiktaş maçı senin için ilginç olacak. Birden çok arkadaşın oynuyor Beşiktaş’ta…
Bizim için zor bir maç olacak, bundan önce oynadıklarımız gibi. Beşiktaş tam olarak kaç maçtır kaybetmiyor bilmiyorum; ama uzun süredir evinde maç kaybetmiyor. Biz 3 puan almak için elimizden geleni yapacağız. Hedef 3 puan.


Pepe gerçekten çok büyük bir oyuncu. Benim için her zaman özel bir oyuncu olmuştur. Pepe ve Querasma’yla çok iyi ilişkilerim var. Ancak sahada profesyoneliz. Onlara karşı kazanmak için sahada elimden geleni yapacağım. 90 dakika boyunca rakibiz, maçtan sonra tekrar arkadaşız (Gülerek). Pepe büyük bir oyuncu demiştim, şu anda ondan daha iyisi yoksa, o dünyanın en iyi stoperi demektir.  Quaresma ile milli takımda birlikte oynuyoruz. Aramız çok iyi. Negredo’yla Sevilla’da birlikte oynadık. Kendisini çok severim.

Göztepe’de nasıl hissediyorsunuz?
Çok mutluyum. Doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum. Genç bir ekiple oynuyoruz. Kısa dönem içerisinde önemli hedeflerimiz var. İzmir harika bir şehir. Tam bir Avrupa kenti. Yunanistan’a da çok yakın. Göztepe taraftarı ise hepsinden güzel. Ben Sporting Lizbon, Porto, Sevilla gibi büyük kulüplerde oynadım. Hep çoşkulu bir taraftar topluluğu vardı. Ancak Göztepe taraftarı gerçek çok büyük bir tutkuya sahip. Sürekli takımla olmak istiyorlar. Çok iyi destekliyorlar. Stadı hep dolduruyorlar.

Gelecek sezon da devam edecek misiniz?
Evet, niyetim devam etmek.




Eski takımınız Sevilla’nın Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih’e karşı 2-1 kaybettiği maçı nasıl değerlendirdiniz?
Hemen hemen tüm maçlarını izliyorum. Sevilla’nın kalbimde ayrı bir yeri var. Her zaman takımı ve şehri güzel anılarla kalbimde taşıyacağım. Sevilla inanılmaz derecede güzel bir şehir. Maça gelince, Sevilla iyi oynadı. İki talihsiz gol oldu. Ama dikkât edin, Avrupa’nın en büyük takımlarından bir tanesine karşı oynadılar. Kolay değil, fakat Sevilla’nın sahasında oynamak da hiçbir takım için kolay değil.  Münih’te turu geçebilirler mi? Zor gözüküyor. Fakat Sevilla’nın bir sloganı vardır: “Asla pes etme!” Sevilla’nın sahanın her metresi, tüm toplan için savaşacaktır. Son dakikaya kadar savaşıp, turu geçmeye çalışacaklar. Sevilla ile her şey mümkün.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “Ronaldo, Beşiktaş’ta oynamak istiyor” dedi. Bu açıklamayı nasıl buluyorsunuz?
Bilmiyorum. Bir fikrim yok. Cristiano’ya bu soruyu hiç sormadım. Gerçekten Beşiktaş’ı seviyor mu? Burada oynamak ister mi bilmiyorum. Bu tamamen Ronaldo’nun cevaplayabileceği bir konu. Cristiano ne yapması gerektiğine karar verir. Bilmiyorum, ileride Türkiye’ye gelir mi? 

Juventus’a attığı rövaşata golü için ne düşünüyorsunuz?
Şampiyonlar Ligi kariyerinin en güzel gollerden bir tanesiydi. Son derece iyi gidiyor. Kariyerinin en dönemlerinden bir tanesi. En yüksek seviyede oynuyor ve bunu koruyor.

Ronaldo mu Messi mi daha iyi?
İkisi çok farklı oyuncular. Farklı karakterler. Messi harika bir oyuncu. Bence futbol tarihinin en iyilerinden bir tanesi.  Cristiano pek çok açından dünyanın en iyi olmaya devam ediyor. Futbolu çok seven birisi olarak ben onu dünyanın en iyisi olarak görüyorum. Ayrıca o benim arkadaşım, takımdaşım. Dünyanın en iyisi olarak yoluna devam ediyor.    

Ronaldo, Göztepe marşını söylemişti. Sanırım sizin ricanızla oldu.
Evet (Gülerek). Portekiz milli takımı kampındaydık. Canlı olarak bir video yayını yaptık. Dünyanın en iyi futbolcusu olarak benim takımım Göztepe’ye ekstra bir motivasyon vermek istedi.  Gayet güzel oldu.  

Portekiz milli takımı Dünya Kupası’nın favorilerinden bir tanesi midir?
Bence değil, favori değil; ama adaylardan bir tanesi. Bence Avrupa Şampiyonluğunu kazanarak dünya çapında çok esaslı bir yere sahip olduk. Biz dünyanın en iyi oyuncusuna sahip, ama kolektif futbolu iyi uygulayan güçlü bir takımız. Çok iyi organize olan bir federasyona sahibiz. Tabii ki klasik olarak Brezilya, Almanya, Fransa favori, fakat bir finale gitmek iyi bir Dünya Şampiyonası yapmak için elimizden geleni yapacağız. Başarılı olacağımıza inanıyorum. Kendimize güveniyoruz.

Beto sizin lakabınız, değil mi?
Evet;  ikinci ismim Alberto, Beto, Portekiz’de Alberto’nun kısaltılıp bütünlenmesiyle ortaya çıktı. Tüm dünya beni Beto olarak çağırıyor. 

Sevilla’da oynadığınız dönemde Beşiktaş’tan transfer teklifi aldınız mı?
Evet aldım. 3 yıl önceydi. Ancak hem Sevilla o dönemde yola birlikte devam etmek istiyorduk. Son derece mutluydum. Kalmaya karar verdim. Bu nedenle Beşiktaş’a transferim gerçekleşmedi.  Geçen yaz ise Karabükspor’dan teklif aldım.

Sevilla’da devam etme olasılığınız var mıydı?
Son sezonda uzun süreli sakatlıklar yaşadım. Bu nedenle oynama şansı bulamadım. Sonrasında iyileştim; iyi hissettim; fakat çok fazla şans bulamadım. Sezon sonunda ise bir başka takımda sürekli oynamamın daha iyi olduğunu düşündük. Ortak bir kararla ayrılmaya karar verdi. (Ajansspor)