SON DAKİKA | Yönetim Kurulundan tarihi karar! - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

TFF'nin aldığı skandal derbi kararının ardından Beşiktaş Divan Kurulu istişare toplantısı başladı. Fenerbahçe maçına çıkmama ihtimalinin de görüşüldüğü 761 katılımlı kurulda siyah beyazlı kulübün üyeleri kararını verdi. Gözler Yönetim Kurulunda idi ancak onlarda tarihi bir karara imza attılar...


siyahlabeyaz | Saat 15.00 sularında yaklaşık 900 katılımla başlayan ve 3 saat kadar sürerek maça çıkılmama yönünde tavsiye kararı ile sona eren Divan Kurulu toplantısının ardından Beşiktaş Yönetim Kurulu 18.30'da 1 eksikle (Erdal Torunoğulları) toplantıya başladı. İşte toplantının ardından yapılan o tarihi açıklama....


Futbol ailesinin aklı selim davranması adına büyük fedakarlıklar yapan, her zaman iyiyi ve güzeli öne çıkarmaya çalışan, futbolun evrensel ilkesi ‘Fair Play’ (Adil Oyun) ile hareket eden, her zaman futbolun pozitif yanlarını öne çıkarmaya çalışan, bu konuda tüm dünyadan alkış alan, takdir toplayan ve en önemlisi her şeyin hukuk çerçevesi içinde yönetildiği inancına sahip olan Kulübümüz, dün Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından verilen kararı büyük şaşkınlık, üzüntü ve esefle öğrenmiş bulunmaktadır.

Her zaman emeği, saygıyı ve alın terini ifade eden 115 yıllık tarihimiz ile Beşiktaşlılık duruşu sergileyerek camiamızın ileri gelenleriyle Divan Kurulu İstişare Toplantısıyla görüş alışverişi yaptıktan sonra gerçekleştirdiğimiz Yönetim Kurulu Toplantısı ile, hukuka aykırı alınan bu karara tepkimizi göstermek adına sahip olduğumuz tek çözümü ortaya koyarak, 3 Mayıs 2018 Perşembe günü oynanması kararlaştırılan maça çıkmama kararı aldığımızı bildirmek isteriz.

Bu kararımızın Büyük Beşiktaş taraftarının da sesini duyurması adına en vakur duruş olacağına inancımız sonsuzdur.

115 yıldır hep sahada olduk, hep sahada kazandık, berabere kaldık ya da kaybettik. Masada kaybeden olmayı kabul etmemek için 3 Mayıs 2018 Perşembe günü sahada olmayacağız.

Beşiktaş Ailesi olarak futbolun güzelliklerini yaşamaya ve yaşatmaya devam ederken taraftarımızdan beklentimiz her zamanki gibi sağduyulu ve duyarlı davranarak Beşiktaşımıza hiçbir faydası olmayan bu gerilimin devam etmesine izin vermemesi, takımımızın arka arkaya üçüncü şampiyonluğuna inanması ve takımımızı destekleyip, kenetlenmesidir.

Kamuoyuna saygılarımızla,

Beşiktaş JK

Divan Kurulu'nda Tevfik Yamantürk neler söyledi...
"Biz 41 milyon euro'luk Galatasaray maçını konuşmayı bıraktık Kadıköy'ün çamurlu sokaklarında dolaşıyoruz. Beşiktaş’a ihanet edenlerin aramızda işi yok. Kongre üyeliğinden ihraç edilecekler" sözleri ile kurulu başlatan Tevfik Yamantürk'ün ardından Fikret Orman konuştu...

Yamantürk'ün açıklamaları ile birlikte Beşiktaş kulübünde, TFF'de karar mekanizmasında bulunan ve dün alınan bu tamamı ile hukuksuz karara imza atan tüm Beşiktaş J.K üyeleri için disiplin prosedürünün devreye sokulacağı artık kesinleşti.

Divan Kurulu'nda Fikret Orman neler söyledi...
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, "Verilecek karar Fikret Orman yönetiminin değil, Beşiktaş camiasının verdiği karar olmalıdır. Tolganın annesine küfür ediliyor. Birisine mi vurdu? Fenerbahçeli futbolcuların neler yaptıklarını biliyoruz. 23 Nisan'da tüm stat küfür etti, bunlar mı ödüllendirilecek?TFF’nin derbiyle ilgili aldığı karar hiçbir hukuk temeline dayanmamaktadır. Niye seyircisiz maça devam ediliyor? Doğal afet yok, birşey yok. Maç neden tatil edildi? Neden kaldığı dakikadan devam edecek?" ifadelerini kullandı

Feyyaz Tuncer neler söyledi...
Beşiktaş Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel: “Biz kendi aramızda konuştuk; maça çıkmayalım dedik disiplin ve sicil kurulu ile birlikte...” açıklamasını yaptı.

Oylama olacak mı?
Beşiktaş divan kurulunda üyeler 57. dakikadan devam edilmesine karar verilen derbiye çıkılmamasını istedi! Yönetim oylama isteyecek!

Fırat Günayer'in konu ile ilgili kuruldan aktardıkları...
"Divan Kurulu sadece tavsiye kararı verebiliyor. Yani Divan şu kararı verdi, hadi uygulayalım diye bir durum söz konusu değil. Divan’da iki farklı eğilim var. Birincisi maça çıkılmasın. İkincisi ise Tahkim kararına göre hareket edilsin. Divan’da genel anlamda kimse “maça çıkılsın” demedi. Ancak yönetimin alacağı kararın da arkasındayız dendi. Şahsi düşüncem, Pazar günü bu kadar önemli bir derbi varken, bu kararın maç öncesi çıkmasını çok sağlıklı bulmuyorum. Bir karar çıkacaksa mantıklı olan bunu Pazartesi vermek.."

BEŞİKTAŞ MAÇA ÇIKMAMA KARARI ALIRSA NE OLACAK?
Futbol Disiplin Talimatnamesinin 8.maddesine göre Türkiye Kupası'nda mücadeleye çıkmayan takım hükmen yenik sayılıyor ve o sezonki Türkiye Kupası müsabakalarından ihraç edilmesiyle birlikte gelecek yıl da kupada yer alamayacak. Öte yandan Beşiktaş maça çıkmaması halinde Türkiye Kupası boyunca elde ettiği gelirleri de TFF'ye geri iade etmek zorunda.

SON DAKİKA : Beşiktaş Divan Kurulu’ndan maça çıkılmaması yönünde tavsiye kararı çıktı. Beşiktaş yönetim kurulu bu tavsiye kararının ardından gerçekleştireceği son toplantı ile kararı bu akşam yazılı bir şekilde açıklayacak.

Beşiktaş'ta konuşma yapan 18 divan kurulu üyesinin 17'si "Tavsiye olarak çıkmayalım" dedi. Ardından konuşmacılardan biri kürsüden ani olarak "Maça çıkalım mı, çıkmayalım" mı diye sordu. Salondaki 900 divan kurulu üyesinden sadece 3'ü "Çıkalım" görüşünü paylaştı. Bu oylama sonrası konuşması, "Görüşümüz çıkmayalım ancak her türlü kararın arkasındayız"  dedi.

Ali Rıza Dizdar neler söyledi...
"Divan Kurulu akil insanlardan oluşuyor. Yönetim Kurulu'nun bir karar almasına gerek yok. Divan Kurulu bu yönde kararını verdi."

Divan Kurulu ayrıca TFF yönetimindeki Yıldırım Demirören dahil 6 kişinin ihraç edilmesini istedi. İşte o isimler :

Yıldırım Demirören
Hüsnü Güreli
Cengiz Zülfikaroğlu
Aklarım Aykaç
Mete Düren
Erhan Kamışlı

(Siyahlabeyaz Özel)

Beşiktaş Amblemi ile ilgili tüm bilgilere ulaşmak için tıklayınız...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder