Şifo Mehmet : "Tabii ki Beşiktaş derbinin favorisi" - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Şifo Mehmet : "Tabii ki Beşiktaş derbinin favorisi"

Share This

Türk futbolunun unutulmaz simalarından ve günümüzün teknik direktörlerinden Mehmet Özdilek, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak derbi maç öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Derbideki favorisini açıklayan Özdilek, Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi macerası hakkında da konuştu.


siyahlabeyaz | Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Mehmet Özdilek’in açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;


"Beşiktaş'ın kendi oyununu yansıtabilmesi için zemin mutlaka düzelmeli"
Beşiktaş’ın Sarpsborg ile oynadığı Avrupa Ligi maçını stadyumda izledim. İlk yarı beklentimin çok altındaydı. Grubun en zayıf halkası olarak Sarpsborg’u görüyorum. 1-2 oyuncu dışında çok etkili isimleri yok. Şenol Güneş, derbiyi de düşünerek değişiklikler yaptı. Beşiktaş rakibinin üstünde bir takım. Vodafone Park zemini acilen değişmeli. Beşiktaş’ın kendi oyununu yansıtabilmesi için zemin mutlaka düzelmeli. Beşiktaş kendi oyununu uygulama anlamında sıkıntı yaşıyor. Pas trafiği çok önemli. İlk yarı kısır bir futbol vardı. İkinci yarıda Babel’in girişi rengi değiştirdi. Bireysel performanslar kilidi açtı. İkinci yarıda Beşiktaş çok daha iyiydi. Bireysel oyuncular ön plana çıktı ve galibiyet geldi. Tebrik ediyoruz.

"Beşiktaş'ın UEFA'daki hedefi en az yarı final olmalı"
Beşiktaş’ın kendi evinde oynadığı maçlar çok önemli. Bunun devamını getirmek lazım. Beşiktaş’ın bu gruptan çıkabileceğini düşünüyorum. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’ndeki performansları ortadaydı. Avrupa’da oynama tecrübesi çok gelişti Beşiktaş’ın. Bir alışkanlık kazandı. Beşiktaş’ın UEFA’daki hedefi yarı final, final olmalı. Beşiktaş’ın bu tecrübesi var.

Adem Ljajic'in performansını nasıl buldu?
Zemin elbette yeni transfer Adem Ljajic’i etkiledi. Fiziksel olarak kendisini yukarıya çekmeli. Oynayarak toparlayacaktır. Kendisinden beklentiler var. Oyunun her bölümünde olması gerektiğini düşünüyorum. Fiziksel olarak tam hazır göremedim. Daha iyi bir seviyeye geleceğini düşünüyorum.

"Beşiktaş derbinin favorisi"
Oyuncuların motivasyonu açısından hocaların derbide efor sarf etmesi gerekmiyor. Oyuncular derbiye kendilerini hazırlıyorlar. Beşiktaş tarafından bakıldığında deplasmanda Fenerbahçe’ye karşı oynamak kolay değil. Bunu Fenerbahçe’nin içinde bulunduğu psikolojik durumu düşünerek de söylüyorum. Fenerbahçe’nin de tek bir düşüncesi var; kazanmak üzerine. Onun dışındaki her netice Fenerbahçe’yi dibe çekebilir. Beşiktaş bu tip atmosferlerde oynamaya alışkın. Baskı altında oynamayı iyi beceren bir Beşiktaş var. Beşiktaş, maçın favorisi gibi görünüyor.

Fenerbahçe'nin derbi planı nasıl olmalı?
Cocu yeni bir hoca, yeni bir kulübe geldi. Bu kolay değil. Fenerbahçe’de bir değişim ve revizyon var. 3-4 hafta yeterli değil. Biraz sabretmek gerekiyor. Fenerbahçe maçını da izledim. 2-3 tane oyuncu rotasyonu Fenerbahçe’yi etkiledi. Sezon başından beri gelen sürece baktığımızda Fenerbahçe halen arayış içinde. Fenerbahçe’nin derbiye hangi kadroyla çıkacağını Cocu’nun bile bildiğini düşünmüyorum. Son gün karar verecektir. Fenerbahçe galibiyetten başka bir sonuç düşünmeyecek. Kazanmaları Fenerbahçe’yi diri tutacaktır. Fenerbahçe, bireysel performansla neticeye gidecek gibi görünüyor. Böyle maçlarda bireysel performanslar önemli. Favori dediklerimiz de kaybedebilir. Bireysel yeteneği olan futbolcular sonuca etki edecektir.

Mehmet Özdilek'in unutamadığı Fenerbahçe derbisi hangisi?
Bizim oynadığımız derbilerin hiçbiri unutulmaz. 2-2’lik bir Fenerbahçe derbisi vardı. Her Fenerbahçe maçı kıymetlidir. İlk dakikada ve 90.dakikada gol atmıştım. 2-2 bitmesinden çok 49 maç namağlup olarak seriyi sürdürmek açısından önemli bir maçtı. O süreçte, gol müydü, değil miydi tartışmaları da yapılmıştı. O maçı biraz daha ön plana çıkarabilirim. Ama dediğim gibi Fenerbahçe maçları hep unutulmaz olmuştur. (Ajansspor)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder