Selim Soydan'dan çarpıcı Şenol Güneş sözleri : "Her an mutlak golü kovalayan heyecanlı bir Beşiktaş..." - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Selim Soydan'dan çarpıcı Şenol Güneş sözleri : "Her an mutlak golü kovalayan heyecanlı bir Beşiktaş..."

Share This

A Milli Takım'dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Selim Soydan, Radyospor'da Özgür Sancar'a açıklamalarda bulundu.


siyahlabeyaz | Spor Kazanı'nda Milli Takımımızın Andorra maçını değerlendirmelerde bulunan Soydan, şöyle konuştu:

"SADECE 3 PUAN DEĞİL, İYİ OYUN İSTİYORUZ"
Öncelikle çok iyi bir hocaya sahibiz. Hocamız Şenol Güneş çok iyi bir kadro kurdu. Maçlara gelince tabii ki senin dediğin gibi her maç puan maçı. Elbette kazanmak istiyoruz fakat iyi oynayıp kazanalım, herkesi mutlu edelim istiyoruz.

Sakatlıklar bu işin bir parçası. Hiçbir futbolcu sakatlanmak için sahaya çıkmaz. Futbolun içinde bu var. Olabilir böyle şeyler. Onların yerine oynayacak çok iyi oyuncularımız da var.

Yarın Beşiktaş'ın stadında çok iyi bir seyirci topluluğu olacağına inanıyorum. Hem bizim için moral olur, hem Milli Takım için.

Şenol Hoca çok çalışkan, kusursuz bir insan. Bu benim şansımdır. Benim görevim Şenol Hoca'nın önünü açabilmektir. İşine karışmak değil. Odaya girmek, kampta yatmak değil. Onun isteklerini daha çabuk hale getirip ona saha açmaktır. Her hoca bunu ister. Çok da iyi bir takım kurdu.

"ŞENOL HOCA BENİM İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS"

Bu sene 3-5 tane oyuncu ithal ettik dışarıya. Bunlar önemli şeyler. Bunları görmemiz lazım. Bunlar çoğaldıkça hep bizim futbolumuza artı olarak dönecek şeyler bunlar.

Beşiktaş Şenol Güneş ile sistem değiştirdi. Her an mutlak golü kovalayan heyecanlı bir Beşiktaş seyrettik. Onları hep o yaşattı. Aklına başında, fevklade bir insan. Müthiş bir insanla çalışıyorum, benim için büyük bir şans.

Oyuncular havası çok iyi. Hepsi genç, pırıl pırıl. Hepsi gözüne bakıyor hocanın. Hele bir takım olmak için şart olan şeyler bunlar.

Oyuncu oynadığı takımla önce bağdaşır. Sonra kendine oradan büyük paylar çıkarır. İtalya'dan gelip Türk Milli Takımı'nda oynayan bir futbolcuya bunlar artı olarak döner. 

"DENK OLMAYAN TAKIMLA OYNAMAK DAHA ZOR"

Senin ayarında olmayan bir takımla oynamak daha zor. Çünkü hepsi kapanacak sana karşı. Senle birlikte ayağa top oynayamayacaklar. O yüzden bozmaya çalışacaklar. Hele hele puan maçları daha zor geçer. Ama ben inanıyorum, genç takımımız var, iyi top oynamak isteyen bir takımımız var. 

Emre Belözoğlu örnek bir oyuncu, örnek bir kaptan olduğunu gösterdi. Hepsini üzerinde toplayan ender bir oyuncu.

YABANCI SINIRI

Yabancılar olsun ama iyi yabancılar olsun. Türk futbolcusu oynadığında, yanındaki yabancı oyuncudan bir şey kapabilsin. Mesela bir Alex, bir Hagi, bir Drogba, bir Sneijder. Tüm bunları düşündüğün zaman yanında oynayan insanlar bunlar çok şeyler kaptılar. Ama yaşı 35-36'ya gelmiş birini getirmeyeceksin, onlar iyi örnek olmuyorlar. Aldığın adamın sana faydalı olması lazım.

Yabancı sınırlamasıyla ilgili konu tartışılacak. Çünkü ne olursa olsun mutlak kaliteyi seçmesi lazım takımlar. Ben de yabancı sayısının azalmasından yanayım. 6 veya 7 tane olabilir.  Her takımda Türk oyuncusunun oynaması lazım. Oynarsa ortaya çıkar bir oyuncu.

TERİM'E VERİLEN CEZA

"Fatih Terim'e verilen cezayla ilgili konu benim alanım değil. O yüzden ben müdahil olmak istemiyorum." (Ajansspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder